PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168168
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Co to jest?! Łotr jeden?!

*kaszle*

Ja nie mogę...

LordVader345

A jaki niby ma być tytuł?
Przecież to jest najbardziej dosłowne tłumaczenie jakie się da...

ocenił(a) film na 8
AlexGolian

"Huncwot Jeden" XDDD

ocenił(a) film na 8
LordVader345

Mnie się podoba.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

no chyba sobie żartujecie, ten tytuł brmi śmiesznie. Mogą zostawić po angielski rouge one.

Eldeyerli

Rogue One nie brzmi śmiesznie? Przecież Łotr Jeden to całkowicie dosłowne tłumaczenie. Miejcie zarzuty do Disneya za słaby tytuł a nie do dystrybutora.

ocenił(a) film na 10
AlexGolian

większość polaczków zna angielski "po łebkach" i tłumaczą słowa na siłę. Rouge one wcale nie przeszkadza i nie brzmi głupio jak "łotr jeden". To "jeden" chyba jest najgorsze xd

Eldeyerli

No a co to znaczy niby "one" jak nie "jeden"? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi bo tytuł po angielsku brzmi tak samo głupio jak po polsku.

ocenił(a) film na 10
AlexGolian

No chyba nie, dla nas brzmi to jak "a to łotr jeden" bo to potoczne słowo. Dla nich nie brzmi to głupio.

ocenił(a) film na 10
Eldeyerli

mogłoby być juz lepiej łotr 1

Eldeyerli

Tu się zgodzę, mogli dać 1 zamiast jeden. Ale też nie wiem w jakim kontekście jest ten tytuł i do czego się odnosi bo fanem SW nie jestem, więc może to tak ma być?
Mi tak czy siak tytuł nie przeszkadza.

AlexGolian

W Imperium kontratakuje, w bitwie na Hoth biorą udział piloci, którzy mają ksywy Łobuz (lub Łotr ) 2, 3 i 4. O Łobuzie 1 nie ma mowy. Będzie to, wiec film o nim.

Anthrax91

Mi tak samo ;)

ocenił(a) film na 8
Imitation

Wygląda na to że jesteśmy w mniejszości, większość ma raczej negatywne nastawienie co do tłumaczenia tytułu.

Anthrax91

"Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne." - Bertrand Russell