PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654022}

Świat w płomieniach

White House Down
2013
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61284
5,5 32 krytyków
Świat w płomieniach
powrót do forum filmu Świat w płomieniach

'Olimp' pokonał 'Świat...' niemal w każdym elemencie filmowego rzemiosła. Remis tylko w obszarze efektów specjalnych (naprawdę po Emmerichu spodziewałem się lepszego widowiska w tym zakresie; swoją drogą nie uważacie, że za dużo obecnie w filmach komputerowych wybuchów, komputerowych helikopterów etc.? gdzie ta stara poczciwa pirotechnika sprzed lat, gdzie prawdziwe maszyny latające, ehhh). Oba dzieła oczywiście pełne są potężnych dziur scenariuszowych. W obu mamy skostniały schemat wroga wewnętrznego (nie zdradzę dokładnie o co chodzi). 'Olimp' również bardziej przekonująco wykreował sposób na skuteczny atak na Biały Dom. U Emmericha aż płakać się chce z niedowierzania jak łatwo poszło;-( Zresztą Emmerich właściwie nie zaskoczył hehe.

ocenił(a) film na 6
manuka

mam podobne zdanie.
Olimp w Ogniu podobał mi się bardziej a niedopracowana scena która mi się nie podobała i było widać słaby wkład w jej tworzenie to ta na moście jak limuzyna wpada w poślizg.
Świat w Płomieniach był dla mnie gorszy chyba pod względem zawarcia zbyt dużej ilości specyficznego humoru...np ''wara od moich Jordanów''.
Prezydent w Świecie... jakoś taki słabo przejęty był tą całą sytuacją.