PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168180
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

https://www.youtube.com/watch?v=sC9abcLLQpI

ocenił(a) film na 10
lucas82

wiem hajp jest

ocenił(a) film na 10
Chwytaczek

Ten zwiastun pozamiatał cały VII epizod;-)

ocenił(a) film na 10
lucas82

racja vader !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
lucas82

No tak jakby :D

ocenił(a) film na 8

Jyn chyba nie będzie Mary Sue, skoro z kajdan uwalnia ją facet. :P Miła odmiana po Rey która tak naprawdę nigdy nie potrzebowała pomocy.

użytkownik usunięty
Kenobi66

No na razie na to wygląda. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Nie wiem jak Ty, ale odnoszę wrażenie po tym zwiastunie jakby spuścili z tonu. I nie wiem czy to kwestia muzyki czy tego, że film jednak nie będzie taki mroczny na jaki się zapowiadał na początku.

ocenił(a) film na 8

Samo wejście Vadera ma więcej mroku (w dobrym tego słowa znaczeniu) i niż całe TFA razem wzięte. :)

użytkownik usunięty
Kenobi66

A tutaj się z Tobą zgodzę. Nie wiem co ta postać w sobie ma ale tak właśnie jest. :)

ocenił(a) film na 8

Ktoś w ten scenie chyba umrze z niedotlenienia :P

użytkownik usunięty

jakoś mi Felicty nie podchodzi :P tylko mnie wkurzała w Inferno???

użytkownik usunięty

Nie widziałam więc nie wiem :)

użytkownik usunięty

to w sumie i dobrze

użytkownik usunięty

Bo na Felicity nie da się patrzeć poważne - ni zdolna ni ładna, a tu dochodzi jeszcze ten śmieszny scenariusz i dialogi, które będzie musiała recytować.

użytkownik usunięty

no właśnie też jakoś nie umiem. W TASM 2 grała Felicie Hardy... powinna z mety dostać złotą malinę... nie wiem ale nie podchodzi mi ona. Na plakatach zdjęciach to samo, na jednych całkiem ok na drugich kompletna kłoda... z bohaterami epizodu VII od razu jakąś więź poczułem jak ze starą gwardią. Jakbym ich ten znał właśnie nie od tego epizodu. Boję się po prostu nie chcę powtórki z Kobieta Kot... gdzie główna bohaterka niszczy film no poza tym że film i tak był już zniszczony...

użytkownik usunięty
lucas82

prawie :D głównie dlatego że widziałem go w IMAX ale epizod VII i tak uwielbiam

lucas82

Bieda z nędzą. Jeden i ten sam scenariusz. Same powtórki

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A Epizod VII to nie była "bieda intelektualna" połączona z powtórek poprzednich części?

lucas82

Była

użytkownik usunięty
lucas82

nie była :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ty to jak zwykle. Hobbit ponad wszystko...

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Hobbit też nędza....

Gorkin

A czy ktoś tu o tym mówi? Komentuję SW nie Hobbita

kamilxxx09

Ale komentujesz tak SW, ponieważ boli cię, że to marka o wiele, wiele popularniejsza niż ta denna trylogia na podstawie niezłej książki.

SzalonaDaenerys

Nie, komentuję Sw tak, bo po prostu do powtórka z rozrywki. Tyle

kamilxxx09

To akurat nie bardzo powtórka z rozrywki. Siódma część była powtórką z rozrywki.

Ale widać, że to cię boli i masz jakąś obsesję na punkcie krytykowania SW. Przypominam sobie, że kiedyś pochlebnie mówiłeś o Marvelu, a tam każdy film to powtórka z rozrywki, więc...

ocenił(a) film na 10
SzalonaDaenerys

Ja kocham uniwersum Śródziemia i Gwiezdnych Wojen, więc Kamil da się? Da.

SzalonaDaenerys

No to chyba sobie źle przypominasz, bo Marvel mi wisi. Mogę oglądać, nie muszę.

Tak, Łotr 1 to kolejna powtórka, biorąc pod uwagę wątek Gwiazdy śmierci. Połowa filmów SW ma to samo

użytkownik usunięty
kamilxxx09

gdzie powtórka skoro film się dzieje przed New Hope? nie widzę nigdzie powtórki Kamilu... ok może i w TFA ta gwiazda trzeci raz to była porażka ale w tym filmie o to chodziło...

Policz sobie, który raz mamy do czynienia z Gwiazdą Śmierci...

użytkownik usunięty
kamilxxx09

no policzyłem :) nie mówię tego złośliwie nawet się zgodziłem. W TFA była 3 gwiazda jak pisałem zbędna. Tu natomiast chodzi o jej plany które poznajemy w AoC. Tu jej nie będzie a plany.

użytkownik usunięty

Oczywiście, że będzie, widzieliśmy ją w zwiastunach, a ponadto przyczyni się do destrukcji Jedhy.

użytkownik usunięty

a to sorry nie wiem nie oglądałem wszystkich zwiastunów. Chociaż mogłem się skapnąć jest na plakacie tym głównym... brawo ja xdd

ale jednak moim zdaniem nie można traktować tego jako kolejną gwiazdę. Bo jest to ta pierwsza... problemem tego filmu tak sobie myślę może być czas powstania... powinien być albo 5 lat po Zemście Sithów w kinach albo przed TFA. A że w TFA była ta trzecia gwiazda to właśnie jest ta bulwersacja że kolejna gwiazda itd. Znaczy oczywiście to moje zdanie :)

Jak nie można traktować, jako kolejną gwiazdę, skoro znów ją dostajemy? Nieważne że to ta pierwsza - znów będzie film o Gwieździe Śmierci.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

jak kto woli :) ja tam nie zaliczam jej jako kolejnej. Ale może i racja

To tak jakbyś miał 4 filmy o kamieniu filozoficznym. Nawet jeśli byłby to ciągle ten sam kamień, a nie kolejne nowe, to i tak są to powtórki z rozrywki

użytkownik usunięty
kamilxxx09

no w takim razie się zgadzam. Chociaż dla mnie to dobra powtórka z rozrywki :)

Okaże się już za niecały miesiąc

ocenił(a) film na 7
lucas82

Tralier wygląda fajnie, jehda pokazała się klimatycznie. Vader powinien nieco się popisać, bo w OT głównie chodzi po pokładzie i straszy oficerów... Jeśli będzie tłukł rebelię podczas bitwy, to z chęcią obejrzę ten spin-off, mimo, że temat dalej się kręci wokół Deathstar...

użytkownik usunięty
lucas82

Reakcja Kylo Rena na najnowszy zwiastun.
ht tps://www.youtube.c om/watch?v=9pEHQhIlyDw

lucas82

Bardzo dobry zwiastun, film też będzie dobry. Ale za mojej prezydentury będą lepsze.

#HILLARY2K16

ocenił(a) film na 7
lucas82

Już czuje że Vader będzie mocnym plusem filmu , czekam

użytkownik usunięty
lucas82

widziałem :D dopiero w IMAX byłem akurat zmuszony bo nie chciałem

muzyka
klimat
efekty <3 <3 <3 wszystko już kocham

Vader 0,5 sekundy ale jednak <3 na to czekam :D