Dlaczego film nie mógł mieć jakiś ciemniejszych momentów? chodzi mi o tą całą finalną wojnę - sprawa podobnie jak w ostatnim Hobbicie, ciągle świeci słońce. Jak dla mnie mogli zrobić bitwę w nocy np przez co film by przybrał lepsze barwy niż TFA. Które właśnie przez walkę Kylo vs Rey w nocnym a zarazem śnieżnym klimacie wyglądało pięknie, chociaż nieco zbyt kolorowa może się wydawać. W RO zaś mamy słońce, trochę szkoda, moim zdaniem np. scena przed śmiercią Gallena ta cała bitwa powinna być w dzień a ta końcowa wojna właśnie w deszczowym nocnym klimacie. Co o tym sądzicie :) ?
Zdaje mi się, że w R1 chcieli trochę poeksperymentować... Pomyśleli, że skoro ostatnio w TFA był nocny klimacik, to w R1 powinni zaserwować dzień. xD
Osobiście muszę przyznać, że ja sama wolę noc. ;) Mam wiele do zarzucenia pojedynkowi Rey i Rena, ale wizualnie wyglądało to przepięknie. Mrok, konary drzew, śnieg i kolory ich mieczy. xD
dzień lepszy, popatrz że czasami ludzie narzekają na przyciemnienie obrazu w niektórych kinach, noc mogła by jeszcze bardziej utrudnić, w dodatku, tyle filmów ma bitwy w nocy.
zgodzę się tylko na przekładzie jeśli to miałoby wyglądać jak Batman vs Superman to tak. Ale dla mnie właśnie odwrotnie lepsza noc. Gwiezdne Wojny kocham tak samo jak serię Pottera. I nie obraziłbym się gdyby np RO miało właśnie taką kolorystykę jak Insygnia Śmierci część 1 ewentualnie część 2 Insygni chociaż tam wyszło cukierkowo z tym mrokiem. Niby tak ale w Hobbicie bardzo mi to też przeszkadzało, ciągle słońce sztuczne to. I dlatego właśnie RO dla mnie to ujmuje...szkoda bo mogli zamienić to. Scena przed śmiercią Gallena ta bitwa w deszczowej i nocnej porze dać do finalnej a tą właśnie w dzień. Ale szkoda że twórcy zrobili inaczej.
Prawda, szkoda. Też lubię nawalanki z działek na jednak czarnym tle. Z drugiej strony, te palmy były epickie, a w nocy nie byłoby ich dobrze widać, podobnie jak niebieskiej wody i ogólnie nie byłoby wrażenia tropikalnego raju jako paradoksalnego tła dla brutalnej bitwy... Cóż, niestety nie da się tak zrobić, żeby było idealnie. :(