PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34397}

Śmierć w Wenecji

Morte a Venezia
1971
6,7 9,8 tys. ocen
6,7 10 1 9831
7,2 24 krytyków
Śmierć w Wenecji
powrót do forum filmu Śmierć w Wenecji

moge sie zalozyc ze podskoczyly ze wzgledu na`chlopaki nie placza

użytkownik usunięty
djposypkreche

na to wygląda

użytkownik usunięty
djposypkreche

Oceniłam ten film wysoko, w przeciwieństwie do "Chłopaków...". Kwestia gustu.

ocenił(a) film na 8

Gustu, stylu, klasy, filmowego obycia.

ocenił(a) film na 8
djposypkreche

Ja jestem pewny że ocena jest sztucznie obniżona za względu na "Chłopaki nie płaczą"

użytkownik usunięty
qgrudziaz

Prawdopodobne. Obawiam się, że część osób, które głosowały w ogóle "Śmierci..." nie obejrzała.

użytkownik usunięty
djposypkreche

no jak się daje za "stary gdzie moja bryka" 10 gwiazdek , to nie trzeba być Nostradamusem żeby stwierdzić że śmierć w Wenecji Tobie nie podejdzie.

ocenił(a) film na 6
djposypkreche

Przepraszam bardzo, ale "Chłopaków.." to ja nawet nie widziałem, ale oceniłem średnio.

djposypkreche

No. Pewnie ze względu na to samo ten gniot dostał złotą palmę w Cannes...

ocenił(a) film na 8
djposypkreche

hmm a może mi ktoś wytłumaczyć czemu przez "chłopaki nie płaczą" miałaby podskoczyć ocena "śmierci..."?

ocenił(a) film na 8
djposypkreche

Ja "Chłopaki nie płaczą" oraz "Śmierć w Wenecji" oceniłem na 8. Uważam, że to bardzo dobre filmy, ale nie da się ich porównać. Należy do nich podejść w zupełnie odmienny sposób, ale jeżeli ktoś ogląda tylko filmy na poziomie "American Pie", "Forrest Gump", "Stary gdzie moja bryka" itp. to z pewnością jest bardzo ograniczony pod względem filmów i taka tematyka mu nie podejdzie. Ja nie zamykam się na ambitniejsze kino i nie lecę porwany nurtem komercyjnej papki aka "Avatar"; staram się oglądać różne filmy i ambitniejsze i popularne. Ale należy do każdego filmu podejść inaczej. Nie można w ten sam sposób ocenić filmu Science-Fiction i filmu historycznego. To chyba oczywiste, ale w praktyce bywa różnie, z tego, co widzę.

ThePanB

"American Pie", "Forrest Gump", "Stary gdzie moja bryka" w jednym zdaniu? Serio? Nie porównałabym FG z pozostałymi filmami!

djposypkreche

Jest to film o facecie w łódce który puszczał bolec chłopakom z wybrzeża w filmie "Chłopaki nie płaczą " https://www.youtube.com/watch?v=d0kioDoT9yE