Podczas rutynowego patrolu małego miasteczka szeryf Larry jest świadkiem, jak piękna kobieta Madeleine przetrzymywana jest wbrew swojej woli przez czterech tajemniczych, ubranych w czarne garnitury mężczyzn. I kiedy tylko nadarza się okazja, Larry odbija kobietę z rąk rzekomych porywaczy. Okazuje się jednak, że Madeleine jest kluczowym świadkiem w ważnej sprawie kryminalnej, a tych czterech mężczyzn w czarnych garniturach to agenci FBI wyznaczeni do ochrony kobiety. Madeleine jest wściekła, ale Larry słusznie podejrzewa, że kobieta jest w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Zmusza ją do wyjazdu do Chicago, gdzie chce przeprowadzić własne śledztwo w tej sprawie.
ty zato jestes mega baranem ze taki komentarz dales, film mu sie podoba i co ci do tego
ty "zato" jesteś megamózgiem i to w dodatku świetnie operującym polszczyzną, ale w sumie nie ma co się dziwić skoro posiadasz na dvd wszystkie odcinki Świata według Bundych :) hehe
jestes jakis psychiczny czy poprostu masz do łba za daleko? co ma do tego serial Bundy, akurat serial jest swietny, a twoje wypowiedzi sugeruja iz jestes ograniczony, pusty, albo poprostu żalosny, ale w sumie nie ma co sie dziwic skoro jako avatara przy niku dales hitmana hahahahahahahaha
napisał typek z murzynkiem w avatarze :) hehehehehe
pusty i ograniczony? to ludzie wychwalający takie filmy jak Witless Protection albo Bundych mają zdrowo nasrane do łba.
usiądź lepiej przed telewizorem, wsadź łapę w gacie i włącz sobie kolejny odcinek Bundych, tępaku :)
zal mi jest ciebie, poprostu jestes mega pajacem, moze cie mamunia nie przytulala albo tatus za to za bardzo, zalosny prostak i kmiot
hahhaha rety coza cwok skonczony, pewnie nawet zawodowki nie dales rady skonczyc, albo jestes jakims gnojkiem z gimnazjum, twoj mentalny poziom jest zenujacy
dobra psinka :)
a już myślałem, że wyskoczysz ze swoim flagowym tekstem "masz do łba za daleko", pionierze intelektualnego upadku :)
"albo jestes jakims gnojkiem z gimnazjum, twoj mentalny poziom jest zenujacy"
to zabawne, że o tym wspomniałeś bo już zdążyłem prześledzić twoje wpisy na forach i wcale nie napawają one optymizmem.
sluchaj klamocie jeden, nie mam zamiaru nawijac z jakims szczylem, ktory ma galarete zamiast mozgu i nie umie podac zadnych argumentow, bo jest zwyklym idiota z iq rownym puszki fasoli, smieszysz mnie swoim ptasim kaczanem, wiec idz molestowac swoja tandeta kogos innego.
jesteś jak tresowana małpka i nadal prowadzisz tą "konwersację" przepełnioną z twojej strony jakże porażającymi argumentami w stylu "masz daleko do łba" czy "klamocie jeden".
jak już wspomniałem twoje wpisy na forach są jak najbardziej dojrzałe. prowadzisz bardzo rzetelne i poparte "argumentami" dyskusję i fajnie, że wspominasz o tandecie przy okazji tego filmu, małoletni, internetowy koniochlaście :)
hahahha wez sie nie pograzaj do samego dna, to ty napisales pod komentarzem goscia na temat tego filmu-cytuje:..."Jesteś upośledzony bo tylko dla takich odbiorców jest ten film? :)" wiec sam odpowiedz sobie szczerze, kto tu jest niedojrzalym kretynem, nie posiadajacym zadnych argumentow, bo napewno nie ja tylko prymitywy moga tak napisac jak ty odnosnie komentarza tego goscia co zaczal ten watek, facet strescil film a ty go od uposledzonych wyzywasz, to swiadczy o twojej malosci, jestes zwyklym nieudaczniekim i zerem, o niklej wiedzy filmowej, ja tego filmu nie ogladalem ale jak mozna obrazac faceta za to iz opisal setno filmu, jestes zwyklym pozerem mocnym przez ekranik, dla twojej wiedzy mam prawie 30 lat, wiec do malolata mi daleko, jesli mierzysz wszystkich na podstawie swojej marnej osoby to tylko mozna ci wspolczuc. cwaniaczku z klawiaturka
zobacz, ćwoku, tytuł tematu. film, który na imdb dostał 1,6 jest dla tego typka Super Filmem, hehe. aż nie chce mi się zaglądać w oceny twoich ulubionych filmów bo pewnie dupa by mi odpadła ze śmiechu.
"dla twojej wiedzy mam prawie 30 lat..."
chyba przed komputerkiem :)
"cwaniaczku z klawiaturka"
jak już wspominam po raz setny, przejrzałem twoje posty na innych tematach i śmiało można powiedzieć, że do dojrzałego 30 latka jeszcze ci daleko. najbardziej rozśmieszyło mnie jak chciałeś ustawić się z jakimś typem na solówkę bo źle ocenił twój ulubiony serialik, hehe. typowy gimnazjalista :)
umiesz czytac ze zrozumieniem baranie jeden, czy jestes kretynem do kwadratu, z moja gramatyka jest dobrze, w porownaniu do twojej, wejdz i sprawdz jakie mam filmy ulubione, moze czegos sie dowiesz o dobrym kinie, ale watpie bo twoj mozg przyswaja tylko kicz i prostackie rzeczy, ale to juz nie jest dziwne skoro jestes takim mega cymbalem, ja sprawdzilem twoje posty i potwiedzilem tylko to iz z ciebie mega prostak i pozer, nie dorastasz mi do piet wiec wystopuj te swoja krzywa morde, widac bardzo cie musialo ruszyc to co ci napisalem skoro co rusz przegladasz moje wszystkie posty, hahhaaha i to tylko odzwierciedla jaki jestes zalosny,
Co do filmu ktory sie podoba gosciowi, ogladales go ? czy tylko po sprawdzeniu noty na IMDB obraziles go, nie majac zadnych racjonalnych argumentow? tylko kompletne nieudaczniki tak robia, na IMDB transformersi maja wysoka note a sa mega gownem, wiec przestan pierdolic gnoju bo przykry jestes jak rydzyk na antenie
PS/ moze ty sie poprostu zywisz tym co piszesz i obrazasz ludzi, to proponuje wstapic do pisu, gowniana partia dla takich oferm i ciot jak ty.
"z moja gramatyka jest dobrze, w porownaniu do twojej,"
jest tak świetnie z twoją gramatyką, że jedynymi znakami przystankowymi jakie używasz są przecinki :) hahahaha
"wejdz i sprawdz jakie mam filmy ulubione, moze czegos sie dowiesz o dobrym kinie,"
Poziom 2 - 8 hahaha
Speed - 10 hahahaha
Kill Bill - 9 hahaha
Pamięć Absolutna - 10 hahahahahahahahaha
39 i pół - 10 hahaha
Skazany na Śmierć - 10 hahahahahahahahah
W Krzywym Zwierciadle... - 10 hahaha
Van Helsing - 10 hahahaha
Noc Żywych Trupów - 10 hahahahahaha
Świt Żywych trupów - 10 hahahaha
Atak na Posterunek 13 - 10 hahahaha
no i najlepsze Świat wg Bundych - 10 hahahahahahahahahahahahahahaha
masz rację, dużo dowiedziałem się o dobrym kinie :) hehe
swoją drogą to jednak ty jesteś upośledzony skoro dajesz takie oceny takim filmom.
"widac bardzo cie musialo ruszyc to co ci napisalem skoro co rusz przegladasz moje wszystkie posty"
lubię wiedzieć z kim się przekomarzam i wnioskuję, żeś mały, internetowy napinacz.
"Co do filmu ktory sie podoba gosciowi, ogladales go ? czy tylko po sprawdzeniu noty na IMDB obraziles go, nie majac zadnych racjonalnych argumentow? tylko kompletne nieudaczniki tak robia,"
o tak, teraz poziom nieudacznictwa mierzy się na podstawie tesktów na forum. hahahaha! kretyn, kompletny kretyn :)
skoro tak to ty jesteś meganieudacznik i masz "za daleko do łba" hehe
"PS/ moze ty sie poprostu zywisz tym co piszesz i obrazasz ludzi, to proponuje wstapic do pisu, gowniana partia dla takich oferm i ciot jak ty."
pisowski kompleksik? pewnie tuskomatoł z ciebie :)
No i wszystko jasne, idiota glosujacy na pis, wiec daruje sobie pisanie z toba, bo wszystko wyszlo na jaw, zwykly pisowski smiec, zakompleksiony, zalosny i bez kultury, totalne dno, nic dodac nic ujac, kazdy inteligentny Polak, nie glosowal na te obciachową partie, chamow tam jest dosyc, ale jacy wyborcy taka i partia.
Co do moich filmow to Noc zywych trupow, czy tez Swit itd, rezysera Romera to kultowe horrory w tym gatunku, skoro tego nied wiedziales to znaczy ze nic nie wiesz o horrorze, Atak Na Posterunek tez jeden z najlepszych filmow w swoim gatunku w ostatnich latach i tak go ocenilem, ale obrazajac takie mega kultowe produkcje jak W Krzywym Zwierciadle, czy tez Bundych to juz potwierdziles totalnie jakim jestes debilem, bo to komedie ktore zrewolucjonizowaly uwczesny rynek rozrywkowy na calym swiecie, a pozatym Bundy sa kultowym serialem, ktory zamiata wszystkie sitcomy, jakiekiedykokwiek wyszly i wyjda w TV, tylko kompletny pozer i ignorant nie pojmuje takich rzeczy.
znaki interpunkcji w internecie sie nie uzywa przewaznie, jesli kiedykowliek miales cos wspolnego ze srodowieskiem komputerowym,(chociaz watpie, bo to raczej nalezy byc inteliegntnym, a nie zwyklym fajansem)- informatycy, graficy, wiekszosc virtualnego spoleczesntwa nie stosuje sie do takich rzeczy, gdyz w cyberswiatku sa wlasne, niepisane normy, jak brak wlasnie znakow, duzych liter itd, no ale co taka tempa masa jak ty moze o tym wiedziec, skoro ty masz klopoty z tarfieniem do sracza, ale czego sie mozna spodziewac jak ktos jest pusta ciotą glosujaca na pis.
"No i wszystko jasne, idiota glosujacy na pis"
a kto ci tępaku powiedział, że głosuję na pis?
"zwykly pisowski smiec, zakompleksiony, zalosny i bez kultury, totalne dno, nic dodac nic ujac"
to żeś zaprezentował kulturę.
"kazdy inteligentny Polak, nie glosowal na te obciachową partie, chamow tam jest dosyc, ale jacy wyborcy taka i partia."
nie rozśmieszaj mnie :)
"Atak Na Posterunek tez jeden z najlepszych filmow w swoim gatunku w ostatnich latach i tak go ocenilem"
rzeczywiście jest najlepszym filmem w swoim gatunku, zwłaszcza, że jest nieudanym remakiem :)
"ale obrazajac takie mega kultowe produkcje jak W Krzywym Zwierciadle, czy tez Bundych to juz potwierdziles totalnie jakim jestes debilem, bo to komedie ktore zrewolucjonizowaly uwczesny rynek rozrywkowy na calym swiecie, a pozatym Bundy sa kultowym serialem, ktory zamiata wszystkie sitcomy, jakiekiedykokwiek wyszly i wyjda w TV, tylko kompletny pozer i ignorant nie pojmuje takich rzeczy."
ty naprawdę jesteś upośledzony skoro wychwalasz pod niebiosa Bundych.
poza tym nie umiesz czytać ze zrozumieniem. nie wyszydziłem filmów, które oceniłeś tylko oceny jakie im dałeś.
"znaki interpunkcji w internecie sie nie uzywa przewaznie, jesli kiedykowliek miales cos wspolnego ze srodowieskiem komputerowym,(chociaz watpie, bo to raczej nalezy byc inteliegntnym, a nie zwyklym fajansem)- informatycy, graficy, wiekszosc virtualnego spoleczesntwa nie stosuje sie do takich rzeczy, gdyz w cyberswiatku sa wlasne, niepisane normy, jak brak wlasnie znakow, duzych liter itd, no ale co taka tempa masa jak ty moze o tym wiedziec, skoro ty masz klopoty z tarfieniem do sracza, ale czego sie mozna spodziewac jak ktos jest pusta ciotą glosujaca na pis."
tEMpa? o ja pierdole :)
nie dość, że zakompleksiony antypisowiec to w dodatku tĘpak :)
hahah ciebie tylko stac na przytaczanie moich cytatow, z twojej jakze szerokiej wypowiedzi nic nie wynika, nie umiesz nic napisac jednym ciagiem, 4/5 wypowiedzi to przsytaczanie moich cytatow a z twoich wypowiedzi pod cytatami zlozylo by sie w calosc mozeze 3 wersy, to juz sugeruje ze nie jestes w stanie sie umiejetnie wypowiadac, kontrargumentowac tylko podpisujesz pod moim fragmentem ze to glupie itd..... widac malo bystry jestes skoro nie jestes w stanie sklecic wiecej niz jedno zdanie odnosnie tematu i aby zapelnic wypowiedz przytaczasz moje slowa, wiec kto tu jest zalosny.
Nic nie wiesz o Bunych to sie nie wtryniaj w temat, nie jestes w stanie ogarnac kultowosci tego mega serialu, gdyz jak juz pisalem wyzej jestes malo bystra osoba
reasumujac nie jestes godnym mnie przeciwnikiem, nie umiesz sie wypowiedziec, uzadnic dany temat, nie potrafisz nawet sklecic wiecej niz kilka zdan haha, poprostu nie ten poziom, jak wejdziesz na wyzszy albo nadrobisz dziury w mozgu lecytyną to mi daj znac, bo narazie nie mam o czym z toba nawijac skoro twoimi argumentami sa slowa typu..."ja pierdole, lub slowa tego pokroju..."
odnoszę się do twoich wypowiedzi, a odnosząc się trzeba zacytować. ogarniasz?
twoje wypowiedzi nie zasługują na więcej niż dwa słowa riposty z mojej strony. poza tym nie zauważyłem żadnych argumentów z twojej strony poza określeniami "mega serial" i "kultowy". zalej mnie jakimiś konkretnymi argumentami przemawiającymi za tym serialem to wtedy rozpoczniemy duspytę i ocenę tego jakżesz "kultowego" sitcomu. może wtedy odniosę się do twoich wypowiedzi w więcej niż dwóch słowach, a tak to narazie nie mamy o czym rozmawiać.
masz rację. nie jestem godnym ciebie przeciwnikiem bo nie używam takich wyrafinowanych słów jak "pisowski śmieć" czy "nieudacznik".
godnym ciebie przeciwnikiem jest Doda :)
Okej, masz tu moje argumenty, ktore przemawiaja za Bundymi, dorzucilem ci tez znaczenie 2 kultowych horrorow z ktorych sie raczyles smiac, moze nie bedziesz po tym wysmiewac tego o czym nie masz zielonego pojecia
ght Of The Living Dead" był nakręcony na taśmie czarno-białej. Jakoś po prostu te dzisiejsze, kolorowe obrazki już nie straszą.
Choć nieporadne próby z Zombie na ekranie pojawiały się już wcześniej, to prekursorem i ojcem żywych trupów był George A. Romero, w roku 1968 realizując należącą już do klasyki "Noc żywych trupów". Film z dzisiejszej perspektywy nie działa już może tak "strasznie", niektóre ujęcia wydają się być chaotyczne, a charakteryzacja i sposób filmowania czasem drażnią prostotą wykonania... ale nie można odmówić reżyserowi odwagi, pomyślunku i inwencji twórczej w tworzeniu nowej jakości w ciasnych ramach gatunku (niesamowicie krwiste sceny pożerania ludzi, przy wykorzystaniu prawdziwych, świńskich wnętrzności). Po filmie, w pamięci zapada niesamowite wręcz zakończenie, jedno z najbardziej dramatycznych w historii horroru.
ŚWIT ŻYWYCH TRUPÓW (2004)
Żywe trupy mają niezwykły fart do udanych remake'ów. Po doskonałej, nowej wersji "Nocy żywych trupów" w reżyserii Toma Saviniego, kolej przyszła na odświeżenie "Świtu żywych trupów" (spotyka się również tłumaczenie tytułu jako "Poranek żywych trupów"), do czego zabrał się reżyserski debiutant Zack Snyder. Nowa wersja "Świtu..." to film w pełni oddający hołd dziełu Romero z roku 1978; akcja tylko w nieznacznym stopniu dzieje się poza Supermarketem, i choć osadzona została w dzisiejszych czasach, bohaterowie nie posługują się telefonami komórkowymi czy 'internetem', a film utrzymany jest w surowej i ponurej estetyce pierwowzoru, choć znacznie dynamiczniejszej i bardziej nafaszerowanej ołowiem, za sprawą znakomicie zrealizowanych strzelanin! Nowy "Świt żywych trupów" to także jeden z najciekawszych przykładów na pomysłowy prolog! Po raz pierwszy w historii Zombie (znów pomijając "Martwicę mózgu") pojawia się też motyw narodzin dziecka-żywego trupa... brrrr - choć według mnie, to najsłabsza i zbędna część filmu, bez której doskonale mogło się obejść.
SWIAT WEDLUG BUNDYCH
Głównym bohaterem serialu jest Al Bundy, sprzedawca butów i jego rodzina - żona Peggy, córka Kelly i syn Bud. Miejscem akcji są przedmieścia Chicago. Bundy są rodziną bardzo specyficzną, którą cechuje obojętność, fałszywość, a nawet pasożytnictwo. Są najlepszym przykładem życiowego niepowodzenia, bo jak mawia Al: "Bundy są przegrani, ponieważ nigdy nie kończą zaczętej pracy". Podczas 10 produkcyjnych lat ich życie jest monotonne, ale niezwykle ciekawe. Po dzień dzisiejszy wielu krytyków zastanawia się w jaki sposób serial taki jak MARRIED... WITH CHILDREN, o bezmyślności, ludzkiej głupocie i ograniczeniu mógł zdobyć aż tak wielką popularność. Jak to możliwe, że stał się swego rodzaju socjologicznym fenomenem, śmiesząc miliony ludzi przed telewizorami w tak wielu różnych przecież, obyczajowo i mentalnie krajach świata. Być może odpowiedź tkwi w tym, że lubimy śmiać się z tego co nas bezpośrednio nie dotyczy, a sam typ humoru zaproponowany przez serial MARRIED... WITH CHILDREN stanowi swoistą alternatywę i jest zgoła inny od tego, jaki prezentuje większość przeciętnych komediowych sitcomów.
Serial przedstawial swoista alternatywe dla przerysowanych sielanka sitcomow amerykanskich, ktorych sztucznosc postaci i zachowania oraz nadmierna sielanka rodzinna razila oczy widza, karmiac takim stanem wizji ameryki widz czul sie oszukiwany, dlatego serial Swiat Według Bundych byl swoista rewolucja w uwczesnej telewizji, pokazujac 1wszy raz ameryke w zupelnie innych realiach.
Bardzo charyzmatyczne postacie, wyrazisty dowcip sytuacyjny, czarny humor oraz dialogi wbijajace odbiorce w siedzenie sprawily, że serial dostal status kultowej produkcji telewizyjnej !
wszystko pięknie i ładnie nt Bundych tylko, że to nie są twoje wywody.
widziałem twoje wpisy w innych tematach i w porównaniu z tym to niebo i ziemia.
a teraz wyjaśnij mi dlaczego dałeś aż tak wysokie oceny filmom, które wymieniłem?
haha rety no wlasnie o tym pisalem teraz czemu dalem takie noty, znowu nie skumales, jesli chodzi o Kill Billa to sam fakt ze jest to dzielo mojego mistrza Quentina Tarantino jest samym bodzcem do wysokiej oceny, nikt tak jak on nie umie mieszac gatunkow i tworzyc je w jedna calosc, o ataku na posterunku pisalem juz w dziale z tym filmem, wiec sobie poczytaj, filmy spod znaku "zombie" masz nizej recenzje, czemu je tak cenie
cya
nie obchodzą mnie horrory. znowu wychodzą u ciebie braki w czytaniu ze zrozumieniem. napiszę ci więc jeszcze raz. NIE WYŚMIEWAŁEM TYCH FILMÓW TYLKO OCENY JAKIE IM DAŁEŚ. chyba następnym razem będę musiał przedstawiać ci wszystko bardziej obrazowo. poza tym odnoszę wrażenie, że te recenzje nie są twojego autorstwa tylko ctrl+c i ctrl+v :)
wysmiewajac ocene, wysmiewasz film, bo skoro ja dalem jakiemus filmowi 10 i z tego szydzisz to szydzisz z filmu takze, to jasne i klarowne, miales sie odniesc do filmu czy serialu Bundych o ktorym napisalem czemu jest kultowy, a nie znowu cos wymyslasz o ctrl c i v, dobra nie mam czasu na pitolenie z toba bo euro sie dzis zaczyna, hejka
co ty pierdolisz? wyśmiewając zawyżoną ocenę, wyśmiewam film?
masz zdrowo najebane do łba.
przecież to widać jak na dłoni, że to nie twoje wypociny.
poza tym masz rację, za dwie godziny rusza Euro i szkoda czasu na takie bzdury jak wywody nt Bundych :)
sluchaj ja cie w poprzednich wypowiedziach ani razu nie obrazilem, a ty na wstepie wyskakujesz z tym swoim rynsztokowym jezykiem i obrazasz mnie, wiesz poprostu jestes prostakiem, skoro nie umiesz odpowiedziec w inny sposob, o bundych pisalem sam, o zombie skopiwoalem czyjoms recenzje bo poprostu nie chcialo mi sie pisac tyle, to twojego pustego lba nic nie przemawia, jestes zwykla kanalia, nie da sie tobie napisac nic normalnie, bo jestes zbyt prymitywny zeby kulturalnie sie wypowiadac,
aha nie rozumiem o jakie zawyzone oceny ci chodzi bo kazdy ma wlasna subiektywna ocene co do filmu, wiec skad ty mozesz wiedziec czy ktos zawyza ocene danego filmu czy poprostu czuje tak i taka note przyznaje danemu obrazowi, rety ale ty jestes glupi, az mi jest szkoda ciebie, moze nie inwestuj tyle w czachojeby bo ci mozg wypalilo
"ty zato jestes mega baranem ze taki komentarz dales, film mu sie podoba i co ci do tego"
"jestes jakis psychiczny czy poprostu masz do łba za daleko? co ma do tego serial Bundy, akurat serial jest swietny, a twoje wypowiedzi sugeruja iz jestes ograniczony, pusty, albo poprostu żalosny,"
"zal mi jest ciebie, poprostu jestes mega pajacem, moze cie mamunia nie przytulala albo tatus za to za bardzo, zalosny prostak i kmiot"
"hahhaha rety coza cwok skonczony, pewnie nawet zawodowki nie dales rady skonczyc, albo jestes jakims gnojkiem z gimnazjum, twoj mentalny poziom jest zenujacy"
"sluchaj klamocie jeden, nie mam zamiaru nawijac z jakims szczylem, ktory ma galarete zamiast mozgu i nie umie podac zadnych argumentow, bo jest zwyklym idiota z iq rownym puszki fasoli, smieszysz mnie swoim ptasim kaczanem, wiec idz molestowac swoja tandeta kogos innego."
to chyba ty pisałeś więc przestań pierdolić o kulturze wypowiedzi.
czyjOMs? kurwa, wracaj do podstawówki, idioto.
chyba na tym zakończymy tą dyskusję bo i tak twoje pseudoargumenty do mnie nie przemawiają.
znowu ciota sama nic nie wymysli tylko jedno zdanie, dobra kogo to obchodzi buraku, kazdy wie ze jestes prymitywem
- NOC ŻYWYCH TRUPÓW (1968)
Pełen niesamowitego niepokoju i klimatu na którym oparł właściwie w całości swoje dzieło George Romero. To nie kreacje aktorskie, efekty ani rzemiosło spowodowały, że film ten stał się sensacją i objawieniem w kinie. To ogromna pasja tworzenia reżysera, "wyczarowanie" klaustrofobicznego klimatu i bezwładne, tak realistyczne hordy "zombie" spowodowały, iż film został skazany na kultowość. Do dziś potęguje strach to, że "Night Of The Living Dead" był nakręcony na taśmie czarno-białej. Jakoś po prostu te dzisiejsze, kolorowe obrazki już nie straszą."
PS: malpka tresowana to ty jestes dla mnie, zajmij sie moze jakims ksztalceniem swojej wiedzy z zakresu filmu, zycia i j. polskiego bo nawet malpa ma wieksze kompetencje niz taki wsiowy cwok jak ty
hahahaha! wieśniak, który jest na bakier z gramatyką i ortografią będzie mnie pouczał. świat staje na głowie :)
poza tym miałeś już tu nie pisać.