PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34397}

Śmierć w Wenecji

Morte a Venezia
1971
6,7 9,8 tys. ocen
6,7 10 1 9831
7,2 24 krytyków
Śmierć w Wenecji
powrót do forum filmu Śmierć w Wenecji

-.-

ocenił(a) film na 9

Nie rozumiem tak niskiej oceny .
Może oglądała ich garstka ludzi , a reszta czyli fani władcy pierścienia dają 6 / 10
-.- Oczywiście , to moje zdanie i jak komuś nie pasuje , to niech napisze w czym go uraziłem , a także dlaczego taka niska ocena
Jeśli w ogóle ktoś tu zajrzy .
(To tylko przykład fani wp.

Kileeer

Za chwilę będę go oglądał więc zobaczę, może podciągnę ocenkę :)

ocenił(a) film na 9
gatar

A oglądałaś zajawkę ? Czy 2 raz oglądasz.

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Kogo czymś uraziłaś i dlaczego?

ocenił(a) film na 9
hauser

eś jeśli można ? Nie wiem 70 % filmweb , to 13 latki którym hormony szaleją i wypisują bzdury .

użytkownik usunięty
Kileeer

Może nie każdy lubi filmy o facecie w łódce? ;)

ocenił(a) film na 9

Bo nie każdy go zrozumie dlatego władca ma 8.4 , bo każdy pustak który nie zna się na filmach go lubi.

ocenił(a) film na 8
Kileeer

A, to trzeba być pustakiem, żeby lubić Władcę pierścieni? Masz więcej takich mądrości?

ocenił(a) film na 9
hauser

To jak się nie rozumie filmu , to po co daje się 6.9 ?

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Przecież to ocena zbiorcza, nie indywidualna. Jeśli ktoś daje 7 też jest jest pustakiem jak fan Władcy Pierścieni?

ocenił(a) film na 9
hauser

Nie . Ciekawe ile osób zrozumiało ten film ? Wp każdy rozumie dlatego ma 8.4

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Może trochę jaśniej?
" Wp każdy rozumie dlatego ma 8.4 "
Skad to 8,4? Jak to kazdy rozumie? Przeciez twierdzilas, ze nie kazdy, stad zaniżona ocena filmyu.

ocenił(a) film na 9
hauser

Eh gubię się krótko zrozumiałeś film ?

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Moze odpowiedz: co to za 8,4?

ocenił(a) film na 9
hauser

Eh zgubiłem sie

ocenił(a) film na 8
Kileeer

"Wp każdy rozumie dlatego ma 8.4 "

Nie wiesz, co napisałas?

ocenił(a) film na 9
hauser

aha , to tak tam nie ma większej filozofii

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Co to jest 8,4?

ocenił(a) film na 9
hauser

aaa. Ocena tego filmu

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Gdzie? Czyja?

ocenił(a) film na 9
hauser

oh nie ważne ważne , że większość nie rozumie śmierci w Wenecji ale , to nie zmienia faktu , że film to dzieło i legenda .

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Pewnie, dlaczego ma być ważne, czy ktoś wie co mówi, czy plecie 3po3?

ocenił(a) film na 9
hauser

ehm zgubiłem się po raz kolejny temat na odstawkę

ocenił(a) film na 8
Kileeer

To jest dość proste. Albo wiesz, o czym piszesz, albo nie wiesz.

ocenił(a) film na 9
hauser

Pisałem ostatnio 8.4 jako ocenę wp

ocenił(a) film na 8
Kileeer

W końcu załapałem.
Polska język trudna język.

ocenił(a) film na 9
hauser

Ah ja nie łapie już niczego

ocenił(a) film na 10
Kileeer

mysle ze wiekszosc osob ktore oglada ten film to fani ' chłopaki nie płaczą ' ... a jest on raczej skierowany do wielbicieli tworczosci tomasza manna. dlatego daje 10/10 chociaz przyznam ze film byl ciężki do obejrzenia za jednym tchem ale moze dlatego ze ogladalam w tv a nie w kinie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kileeer

Uczepiłeś się tego Władcy pierścieni jakby to był wyznacznik dobrrego filmu. A i owszem, LoTR podobał mi się bardziej niż film o facecie w łódce (chłopaki nie płaczą), ale to nie znaczy, że jestem ignorantem i nie mam wyrobionego smaku filmowego. Po prostu mamy różne gusta, pogódź się z tym, że nie każdy będzie podzielał twoje zdanie i nie nazywaj wszystkich na około gorszymi od siebie, bo nie doceniają filmu, który akurat Tobie przypadł do gustu. A gadanie, że użytkownicy filmweb'u to 13-latki podczas burzy hormonalnej, też nie świadczy o wysokim poziomie twojej dojrzałości.

ocenił(a) film na 8
Ratlee

Śmierć w Wenecji to nie film o facecie w łódce, popdobnie jak Władca pierścieni nie jest filmem dla pustaków.

hauser

Źle zrozumiałeś moją wypowiedź. "Film o facecie w łódce" odnosił się do kwestii z innego filmu i użyłem tego określenia tylko po to, żeby wyrazić protest, że film, który podobał się @Kileeer'owi, niekoniecznie musi się podobać wszystkim innym osobom. Mnie osobiście nie zachwycił, oglądnąłem, ale więcej już chyba nie będę, bo wg mnie (to tylko moja opinia) nie warto ^^. Co do Władcy Pierścieni, seria filmów bardzo mi się podobała i nigdzie nie napisałem, że jest dla pustaków ;p.

ocenił(a) film na 9
Ratlee

a mi nie , a ma 8,4

użytkownik usunięty
Kileeer

Przeczytałam "Śmierć w Wenecji" zanim obejrzałam ekranizację. Sama nowela bardzo mi się podobała, ale film nie. Rozumiem, że tej treści nie da się inaczej zekranizować, co nie zmienia faktu, że film nie trafił mi do gustu. Niepotrzebnie się tutaj kłócicie i obrażacie, przecież o to chodzi, że każdy ma inny gust i nie ma filmu, który dogodziłby wszystkim jednocześnie. A to, że ktoś zachwyca czymś, co innych nie przekonuje, wcale nie oznacza, że ma wyższy iloraz inteligencji - po prostu lubimy różne rzeczy.

Jeśli ktoś nie zrozumiał filmu, polecam przeczytać nowelę Manna, bardzo ciekawa pod względem psychologicznym. Pozdro