PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168174
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Zwykły widz

ocenił(a) film na 6

Wydaje mi się, że twórcy gw nie rozumieją jednego prostego faktu. Zwykli widzowie, nie geekowie ani dogłębni znawcy tematu, chcą akcji, mieczy świetlnych jedi, piorunów i mocy. Zamiast tego dostajemy odgrzanego kotleta, gwiazdę śmierci, trochę walk samolotów, dużo strzelania i trochę naciągany wątek romantyczny.

ocenił(a) film na 7
Nilred

"mieczy świetlnych jedi, piorunów i mocy."

OD POCZĄTKU TWÓRCY MÓWILI ŻE NIE BĘDZIE JEDI, MIECZY I PIORUNÓW.

Co do mocy, ona jest w każdym filmie, bo w tym świecie jest wszędzie?

ocenił(a) film na 6
WTTW_FILM

Spoko, może i mówili. Stwierdzam prosty fakt, czego zwykli ludzie, w tym ja, oczekują.
Jest różnica w mocy, która jest abstrakcyjnie obecna wszędzie, a jej przejawami w postaci piorunów, błysków, unoszenia samolotów przez jedi.

ocenił(a) film na 7
Nilred

Tylko ciężko oczekiwać mleka od dostawcy wody. A poza tym, nie ma co na to narzekać bo główna seria wychodzi na bieżąco.

ocenił(a) film na 6
WTTW_FILM

Mleka od dostawcy wody? Nie jest to ani trochę słuszna analogia. Jak główna seria wychodzi na bieżąco?

ocenił(a) film na 7
Nilred

Pomyślmy, części 7-9? Kontynuacja 13 i 4-6, czyli główna seria a znając Disney zrobią kilka lat przerwy i walną 10-12 bo hajs. Masz tam Jedi, moc, miecze, piorunów jeszcze nie było ale za to jeden zatrzymywał strzały mocą więc jakaś alternatywa jest.

I dlaczego zła? Oczekiwałeś Jedi po filmie w który nie miało ich być od początku i każdy powinien to wiedzieć bo było to ogłaszane przez twórców, szczególnie że używasz filmwebu i newsy się wyświetlają.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

ooo to to to

użytkownik usunięty
Nilred

W tym filmie nie było wątku romantycznego

ocenił(a) film na 6

Wydaje mi się, że byliśmy na innym filmie. Między tym kapitanem, Andreasem a Jyn był romans, może nie zajmował dużo czasu filmowego ale był.

użytkownik usunięty
Nilred

po pierwsze nazywał się Cassian, po drugie nie mamy żadnego całowania ani czułych słówek, pewnie chodzi ci głównie o tą scenę pod koniec gdy oboje się przytulają na tle wybuchu, to nie była żadna oznaka miłosnego uczucia tylko zwykła potrzeba bliskości w trudnej chwili

ocenił(a) film na 10
Nilred

tylko ileż można? będzie 9 filmów z jedi i mieczami świetlnymi + 2 seriale. Spin-offy miały rozbudować uniwersum, opowiedziec cos innego. Jak się nie podoba to nie oglądaj, nie wiesz na co do kina idziesz? wystarczy opis przeczytać czy film skierowany do cb.

ocenił(a) film na 6
Eldeyerli

Spójrz sobie na daty powstawania filmów, więc można sporo. Serial GW wojny klonów, fajny lecz kierowany przede wszystkim do dzieci. Spoko, spin offy miały rozbudować uniwersum, ale mogły to zrobić z jedi i z mieczami świetlnymi.
Zauważ @Eldeyerli , że film oceniłem na 6. Co chyba oznacza "niezły" w filmwebowej skali.
Wiedziałem, że nie będzie jedi, przed pójściem na film, ale lubię uniwersum GW i dlatego się wybrałem.

ocenił(a) film na 7
Nilred

"Zauważ @Eldeyerli , że film oceniłem na 6. Co chyba oznacza "niezły" w filmwebowej skali" po co ty się tłumaczysz z oceny skoro kolega/koleżanka wyżej nawet o niej nie wspomina, na dodatek to twoja sprawa jaką ocenę wystawiasz.

ocenił(a) film na 9
Nilred

Spoko, dostaniesz przeciętniak o Hanie Solo, to docenisz Rogue One ;p

użytkownik usunięty
Nilred

Nie jesteś wszyscy, więc proszę nie mów za wszystkich. Moja siocha, kompletnie nie siedząca w tym uniwersum stwierdziła, że film jest bardzo fajny.