PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168174
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Zawiodłem się

użytkownik usunięty

Ehh... i kolejny film z uniwersum Gwiezdnych Wojen robiony pod super, starych, tru fanów dla kasy. Szkoda, że to uniwersum już umarło.

widziałeś już film?

użytkownik usunięty
Dyby

Nie, ale kiedy widzę, że znowu ma być gwiazda śmierci to rzygać mi się chce.

Rozbudowują uniwersum, co znaczy że to film pod starych tru fanów?

użytkownik usunięty
Dyby

Po co mają rozbudowywać skoro uniwersum jest ogromne? A no tak teraz niekanoniczne jest jakieś 85%. Nie widziałeś części VII? Przecież robią to w takim stylu żeby spodobało się tym starym tru fanom.

ale co to znaczy starym tru fanom? fanom starej trylogii? Zdecydowali się na stylistykę bliższą OT bo jest bardziej klimatyczna, dzieje się zaraz po niej więc jest to zrozumiałe. Zwłaszcza że powracają te same postacie.
Te niekanoniczne się nie liczy, uniwersum jest tylko to co kanoniczne, a dużo tego nie ma. Najważniejsza jest stara trylogia, więc na razie skupili się na tym okresie, stąd serial Rebelianci, rogue one, han solo i ponoć obi-wan. Rozbudowują to jak MCU. Nie będą skakać, jeśli wrócą do starej republiki to potem, jeśli już nie będą się cofać to będzie coś daleko w przyszlości ale to dopiero po najnowszej trylogii, po 2019 roku, nie wcześniej.

użytkownik usunięty
Dyby

Szkoda, że fani np. starej republiki czy wojen klonów już nic dla siebie nie znajdą

Fani wojen klonów przecie mieli 6 sezonów serialu.

użytkownik usunięty
Dyby

Ale seria nie została dokończona, a miały być jeszcze ze 2 sezony. Poza tym dwa pierwsze były słabe

Przyznam ze nie wiedzialem, Yoda odkrył jak stac się duchem i to chyba koniec, cos jeszcze mialo byc? 2 pierwsze sezony byly kozackie.

użytkownik usunięty
Dyby

Na YouTube są cztery niedokończone odcinki z nowego sezonu

użytkownik usunięty
Dyby

W moim odczuciu też pierwsze sezony były słabe. Dopiero gdzieś tak do 5 sezonu zaczynało być ciekawie.

użytkownik usunięty
Dyby

Co do starych tru fanów mam na myśli ludzi uważających część 4,5 i 6 za arcydzieła i wszystko co nie jest z nimi związane im się nie podoba

użytkownik usunięty

A ja się zastanawiam skąd nagle taki wysyp osób uważających podobnie jak ja :D Do tej pory spotykałam właściwie tylko właśnie tych trufanów.

użytkownik usunięty

Jak znów, to jest film o tym jak zdobywano plany pierwszej GŚ więc musi ona się pojawić. Nie oceniaj filmu nim go zobaczysz.
Ja z oceną czekam na film. Gdy obejrzę i się znów zawiodę jak przy Przebudzeniu wtedy będę marudzić.