PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168174
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Dlaczego film nie mógł mieć jakiś ciemniejszych momentów? chodzi mi o tą całą finalną wojnę - sprawa podobnie jak w ostatnim Hobbicie, ciągle świeci słońce. Jak dla mnie mogli zrobić bitwę w nocy np przez co film by przybrał lepsze barwy niż TFA. Które właśnie przez walkę Kylo vs Rey w nocnym a zarazem śnieżnym klimacie wyglądało pięknie, chociaż nieco zbyt kolorowa może się wydawać. W RO zaś mamy słońce, trochę szkoda, moim zdaniem np. scena przed śmiercią Gallena ta cała bitwa powinna być w dzień a ta końcowa wojna właśnie w deszczowym nocnym klimacie. Co o tym sądzicie :) ?

Zdaje mi się, że w R1 chcieli trochę poeksperymentować... Pomyśleli, że skoro ostatnio w TFA był nocny klimacik, to w R1 powinni zaserwować dzień. xD

Osobiście muszę przyznać, że ja sama wolę noc. ;) Mam wiele do zarzucenia pojedynkowi Rey i Rena, ale wizualnie wyglądało to przepięknie. Mrok, konary drzew, śnieg i kolory ich mieczy. xD

ocenił(a) film na 7

dzień lepszy, popatrz że czasami ludzie narzekają na przyciemnienie obrazu w niektórych kinach, noc mogła by jeszcze bardziej utrudnić, w dodatku, tyle filmów ma bitwy w nocy.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

zgodzę się tylko na przekładzie jeśli to miałoby wyglądać jak Batman vs Superman to tak. Ale dla mnie właśnie odwrotnie lepsza noc. Gwiezdne Wojny kocham tak samo jak serię Pottera. I nie obraziłbym się gdyby np RO miało właśnie taką kolorystykę jak Insygnia Śmierci część 1 ewentualnie część 2 Insygni chociaż tam wyszło cukierkowo z tym mrokiem. Niby tak ale w Hobbicie bardzo mi to też przeszkadzało, ciągle słońce sztuczne to. I dlatego właśnie RO dla mnie to ujmuje...szkoda bo mogli zamienić to. Scena przed śmiercią Gallena ta bitwa w deszczowej i nocnej porze dać do finalnej a tą właśnie w dzień. Ale szkoda że twórcy zrobili inaczej.

ocenił(a) film na 8

Prawda, szkoda. Też lubię nawalanki z działek na jednak czarnym tle. Z drugiej strony, te palmy były epickie, a w nocy nie byłoby ich dobrze widać, podobnie jak niebieskiej wody i ogólnie nie byłoby wrażenia tropikalnego raju jako paradoksalnego tła dla brutalnej bitwy... Cóż, niestety nie da się tak zrobić, żeby było idealnie. :(