PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Jezeli komus podoba sie wizja konca swiata, powinien pojsc na ten film.

Wiele osob mowi ze duzo efektow i zero fabuly - tak, ale w koncu kazda wieksza katastrofa polega na efektach ;]

Film rzeczywiscie, nie jest filmem wysokich lotow, jak zreszta wiekszosc filmow katastroficznych, polega na tym zeby pokazac jak najwiekszy rozjeb ;] A co do efektow specjalnych, nie widzialem chyba nigdzie indziej az takich scen, ktore sa na prawde mocne.

Z niektorych scen rzeczywiscie, mozna bylo sie posmiac, byly nierealne, ale ludzie ktorzy mowia ze film to kompletne dno nie warte ogladania, i ze na najbardziej efekciarskich scenach ziewali, powinni albo nic na temat tego filmu nie pisac bo widocznie nie byl on dla nich, albo napisac NIE PODOBAL MI SIE i zamilknac.

Podsumowujac, nie zaluje wydanych 9zl na bilet do kina, aczkolwiek gdyby mnie to kosztowalo 20zl, to wole go sciagnac i obejrzec na tv. Kto lubi filmy katastroficzne nie powinien byc zawiedziony.

ocenił(a) film na 8
toniebardin

Ja się nie zgodzę z tobą co do jednej rzeczy, ten film na małym ekranie nie będzie robił takiego wrażenia jak w kinie. Ściąganie go i oglądanie na małym ekranie nie będzie miało sensu. Podkreślam gdzie tylko mogę, scena z betoniarką, wyobrażasz sobie ją w tv, gdzie w kinie skala betoniarki była niemalże 1:1 jeśli nie taka właśnie.

mieciu_polej

Racja, w kinie wyglada to imponujaco, ale jak dla mnie odpowiednio duzy ekran + kanapa, piwo i papierosy czy cokolwiek powoduje ze czasem lepiej oglada sie takie rzeczy poza sala kinowa ;p Moze efekt nie jest tak imponujacy, ale ogolnie czerpie wieksza przyjemnosc z ogladania filmow w domu niz w kinie ;p

Coz, kazdy lubi co innego :P

toniebardin

i uwaga zaraz bedzie SPOILER ;]

Ogolnie scena ucieczki pana Jacksona razem z rodzina jest zrobiona wg mnie.. hm.. brak mi slow.. ZAJEBISCIE? ;]

Przypomnial mi sie komentarz kogos, kto napisal ze przy efekciarskich scenach glosno ziewal, jak dla mnie zeby nie docenic tej sceny trzeba byc naprawde czlowiekiem ktory przezyl cos gorszego, albo byc baaardzo zaspanym ;]

ocenił(a) film na 10
toniebardin

Dokładnie. Gdy oglądałem tą scenę po prostu zaniemówiłem. W życiu czegoś takiego nie widziałem :D aż mnie przeraziła taka wizja końca świata ;]

ocenił(a) film na 8
KamiX112

Można się kłócić w nieskończoność ale jedno jest pewne, jeśli nikt nie dostrzegł pozytywnych momentów tego filmu to ma problem, ja widziałem bardzo dużo fajnych scen i dawno nie zrobiło nic na mnie takiego wrażenia. Ostatnio jechałem 200km/h na motorze i czołem się troszkę lepiej niż kiedy widziałem betoniarkę lecącą na mnie ! Dobrze że miałem świadomość że jestem w kinie :]