Słysząłem na ten temat pełno złych uwag jakie to gówno itp.
Poszedłem z kolegami w 5 do kina i każdy dał tej produkcji maxymalną notę. Po prostu mistrzostwo i kolejny dowód na to że o gustach sie nie dyskutuje i nie wolno słuchać się ludzi tlyko samemu na własnej skórze się przekonać :-)
MISTRZOSTWO!
nigdy nie wystawiam ocen 10/10 bo nie ma filmó idealnych pod każdym względem, uważam że moja ocna 6/10 i komentarz jest obiektywny, za to Twój przesadzony. Każdy ma prawo do własnego zdania
A co to znaczy "film idealny"? Taki w którym wszystkie elementy (gra aktoska, scenariusz, praca kamer czy charakterystyka) są perfekcyjne czy taki, który działa na emocje i psychikę widza? Ja w swoim personalnym rankingu mam filmy, które w mojej opinii są idealne (np. Labirynt Fauna czy Lektor). Dla mnie rozkładanie filmu na czynniki pierwsze jest zbyt formalne i całkowicie mija się z celem... dlatego tego nie robię.
A jeśli chodzi o film "2012" to z czystym sumieniem przyznam stosunkowo wysoką ocenę, bo jako film akcji, ta produkcja spełnia swoją rolę bardzo dobrze.
o gustach się nie dyskutuje... a jak i tam upieram się, że na świecie nie ma ideałów. Filmy nie są absolutnie w tej kwestii wyjątkiem
Polakowi ciężko jest dogodzić. Ja wiem, że Polska nie jest utopijnym krajem, ale nawet jeśli takowym by była, znalazłby się ktoś kto zacząłby na coś narzekać. Przykre to jest, że masz takie podejście, bo jeśli faktycznie nie wierzysz w ideały to nigdy nie będziesz do końca szczęśliwy. Wierzysz w marzenia a nie realne cele. Na świecie nie ma ideałów ? Idź powiedz to (jeśli masz) Żonie / dziewczynie, dzieciom, rodzicom...
A co do filmu to wczoraj oglądałem go z siostrą :) nie jest to może produkcja, która zapadnie mi w pamięci na całe życie, ale została wykonana bardzo solidnie :) Najbardziej podobały mi się efekty specjalne, ciekawe wyjaśnienie powodu owej apokalipsy i przeurocza gra małej Morgan Lily :D dałem 8/10 (gdzie w mojej skali 10 to film, na którego oglądanie zawsze znajdę ochotę i czas:))
ta jasne ale zawsze diabeł tkwi w szczegółach. przyjrzyj sie lepiej scenie kiedy np. chinczyki podwożą naszych superbohaterów czas: 1:49:45 ... :/
Nooo, akurat ja juz ten film oglądałem 3 razy a wyszeł nie cały miesiąc temu XDD i gdybym miał oglądać 4 też bym się przemógł:)
ja na przykład uważam ten film za film kompletny. czyli tym razem kompletnie nieudany,dawno nie obejrzałem gorszej szmiry. dałem 4/10 bo przecież ktos sie napracował przy efektach specjalnych.
Ja mam 17 lat, bylem z osoba majaca 22, dziwczyna majaca 19 lat i wszystkim
bardzo fajnie ogladalo sie ten film, nikt nie narzekal :)
Nie oczekiwalismy intelektualnej papki dla nudnych krytykow, tylko filmu
"akcji" z zajebistymi efektami i to dostalismy. 8/10 ode mnie.
No! Od razu widać, że się nie zajmowaliście filmem tylko sobą ;-)
Wtedy im dłuższy film i im mniej widowni tym lepszy.
Dobrze rozumiem?
Co???????????? głupia amerykańska produkcja jakich masa juz była, jedynie efekty i efekty i nic wiecej nie ma w nim....
W tym filmie jedyne co jest fajne to efekty, fabula beznadzieja, realistyki nie ma co tam szukac. Ratowanie arki mogli sobie darowac na koniec filmu, tylko mi sie smiac przy tym chcialo...
Dalem 6/10 glownie za fajne efekty.