Co tu duzo mowic, film momentami zapiera dech w piersiach jak i rowniez wzrusza. Niesamowite uczucie ogladajac ten film ;) Polecam wszystkim, dobre kino i dobra rozrywka!
Efekty były super oprócz tych kilku wpadek z latającymi autami :P Reszta troche naciągana, 10/10 to przesadzona ocena, promujesz ten film czy co?
Osobiście daje 7+/10 czuję niedosyt, mogło być lepsze...
Momentami bawi, zapomniałeś dodać ;) Ja oceniłem 9/10 i uważam moją ocenę za bardzo zawyżoną. Jedynie efekty zasługują na 10.
moja ocena to 2/10 - scenariusz był równie niespójny co skorupa ziemska w filmie. efekty nie były takie znowu świetne, co najwyżej dobre, poza tym same efekty nie są w stanie uratować filmu z tak kiepskim scenariuszem.
Do tej pory ocenilem tylko 2 filmy na 10/10 - Ojca chrzestnego i 12 malp. Teraz brakuje mi skali chcialbym dac 11 albo i 12 na 10 ale brakuje skali.
Ten film zostawia wszystkie inne daleko w tyle. Po filmie przez godzine siedzialem w fotelu w kinie i nie moglem sie ruszyc. Po prostu olsniewajacy film!! Nie wyobrazam sobie niczego innego w kinie co moglooby choc w polowie dorownac temu arcydzielu...
Mam nadzieje ze wszyscy sie skapneli podczas czytania tej opini ze to mega ironia i oprocz pierwszego zdania cala reszta to przesmiewczy post z tych co sie tym filmem zachwycaja i daja mu 10tki :P
dwa? Ja oceniłam jakieś 710, które naprawdę widziałam i mam w tym wprawę już;] Skali nie brakuje, obniż oceny innych filmów i będzie we sam raz.
Najlepszy motyw:
Babka traci meża który wpadł w tryby gigantycznej bramy, 15 minut później
całuję się z byłym męzem jakby Gordy był jakimś obcym łachem...
I dziewczynka przestaje sikać w pieluchy po tym, jak widzi zagładę miliardów ludzi i zniszczenie całego bezpiecznego świata, który znała do tej pory.
I pieski biegają po linach w Himalajach. A między górami żyrafy zwisające z helikopterów. Czemu Emmerich nie poszedł po bandzie i nie przeniósł na arki wielorybów?
To prawda. Emocje, a raczej ich brak bardzo zraża. Córka prezydenta nie rozpacza jakoś specjalnie po utracie ojca. Kate nie rozpacza po utracie męża, a po chwili dosłownie całuje byłego męża! Czy to naturalne zachowanie?
10/10 zdecydowanie. Efekty wbiły mnie w fotel, fabuła co prawda amerykańska do bólu i bardzo stereotypowa, ale nie przeszkadza w odbiorze filmu, a momentami zdecydowanie wzrusza. Cieszę się, że poszłam na to do kina:)
Jeśli to było arcydzieło, to nie chcę wiedzieć jak wygląda przebajerowany gniot bez fabuły, z niespójnym scenariuszem, grą aktorską w stylu zombie, patosem lejącym się hektolitrami i poprawnością polityczną zawstydzającą nawet Greenpeace...
To był jeden z najbardziej czasożernych, nudnych, do bólu przewidywalnych, żałośnie miałkich, nijakich i głupich jak sto pięćdziesiąt TELEDYSKÓW (w dodatku bez muzyki), jakie przyszło mi oglądać na ekranie kina.
Gdyby nie piwo, które umiliło mi katorgę dobrnięcia do końca tego spektaklu fajerwerków pozbawionych sensu, dałbym 3/10 (i to TYLKO za efekty, bo niczego innego w tym "filmie" nie ma), ale że posilałem się chmielem daje 4/10. Z bólem.
ja na szczescie tez 4 bro przed machnalem. i ogladalem z usmiecham na ustach (błogim).
no wiec kolezanko musisz wiedziec ze efekty to nie wszystko, tazke aby wiarygodnie przedstawic ten film: fabuła 0/10, efekty 10/10= ocena koncowa 5/10 - i to jest wiarygodna ocena tego filmu
Mnie również film zachwycił, piszecie o małych wpadkach, okej. Ale Mnie
film tak bardzo zachwyca że dalej jestem w szoku tego co widziałem.
Moja ocena 10/10 z czystym sumieniem, polecam fanom gatunku. Nie mogę doczekać się DVD chociaż nie odda ono zapewne takich emocji jak film
zobaczony w kinie.
Pozdrawiam osoby myślące tak jak ja :)
czy wy piewcy kolorowego kiczu oszukujecie sami siebie? jakich malych wpadkach? caly ten film jest mMEGA wpadką jak MEGA katastrofa w nim zawarta! przejrzyjcie na oczy!
<hahaha> dobre, wy naprawdę w to uwierzyliście? Dzisiaj na onecie był artykuł, słońce zacznie się "psuć" czy rozlegurowywać za 4 miliony lat;]
O ile dobrze pamiętam, to chyba za 3-5 miliardów lat Słońce ma wchłonąć Ziemię, a za 7 miliardów lat Droda Mleczna Zderzy się z Galaktyką Andromedy
no tak, zgadza się, ale pomysł na film był fajny;] I tak prędzej czy później ktoś z filmowców by wykorzystał ten cały kalendarz Majów na potrzebu filmu, dobrze, że stało się to w takiej formie
no dobra wyżaliłeś się już ? idź do mamusi wypłakać się na jej ramieniu i opowiedz jej jak to sie zawiodłeś idąc na ten film do kina, jaki to on był zły, be, fe nijaki, czasożerny, nudny, do bólu przewidywalny, żałośni miałki, nijaki i głupi :D zapewne wysłucha syneczka przytuli da całuska w czółko i już pewnie poczujesz sie lepiej :D:D:D film oceniło zaledwie 700os jeszcze 5500. tyle w przekazie wyżalaj sie dalej...
Poczuję się lepiej tylko wtedy kiedy reżyser walnie mi karnego lodzika. Z połykiem rzecz jasna...
Uwielbiam takich internet fighterow ktorzy proboja zmieniec kogos zdanie ;), tak Cie to boli Fakkir 2 ze danej osobie podobal sie film, przykro mi ;(, - wszystko zalezy od gustu, no ale coz, forum jest dla wszystkich
No stary, ale są granice. Ocena filmu jest całościowa. Jasne, za efekty można dać choćby i 12/10. Ale poczytaj sobie skalę ocen. 10/10 to ARCYDZIEŁO! Czy ten film jest arcydziełem? No proszę Cię... Arcydzieła to są filmy, o których i po 50 lat mówi się z zachwytem. A za 5 lat efekty z tego filmu będą co najwyżej znośne i wtedy przepadnie. Czy ktoś będzie mówić o tym filmie za 5 lat? Daj mu 7/10, 8/10, ale maks? Czy naprawdę uważasz ten film za skończone, doskonałe dzieło?
za 50 lat nie bedzie kopii tego filmu. 2012 powinien byc 3D. za 2 lata wszystkie filmy tego typu beda w 3 wymiarach.
"Nie pozdrawiaj osób niemyślących. To nieładnie się naśmiewać."
Teraz już wiem czemu nikt cię nie pozdrawia. Chociaż w tym miałeś rację.
"Jak ktoś daje dyszkę takiemu czemuś, to osąd sam mi się ciśnie na usta.
Wybacz. "
Jak ktoś jest tak bezgranicznym głąbem, który myśli, że poznał prawdę objawioną i nie daje nikomu wyrazić opinii, to osąd sam mi się ciśnie na usta. Wybacz.
I na następny raz odstaw te piwo, to może zauważysz, że na świecie istnieje nie tylko twoje ego ale i inni ludzie, którzy mają prawo mieć własną opinię i odbierać filmy na swój sposób... To co dla ciebie jest nudne, dla kogo innego może być interesujące. Czy to jest aż tak abstrakcyjne i trudne dla ciebie do zrozumienia czy musisz jeszcze do tego dorosnąć aby to pojąć? Brak słów...
Gówno zawsze będzie gównem - nawet owinięte w papierek po Kit-Kacie.
Prawda nie zależy od punktu widzenia... no chyba, że lubisz gówno - to co innego.
sam jesteś gównem Fakkir 2, dlaczego kurwa nie mozesz rozumiec ze nie dla kazdego ten film jest do dupy... myslisz ze tylko ty i twoje zdanie sie liczycie :/ zal. jeb sie
brawo. dokładnie. ale nie do zrozumienia dla większości przekonanych o wyjątkowej maści swych opinii.
Fakkir_2 jestes zalosny, daj juz sobie spokoj bo zal.
Jak sie komus podoba film to jego sprawa, moze go sobie chwalic dawac
ocene 10/10, takie ma prawo i to nie znaczy ze ktos jest glupszy od Ciebie
a wrecz przeciwnie ;)
Pomysł oblatany ... o końcu świata mamy więcej filmów niż komedii romantycznych ... efekty, nie powiem ze umiem zrobić lepsze ale śmierdzi to strasznie 3d (zresztą jaki film nie śmierdzi) ... wszystko na ostatnią sekundę, za to wielki minus, a jeszcze większy za to że główny bohater w najbardziej dramatycznych chwilach włączał pause wygrzebywał się z "czarnej dupy" i puszczał play dla otaczającego go świata :) dla mnie 5/10 bo ten film był po prostu OK nic więcej nic mniej
pierwsza godzina...nudy! druga godzina... chyba więcej rozczarowania niż tragedii, a to za sprawą cholernego fuksa jaki mieli główni bohaterowie, za dużo bajki w tym wszystkim było, dobrzy, źli ludzie, honorowe i niemoralne zachowania... ale nie powiem efekty były niezłe;)jednak czuję niedosyt, myślałam że to ma być film o końcu świata, a więc więcej przyczyn, przebiegu tego zdarzenia chciałam zobaczyć, a nie jak zwykle, głownie ludzki dramat, tragedie rodzinną, itd. Bardzo piękna i szlachetna rola pana prezydenta ;D
Pan prezydent był czarny i dlatego był dobry. No i Hindus był dobry... i ten czarny gine.... geolog też!!! Za to wszyscy źli w tym filmie byli biali...
Co za pieprzeni rasiści!!! :D
Co mogę powiedzieć o filmie ? Jeżeli ktoś wybiera się do kina to polecam, niech zobaczy sobie trailer to w zasadzie zobaczy już cały film. Nie ma w nim nic więcej oprócz scen zawartych w zapowiedzi, a reszta to czysta przesada godna amerykańskiego kataklizmu. Mimo wszystko film nie jest zły, ale nie jest tak dobry jak mógłby być. Naciągany dramatyzm czy "uchylanie" się o włos od śmierci są stanowczo zbyt częste. Gra aktorska nie zapiera tchu w piersiach. U mnie 6/10.