PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10213}

Święci z Bostonu

The Boondock Saints
1999
7,8 169 tys. ocen
7,8 10 1 169436
7,1 29 krytyków
Święci z Bostonu
powrót do forum filmu Święci z Bostonu

...lubie niekonwencjonalne filmy, lekko zakręcone jak np. filmy tarantina czy filmy w stylu przekrętu lub porachunków, ale tego filmu naprawde nie kupuje, widze jaki byl zamysl reżysera, ale mu niestety nie wyszło...wszystko jest tak uwypuklone ze zamiast dobrej komedii sensacyjnej wyszła kiepska groteska...

Dies__Irae

Co w tym filmie może być niejasne ;D? Przecież motyw jest prosty jak budowa cepa, kolesie zabijają złych ludzi żeby oczyścić miasto z grzechu ;P

Tom_Spark

gdzie napisalem ze jest cos niejasnego w tym filmadle?

Dies__Irae

Jeżeli czegoś nie kapujesz to musi być niejasne, chyba że jesteś tak ograniczony i głupi ze nie kapujesz filmów które są jasne i proste do zrozumienia ;P

Tom_Spark

najwidoczniej to ty jestes tak tępy ze nie nauczyłes sie jeszcze czytać...ja nie wiem gdzie ty tam widzisz sformułowanie "nie kapuje"

użytkownik usunięty
Dies__Irae

kiepska groteska to masz filmach Tarantino.Widać że się na niektórych gatunkach nie znasz.Ja nie lubię debilnych horrorów więc nie oglądam i nie komentuje

ocenił(a) film na 10

Ocena filmu o czymś świadczy. No ale skoro ktoś "tego nie kapuje" to ok.

ej_89

po pierwsze naucz sie czytac dziecko, po drugie, widzialem na tej stronie juz takie gowna z niebotycznymi notami jak chocby avatar ze ta ocene mozesz sobie wsadzic w dupe...

chcesz powiedziec ze nie znam sie na filmach sensacyjnych? ;] bez jaj...a co do tarantino- to on zbiera nagrody za swoją "kiepską groteske" a nie autor tej nędzy...

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

mezo czy liber też zbierali nagrody, a pewno ich słyszałeś

DuZyG

nie porównywałbym obydwu branż, w muzyce nagrody dostaje sie raczej za sprzedaż płyt niz za jakość, instytucje filmowe przyznające nagrody są mimo czestej tendencyjności jednak troche bardziej niezależne, jakby było inaczej nagrody zbierałby filmy w stylu piły a ten gowniany avatar dostalby nominacje nawet za scenariusz(adaptowany? wiadomo-pocahontas)