PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273268
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Dałem 8/10 dlaczego? Ponieważ nastawiłem się na miłe dla oka widowisko, a
nie na w jakikolwiek sposób ambitny film. Efekty specjalne są powalające,
mistrzostwo. Miło spędzone 2,5 godziny. W filmie jest wiele bzdur, ogranych
schematów, jest bardzo "amerykański", oczywiście z happy endem ( John
Cusack przeżyję ) ale ogląda się całkiem spoko. Zaznaczam jednak, że
ósemka, ósemce nie równa także podobne oceny w tym filmie i np. Skazani na
Shawshank nie oznaczają, że stawiam je na równi:) Film ten oceniałem przez
pryzmat dobrego widowiska, filmu katastroficznego bez jakiejkolwiek głębi:)
Nie zmuszająca do myślenia rozrywka, ot co.

ocenił(a) film na 7
Blackmoorland

Zgadzam się w 100%! Śmieszy mnie wymienianie przez innych wszystkich absurdów w tym filmie, czy też narzekanie na fabułę... Czego niby oczekiwaliście od tego filmu?! Że będzie zawierał poruszające wątki psychologiczne ze skomplikowaną zaskakującą fabułą i wszystkim zgodnym z wiedzą geologiczną? Mi film się podobał dlatego że zanim go zobaczyłem nastawiłem się na luźny filmik dla rozrywki z świetnymi efektami specjalnymi. Tak więc proszę Was, najpierw przemyślcie co możecie oczekiwac od danego filmu, a nie narzekac potem jaki to słaby...

ocenił(a) film na 5
TomBird

Też nie nastawiałem sie na film z fabułą zakręconą jak kutas świni, podszedłem do tematu na luzie jak mój przedmówca nie liczyłem na jakieś ambitne kino tylko na rozrywkowe...nie rozumiem... wszyscy jada po tym filmie nastawiliście sie kurwa na jakis dramat psychologiczny czy jak???
na niektóre filmy (w szczegolności ich fabułe)typu TRansformers czy inne 2012 trzeba ogladać z przymróżeniem oka...i nie spodziewać sie rewolucji fabularnej...ja dale 7/10 filmik przyjemnie sie ogladało nie nudzilem sie co najważniejsze i 2 i pol godzinki zleciało jak z bicza strzeli...typowe kino rozrywkowe dla mas...Lubie czasem sobie cos takiego ogladnac i sie odmóżdżyć...