PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Jak waszym zdaniem Emmerich mógłby jeszcze zniszczyć planetę? Po obejrzeniu tego popcornowego gniota zastanawiam się jaka mogłaby być fabuła trzeciego filmu dopełniającego trylogię kończącą (miejmy nadzieję) przygodę reżysera z tym gatunkiem (sam nie wiem jaka nazwa bardziej by pasowała: katastroficzny czy może- No Talk, Just Action). Wydaję mi się, że gość wyczerpał już konwencję naturalnego kataklizmu ekologicznego i kolejne tego typu "zemsty matki natury" byłyby mimo lepszych zapewne efektów specjalnych plagiatem poprzednich shitów.
Na myśl przyszła mi jedynie obca, zewnętrzna przyczyna apokaliptycznej rozwałki świata jaką mogłoby być uderzenie gigantycznej asteroidy. Cóż, konwencja trochę wytarta ale z drugiej strony czemu by nie?! W końcu motyw ciała obcego, zagrażającego planecie przewijał się już wielokrotnie ale zawsze z happy endem. A gdyby tak pokazać na ekranie wielkie zderzenie ciała obcego odrywającego soczysty kawałek Ziemi i następstwa owego, dziejowego zbiżenia. Po zrealizowaniu takiego g...a Emmerich z pewnością poczułby sie spełniony. A może macie inne pomysły na kolejne fajerwerki, które mógłby z pompą wyreżyserować? (oczywiście bez psychologicznie-rozbudowanego wątku postaci, bo reżyser i tak by tego nie przetrawił);)

użytkownik usunięty
The_Naturat_Born_Kiper

ale o co ci tak naprawdę synku chodzi? próbujesz czegoś dowieść? wszystkie pomysły, które przedstawiłeś miały już miejsce w takich czy innych filmach (gigantyczne brukselki z kosmosu także (w tych fanowskich).
szukasz rzeczywistych unicestwień naszej planety? czy może wyimaginowanych?

odkryciem nie jest, że prędzej czy później słońce pokryje naszą planetę (większość planet w naszym układzie słonecznym i stanie się bum, przysłowiowe jeb...) życie w 21 wieku i możliwości jakie on daje, np. zobaczenie całkowitej destrukcji naszej planety(bez żadnego uszczerbku na zdrowiu), jest naprawdę czymś... określ się jakoś bo tak naprawdę nic tu więcej napisać nie można. mała szyderka na boku z twórczości emmericha? ubaw po palce (i to te u stóp). bywaj chłopcze.