Premiera soundtracku autorstwa Michaela Giacchino 16 grudnia, oto tracklista:
1.He's Here For Us
2.A Long Ride Ahead
3.Wobani Imperial Labor
4.Trust Goes Both Ways
5.When Has Become Now
6.Jedha Arrival
7.Jedha City Ambush
8.Star-Dust
9.Confrontation on Eadu
10.Krennic's Aspirations
11.Rebellions Are Built on Hope
12.Rogue One
13.Cargo Shuttle SW-0608
14.Scrambling the Rebel Fleet
15.AT-ACT Assault
16.The Master Switch
17.Your Father Would Be Proud
18.Hope
19.Jyn Erso & Hope Suite
20.The Imperial Suite
21.Guardians of the Whills Suite
http://www.emp-shop.pl/art_345819/
Jyn będzie śpiewać uuuu będziemy mieć śpiewającą Katniss w gorszym wydaniu Vol 2 chociaż może zaśpiewa lepiej niż zagra
ciekawi mnie Imperial Suite czy to będzie ta odświeżona wersja marszu który miał ponoć być
szkoda że Vader nie ma jakiegoś utworu...
"Imperial March" pojawił się dopiero w "Imperium Kontratakuje", więc tutaj nie powinno go być.
Tracklista z czasami, score trwa 69:28.
1 He's Here For Us 03:20
2 A Long Ride Ahead 03:56
3 Wobani Imperial Labor Camp 00:55
4 Trust Goes Both Ways 02:45
5 When Has Become Now 01:59
6 Jedha Arrival 02:48
7 Jedha City Ambush 02:19
8 Star-Dust 03:47
9 Confrontation on Eadu 08:06
10 Krennic's Aspirations 04:16
11 Rebellions Are Built on Hope 02:56
12 Rogue One 02:05
13 Cargo Shuttle SW-0608 04:00
14 Scrambling the Rebel Fleet 01:33
15 AT-ACT Assault 02:55
16 The Master Switch 04:03
17 Your Father Would Be Proud 04:52
18 Hope 01:38
19 Jyn Erso & Hope Suite 05:52
20 The Imperial Suite 02:30
21 Guardians of the Whills Suite 02:53
z tego co czytałem ma być jakiś...chyba ze względu na Vadera... Zasadniczo to ten kawałek się pojawił w Ataku Klonów pod koniec i w Zemście taki w słabszym tonie... Więc...
Brzmią obiecująco. Coś czuję, że obok Fantastycznych zwierząt będzie to mój ulubiony score w tym roku . Jeszcze tylko 4 dni nie mogę się doczekać :D Swoją drogą ciekawe dlaczego nazwy tracków są inne niż na trackliście?
Prawdopodobnie nazwy się zmieniły lub tytuły podczas sesji nagraniowej są inne niż na płycie.
Williams to to nie jest. Brzmi typowo star trekowo, czyli chaos i brak ciągłości melodyjnej. Ciekawe czy themy będą się chociaż jakoś prezentować.
Przecież to tylko fragmenty, a nie kompletne tracki i nie należy z nich wyciągać większych wniosków.
Jasne, że należy. Jeżeli to mają być te "highlights" całego soundtracku, to chyba jednak będzie leżał.
To nie są raczej highlighty, w suitach będziesz miał pewnie zbiórkę najlepszych tematów. Zaczekajmy do 16 i wtedy możemy podyskutować, tak to nie ma sensu.
Ja też, ale soundtrack wychodzi 16 będzie się można bardziej zagłębić w pozafimowe odczucia co do muzyki :D
Williams to nie jest :) ale nie musiał być... szkoda że jednak Desplat nie został :(
ja bym się zdziwił gdybyś powiedział że to rewelacyjny film :P ale to twoje zdanie jak oceniasz...
i tak bym wolał Desplata :D ale cóż no przeżyję... byle Williams dożył tylko do nagrywania muzyki do ep. IX a potem niech idzie na emeryturkę :P
Ciekawe, gdzie? Trzy fajne utwory i tyle. Niestety, ale Desplat to jeden z największych nudziarzy w filmówce i całe szczęście, że to nie On napisał muzykę do tego filmu, tylko ktoś, kto zrobi to bardziej po Williamsowsku.
"Insygnia Śmierci" Desplata to dla mnie wielkie rozczarowanie. Wolałbym już, żeby został Patric Doyle, który nie zbłaźnił się w "Czarze Ognia' tuż po Williamsie (swoją drogą, bardzo żałuję, że Williams nie zrobił tej muzy). Niestety, do TFA to się Desplat nie umywa.
Nie zgadzam się z ani jednym zdaniem jakie powiedziałeś. :)
Muzyka w TFA była cienka jak diabli... Ale wybaczam to Wiliamsowi, bo się starzeje i wiecznie w formie nie może być.
Ale Deslata ja uwielbiam po Wiliamsie to najlepszy kompozytor Harry'ego Pottera. :)
No najgorszy nie był, bo ten zaszczyt przypada Hopperowi, ale Desplat jest zaraz po nim ;) Już tegoroczny Howard jest lepszy niż IŚ.
Williams przebił już sam siebie w prequelach, pierwszych Potterach i Sztucznej Inteligencji zwłaszcza, ale na emeryturze jest od czasów Monachium.
Wydaje mi się, że na emeryturze jest od 1993 r. gdy przestał dyrygować Boston Pops Orchestra.
Już wcześniej dyrygował Londyńską Orkiestrą Symfoniczną przy Supermanie, SW, czy Poszukiwaczami zaginionej Arki, i kontynuował z nią współpracę długo po tym, więc co do ma do rzeczy?
Dawać mnie Gordy'ego Haab'a!
https://soundcloud.com/gordyhaab/sullusts-harsh-terrain-star-wars-battlefront
https://soundcloud.com/gordyhaab/hoth-alliance-into-battle-star-wars-battlefront
Giacchino może co najwyżej nosić za nim batutę.
Ja tam mam inne ulubione soundtracki tego roku: "Zootopia" i "Doctor Strange" Giacchino czy "The BFG" Williamsa. Praca Howarda też jest fajna (sam zakupiłem wersję Deluxe muzyki do "Fantastycznych Zwierząt") ale tego kompozytora stać na więcej.
Masz racje Fantastyczne Zwierzeta jak narazie maja najlepszy soundtrack !.Nie spodzianka tego roku.
Polecam te w szczególności. 2016 był obfity w dobre soundtracki.
Carter Burwell - "Hail, Caesar!"
Cliff Martinez - "The Neon Demon"
Tom Tykwer, Johnny Klimek - "A Hologram for the King"
Clint Mansell - "High-Rise"
Mason Bates - "The Sea of Trees"
Ennio Morricone - "La corrispondenza"
Abel Korzeniowski - "Nocturnal Animals"
Kim Allen Kluge & Kathryn Kluge - "Silence" (Typowo postmodernistyczna, cechująca się minimalizmem, stonowanymi chórami, mieszanka ambientu z etniką i dronami przeplatana różnorakimi efektami dźwiękowymi. Ciężki, ascetyczny, wręcz nihilistyczny OST, ale spodoba się raczej tylko wybranym)
Moje ulubione soundtracki tego roku:
"La La Land" - Justin Hurwitz
"The Jungle Book" - John Debney
"Zootopia" - Michael Giacchino
"Doctor Strange" - Michael Giacchino
"Fantastic Beast" - James Newton Howard
"The Lat Guardians" - Takeshi Furukawa (gra PS4)
"Uncharted 4" - Henry Jackman (gra PS4)
"The BFG" - John Williams
U mnie podobnie, dodałbym Monkey King 2 Young'a i Gods of Egypt Beltramiego. I czekam na Passengers, Assassin's Creed i oczywiście na Rogue One, ale chyba się nie doczekam i obejrzę film bez znajomości muzy ;/ Jeszcze tylko 3 godzinki :D
Słuchał już ktoś? Dla mnie to score roku. 3 razy w kinie miałem opad szczęki. Końcówka utworu "Confrontation on Eadu", "Hope" oraz "Your Father Would Be Proud". Jak na 4 tygodnie roboty Giacchino kolejny raz pokazał klasę. Końcowe Suity są wisienką na torcie. Nie wiem jak wam, ale lepiej mi się tego słucha niż Przebudzenia Mocy.
Moje TOP 10 Scorów w tym roku
1. Rogue One - Giacchino
2. Fantastic Beasts and Where to Find Them - Newton Howard
3. La La Land - Hurwitz
4. Jungle Book - Debney
5. Monkey King 2 - Young
6. Zootopia - Giacchino
7. Gods of Egypt - Beltrami
8. Doctor Strange - Giacchino
9. The BFG - Williams
10. Nocturnal Animals - Korzeniowski
Film już jutro, żadnych przecieków :(? Nawet na TFA poszedłem po przesłuchaniu wyciekniętego soundtracku :(