PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168174
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Porażka

ocenił(a) film na 1

Oczywiście wszyscy mnie zaatakują, bo widzę że recenzje są pochlebne i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak mogą takie być... nie oglądałem trailerów, więc nie wiedziałem że idę na spin-off, co totalnie zbiło mnie z tropu i wywołało na ustach uśmiech, ale raczej pożałowania. Zrobić film (co prawda i tak tragicznie słaby), w której pojawiają się postaci z dawnej sagi, rozkręcić go i nagle... poof, zróbmy za rok film, który umiejscowimy w wydarzeniach pomiędzy 3 a 4 częścią. To jedna rzecz, oczywiście abstrahując od całej masy głupot zupełnie niezgodnych z uniwersum StarWars, ale w końcu... to teraz bardziej uniwersum Disney. Myślę, że Ci którzy wiedzą o tym uniwersum dużo i nie podniecają się samą tylko nazwą Gwiezdne Wojny, zrozumieją o czym mówię. Film dla filmu był ok, ale nie mówcie mi że to StarWars, bo najzwyczajniej nim nie był. Sama nazwa nie wystarczy. Nie pojawienie się w filmie wątku Jedi, Sithów, miecza świetlnego i mocy jest najzwyczajniejszą głupotą ze strony reżysera (nie, powtarzanie śmiesznej frazy o mocy nie wskazuje na to, że temat został poruszony). Rogue 1, idź być Star Trekiem gdzie indziej.

ocenił(a) film na 10
Hearnoyaoi12

ty sam jestes porażka

ocenił(a) film na 1
Chwytaczek

No właśnie o tym mówiłem. Fani beznadziejnego filmu atakują.

ocenił(a) film na 9
Hearnoyaoi12

UWAGA !!!! Troll!!! Wystawił ocenę 1 filmowi.

ocenił(a) film na 1
wazka16

A jaką ocenę miałem wystawić, jeśli ten film nic sobą nie reprezentuje prócz efektów specjalnych? Ludzie... wy nie macie pojęcia czym jest StarWars.

ocenił(a) film na 9
Hearnoyaoi12

na pewno ty masz pojęcie. Podziel się nim :)

ocenił(a) film na 9
Hearnoyaoi12

Lol, typie. Poszedłeś na film bez najmniejszego riserczu i zarzucasz komuś, że opowiada o czym innym niż myślałeś że opowiada?

ocenił(a) film na 1
meszcz

Chyba nie bardzo zrozumiałeś moją wypowiedź "typie". Widzę, że tu sami inteligenci. Jest tu ktoś to potrafi rozmawiać normalnie bez wyzywania, czy sama bachornia?

ocenił(a) film na 9
meszcz

To troll. Ocenił tylko jeden film (zgadnijcie jaki).

ocenił(a) film na 1
wazka16

Bo dopiero się zarejestrowałem, nie wszyscy muszą być trollem tylko dlatego że nie zgadzają się z twoją opinią człowieku.

ocenił(a) film na 9
Hearnoyaoi12

>na filmwebie od 20 grudnia 2015

ocenił(a) film na 10
Hearnoyaoi12

Poszedłeś na film nie wiedząc nic o nim...
Więc powiedz mi czym dla Ciebie jest SW, walką na miecze świetlne ? Albo odwołujesz sie do tego ze to mało miało wspólnego z uniwersum SW(nawet napisałeś ze to nie SW), jakieś przykłady ?

ocenił(a) film na 1
madivanek

Nie ma znaczenia czy idę na film wiedząc o nim cokolwiek czy też nie, bo jest osadzony w sadze, na której się wychowałem w przeciwieństwie możliwe, że do większości z Was. Gry, książki, filmy, seriale. SW to długa droga przez naukę filozofii, moralności, przemyśleń i wielu innych rzeczy, które są znacznie istotniejsze i bardziej emocjonujące niż jakiekolwiek efekty specjalne. Mówcie sobie, że jestem trollem jak chcecie. Mi najzwyczajniej ten film próbuje zburzyć obraz całego SW jakie znam, w związku z tym absolutnie nie jest to dla mnie StarWars. Długo by opowiadać o tym jak wiele nauczyło mnie te uniwersum, może też dlatego jest dla mnie czymś więcej niż tanią, efekciarską rozrywką dla mas. Czasami myślę, że Lucas nie ma pojęcia jakie dzieło stworzył i do dziś sobie tego nie uświadamia. Tak jak powiedziałem, jako film było ok. Jako Star Wars, absolutnie nie.

ocenił(a) film na 10
Hearnoyaoi12

Od samego początku było wiadomo ze to nie będzie kontynuacja FA.
Nigdzie nie użyłem słowa troll ani nie odnoszę sie do wypowiedzi innych,
Sam się wychowałem na starych częściach, miałem je nagrane na kasetach VHS, grałem w większość gier SW, sporo książek za mną(komiksów jeszcze wiecej), coś tam wydaje mi sie ze wiem o tym świecie SW. Proszę odpowiedz mi na moje poprzednie pytanie, co bylo nie tak z uniwersum SW w tym filmie?
I powiedz mi w których scenach przytłoczył Cię nadmiar efektów specjalnych albo ich przesada ?Mogli całość załatwić komputerowo, ale jednak oddając pokłon starej szkole bawili sie w scenografie i stroje... Widziałeś nową sagę ? jakie tam oceny wystawiłeś skoro mówisz ze ten jest "tragicznie słaby" ?
W jaki sposób zaburza Twój obraz SW?

ocenił(a) film na 1
Hearnoyaoi12

Ja i znajomi z dzieciństwa obchodzimy w tym roku ćwierćwiecze SW bo 25lat temu po raz pierwszy oglądaliśmy pierwszy film SW(IVczęść).
Poszliśmy na film w super nastawieniu i wyszliśmy jakbyśmy zobaczyli właśnie wołyń(nie wiedzieliśmy co powiedzieć).
Dla nas film to wielki chaos, nie ma klimatu SW(nie chodzi o miecze świetlne tylko to "coś", nie było tego czegoś nawet w dialogach), pierwsza godzina to nudy totalne, scenariusz napisany z nutką hollywoodu(wzruszająca historia).
Do SW7 można się spokojnie przyczepić, ale tam JJAbrams nakręcił to w stylu Gwiezdnych Wojen, Edwards wydaje się, że nie widział żadnego filmu, komiksu i nie czytał żadnej książki.
Widziałem zachowanie ludzi podczas filmu(niektórzy spali co jest dziwne), słyszałem co mówili po seansie i dziwne jest to, że Łotr ma takie dobre recenzje. Obejrzę w jeszcze raz w domu na kanapie i może na spokojnie ten film mi się spodoba.

ocenił(a) film na 1
darthmoon

W końcu ktoś kto też to widzi! Brakuje tego czegoś! Tej magii StarWars, tego czegoś. Dialogów, przemyśleń, a co do samej realizacji, gdzie podziała się niesamowita StarWarsowa muzyka, która też tworzy klimat! Też jestem bardzo zawiedziony. Co do zachowań ludzi, w Gdańsku w Multikinie to samo. Też niektórzy przysypiali, w tym ja sam i to nie przez zmęczenie pracą.