Wydaje mi się, że twórcy gw nie rozumieją jednego prostego faktu. Zwykli widzowie, nie geekowie ani dogłębni znawcy tematu, chcą akcji, mieczy świetlnych jedi, piorunów i mocy. Zamiast tego dostajemy odgrzanego kotleta, gwiazdę śmierci, trochę walk samolotów, dużo strzelania i trochę naciągany wątek romantyczny.
"mieczy świetlnych jedi, piorunów i mocy."
OD POCZĄTKU TWÓRCY MÓWILI ŻE NIE BĘDZIE JEDI, MIECZY I PIORUNÓW.
Co do mocy, ona jest w każdym filmie, bo w tym świecie jest wszędzie?
Spoko, może i mówili. Stwierdzam prosty fakt, czego zwykli ludzie, w tym ja, oczekują.
Jest różnica w mocy, która jest abstrakcyjnie obecna wszędzie, a jej przejawami w postaci piorunów, błysków, unoszenia samolotów przez jedi.
Tylko ciężko oczekiwać mleka od dostawcy wody. A poza tym, nie ma co na to narzekać bo główna seria wychodzi na bieżąco.
Mleka od dostawcy wody? Nie jest to ani trochę słuszna analogia. Jak główna seria wychodzi na bieżąco?
Pomyślmy, części 7-9? Kontynuacja 13 i 4-6, czyli główna seria a znając Disney zrobią kilka lat przerwy i walną 10-12 bo hajs. Masz tam Jedi, moc, miecze, piorunów jeszcze nie było ale za to jeden zatrzymywał strzały mocą więc jakaś alternatywa jest.
I dlaczego zła? Oczekiwałeś Jedi po filmie w który nie miało ich być od początku i każdy powinien to wiedzieć bo było to ogłaszane przez twórców, szczególnie że używasz filmwebu i newsy się wyświetlają.
Wydaje mi się, że byliśmy na innym filmie. Między tym kapitanem, Andreasem a Jyn był romans, może nie zajmował dużo czasu filmowego ale był.
po pierwsze nazywał się Cassian, po drugie nie mamy żadnego całowania ani czułych słówek, pewnie chodzi ci głównie o tą scenę pod koniec gdy oboje się przytulają na tle wybuchu, to nie była żadna oznaka miłosnego uczucia tylko zwykła potrzeba bliskości w trudnej chwili
tylko ileż można? będzie 9 filmów z jedi i mieczami świetlnymi + 2 seriale. Spin-offy miały rozbudować uniwersum, opowiedziec cos innego. Jak się nie podoba to nie oglądaj, nie wiesz na co do kina idziesz? wystarczy opis przeczytać czy film skierowany do cb.
Spójrz sobie na daty powstawania filmów, więc można sporo. Serial GW wojny klonów, fajny lecz kierowany przede wszystkim do dzieci. Spoko, spin offy miały rozbudować uniwersum, ale mogły to zrobić z jedi i z mieczami świetlnymi.
Zauważ @Eldeyerli , że film oceniłem na 6. Co chyba oznacza "niezły" w filmwebowej skali.
Wiedziałem, że nie będzie jedi, przed pójściem na film, ale lubię uniwersum GW i dlatego się wybrałem.
"Zauważ @Eldeyerli , że film oceniłem na 6. Co chyba oznacza "niezły" w filmwebowej skali" po co ty się tłumaczysz z oceny skoro kolega/koleżanka wyżej nawet o niej nie wspomina, na dodatek to twoja sprawa jaką ocenę wystawiasz.