No właśnie to ale. NAPISY ci co film oglądali wiedzą o czym mówię, momentami nie da się ich czytać bo się gryzą z tekstem na samym filmie nie wiem jak was ale mnie to trochę irytowało.
Napisy
Dokładnie wiem o co chodzi. Jak ktoś zna języki (nie tylko angielski :-) ), to może się połapie. A może nie - przecież trudno jest się ciągle przestawiać z czytania po polsku na słuchanie ze zrozumieniem w innym języku.
Lekki dyskomfort.
to prawda;p pod względem napisów pl nie jest dobrze;p tak samo jest z przekrętem jak mówi brat pitt tzn cygan;p
W wersji The.Boondock.Saints.1999.UNCUT.720p.BRRip.XviD.AC3-FLAWL3SS są napisy angielskie - idealne co do słowa i doskonałym timingiem.
Warto aby ktoś na ich podstawie zrobił polskie :)
Hmm - używam serwisów .info, 24 i open, ale tam nie znalazłem napisów, które by mnie zadowalały...
Wszystkie, o ile zawierają nawet w miarę poprawne tłumaczenie, to mają marny timing - albo rozjazdy do 2 sekund, albo za krótki czas wyświetlania...
Dlatego oglądam z napisami angielskimi :)
Nie wiem ile razy już widziałem Świętych, ale nadal mam z tego radochę - rewelacyjny film :)
zresztą film kosztuje 15 zł;/ Nie wstyd Ci, ze oglądasz ten film tyle razy a szkoda Ci wydać 10-15 zł (w zależności od sklepu) żeby mieć oryginał?
Jakieś anonimowe, ale te z uncut-FLAWL33S pasują idealnie, gdy większość polskich się rozjeżdża w dalszej części (reewedycja?).
Jest polskie wydanie? Miło :)
Świętych przypomniałem sobie po prostu z okazji drugiej części, a że 99% filmów jakie oglądam (tych ciekawszych) ciężko znaleźć nawet w necie i nie ma do nich polskich napisów, więc polskich wydań już nawet nie szukam...
Dobra, jest oryginał (mam nadzieję, że dobrze przetłumaczony), jest OK.
EOT
Muszę poszukać, bo mam gdzieś na płycie wersję Divix i z tego co pamiętam napisy miałem dopasowane idealnie. Powiem szczerze, że zdziwił mnie Twój topic odnośnie tej sprawy, bo nie słyszałem, aby ktoś narzekał kiedykolwiek na napisy. Zassaj sobie pierwszą lepszą wersję [waga około 700mb] i ściągnij napisy przez napi projekt. W przypadku tego filmu nie ma najmniejszych problemów.
Sam film oglądam dosyć często na DVD [kupisz tanio, bezproblemowo np. na allegro, po przyzwoitej cenie] i też nie narzekam na napisy :)
Jakie filmy Ci tak ciężko znaleźć w necie? Mógłbyś przytoczyć przykłady? Pewnie znajdzie się gro osób, które Ci pomogą. W tym ja ;) Ponieważ z autopsji wiem, że choć ciężko, znaleźć idzie praktycznie wszystko :) Choć fakt, z napisami jest gorzej :)