PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=12136}

Żyć i umrzeć w Los Angeles

To Live and Die in L.A.
1985
7,1 5,2 tys. ocen
7,1 10 1 5165
7,6 17 krytyków
Żyć i umrzeć w Los Angeles
powrót do forum filmu Żyć i umrzeć w Los Angeles

Kino akcji??

ocenił(a) film na 3

Chyba akacji.Beznadzieja.Film nieposkladany,nudny i beznadzeijny.Mniej wiecej na poziomie sredniego serialu kryminalnego.Klimat lat 80 go troche ratuje ale to nie sprawia ze film staje sie wiele lepszy.Mimo Willema-kiepsko.

Radzivill

Jestes beznadziejny...idz sie pomodlic to katolickiego meczetu

ocenił(a) film na 3
xoxo71

dziekuje za Twoją konstruktywną krytyke.Twoja polemika z mym zdaniem naprawde mnie zaskoczyla i sklonila do przemyslen na temat tego filmu.Pomijam fakt,ze wpis byl dokonany 2 lata temu....

ocenił(a) film na 9
Radzivill

a na jaka polemike liczyles? twoje 'zdanie' na temat tego nota bene niezlego filmu jest na poziomie przedszkolaka a w tym wieku sie nie polemizuje. idz na lody a potem do imaxu to ci przejdzie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 3
psychonauta

liczyłem na to że jeśli ja niekogo nie obrażam i mnie nikt nie będzie obrażał.Zdanie me na temat tego filmu jest zaiste krotkie,lecz mam do niego prawo.Jesli ktos chce ze mna na ten temat porozmawiac a nie poodbijac pileczke obelg to prosze bardzo-moge zobaczyc jeszcze raz ten film (bo 2 lata to jednak troche czasu,nie sadzisz ? moglem juz conieco zapomniec) i porozmawiać konkretnie o tym co mi sie w nim podobalo a co nie.Ponadto zauwazylem iż wyzywanie kogoś od przedszkolaków w internecie jest domeną dzieci w wieku 14-17 lat....Ewentualnie nieco starszych,lecz na tym poziomie...

Jesli ktos ma cos do dodania na temat tego filmu to prosze bardzo.Byle nie-'mi sie film podobał,Tobie nie-jestś gupi ! '

ocenił(a) film na 9
Radzivill

z mlodego wieku nalezy sie cieszyc a nie czuc sie obrazonym :-).
a jesli domena mlodziezy w podanym wieku jest okreslanie innych 'doroslych' obelzywym 'przedszkolak' to czyjaz domena sa 'recenzje' filmow w stylu 'nudne kupsko - zasnalem z piwem w rece'?
choc prawde powiedziawszy tego typu 'recenzja' pasuje mi do wiekszosci obecnie wydawanych filmow, to jednak jesli ktos w ten sposob streszcza niebylejaki film friedkina to oznacza, ze albo sam jest w tym trudnym wieku albo jest zwolennikiem kina spod znaku mela gibsona i zlotego czlonka.
Niemniej, jak zdazylem sie zorientowac, kogos kto lubi fight club i MP in Hollywood Bowl to nie dotyczy, wiec tylko poradze: najwyzszy czas spokojnie obejrzec sobie To Live And Die In L.A. raz jeszcze, a w przyszlosci tak pochopnie nie zrazac innych do dobrego kina...

ocenił(a) film na 9
psychonauta

Piękna odpowiedź!!!

użytkownik usunięty
Radzivill

jak widac, polska jenzyki jest dla tobie za tródne.

użytkownik usunięty
xoxo71

Beznadziejny to jest twój wpis, świadczący o jakiś dysfunkcjach emocjonalnych.

ocenił(a) film na 3
Radzivill

Nie mam zamiaru nikogo zrazac do zadnego filmu.Po prostu mi sie nie podobal i tyle.To nie musi byc zawsze kwestia upodobania.Np.Przyczajony tygrys,ukryty smok mi sie nie podobal bardzo,jednakze Hero juz dla mnie mial cos w sobie,a filmy podobne.Kwestia to zwracania uwagi na poszczegolne rzeczy i nastawienia do danego filmu.Z tego co pamietam ten film mnie znudzil,ciagnal sie i byl meczacy.Czasem mi podchodza takie filmy (np.fantastyczna i genialna Ciemna Strona Miasta) a czasem nie.I tyle.Szczegolow Ci nie podam albowiem,jak widac,film widzialem dosc dawno,lecz pamietam,ze mnie do siebie zrazil.

ocenił(a) film na 9
Radzivill

poprzednicy mieli racje a film jest jednym z najlepszych w gatunku

ocenił(a) film na 10
Radzivill

Mogles napisac ze Ci sie nie podobal. Napisales ze jest beznadziejny, wiec oburzyles fanow tego filmu.
PS.
Po kropce stawia sie zawsze "spacje" :). Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
GESTRAZ_2

-"Po kropce stawia sie zawsze "spacje" :)"

NIEPRAWDA!

ocenił(a) film na 7
GESTRAZ_2

A po "PS" się kropki nie stawia!

użytkownik usunięty
Radzivill

kretynów nie sieją, bo sami rosną. i piszą potem GŁUPOTY w internecie.

Radzivill

Oglądałam ten film, gdy byłam małą dziewczynką i choć wtedy nic z niego nie skapowałam, byłam ujęta atmosferą. Gdy wróciłam do niego po wielu latach, dodałam go do moich ulubionych filmów. Czasami trudno jest wyrazić, czemu coś nam się podoba, a coś innego nas nudzi. Zakładam, że twoja krytyka tego filmu wynika właśnie z takiej niemożności.

Kiedyś zwróciłam uwagę na ten film z powodu Willema, teraz jednak myślę, że tu nie chodzi o jego rolę, ale o TLaDiLA jako całość. Dziś pościgi samochodowe są świetniejsze, ale ten film wymiata połączeniem autentyczności i fikcji, klimatem beznadziei i postacią Chance'a.

Jasne, każdemu może się nie podobać. Kino AKACJI z lat 80-tych, o którym piszesz, to dla mnie merytorycznie śmierdzące kupy popełnione przez Chucka Norrisa. Każdy ma swój gust i swoje nieuzasadnione uprzedzenia. Ja też ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
denny

za to widziałem oceny twoich filmów rzeczywiście jesteś gejem na 100%...
hahahahah

ps skończyłes podstawówkę downie ?? ;-)

ocenił(a) film na 3
denny

Buehehe :D koles rozbawiles mnie do lez :-) Zastanawiam sie co Ty skonczyles ? Bo z takimi haslami to gdzie skonczysz wiem-najprawdopodobniej w rynsztoku :D

użytkownik usunięty
Radzivill

typowe ujadanie gimbusa. a lekcje odrobione?

użytkownik usunięty
Radzivill

Żal mi ciebie. Nie rozumiem po co ty i tobie podobne bezguścia rejestrują się na tym portalu i piszą bzdury.

użytkownik usunięty
Radzivill

Po co im się tłumaczysz?? Film ci się nie spodobał i koniec. Jak im to nie pasuje to niech się podpalą w ramach protestu, albo oflagują.

W mojej opinii, mimo że film jest słabo zmontowany, to jednak zachowuje aurę autentyczności, czego współczesnym produkcją zwyczajnie brakuje(nawet jesli sa na tzw faktach)

użytkownik usunięty

gratuluje odpowiedzi na post sprzed 8 lat. w internecie nic nie ginie

użytkownik usunięty

jeszcze nie oferuje się na filmweb postów i profili z datą ważności - masz szansę na wniosek racjonalizatorski. mozesz nawet pojśc dalej i dać termin ważności dla filmów i aktorów :) np "Żyć i umrzeć w Los Angeles" - nie oglądać po 1990 :D

skoro post jest aktywny to znaczy, że jest na czasie

użytkownik usunięty
Radzivill

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).