Nie rozumiem was. Najpierw tj.przed premierą niemal każdy był wręcz podniecony tym filmem że zajebisty, efekciarski, PLE PLE PLE. Dosłownie tak samo jest jak w przypadku Transformers Revenge. Przed premierą podniecenie że WO a po premierze BUUU. Tak samo jest z liczbą osób które chcą obejrzeć film było ponad 5tyś a potem spadła. Wygląda na to że każdy chciałby pomijając fakt że chce ażeby dany reżyser nakręcał film dla danej osoby na jej zachcianki. Niemal każdy w kinie śmieje się z fajnych scen a potem nagle krytyki. Zachowujecie się tak jakbyście sami byli lepsi od reżysera Transformers i 2021. Jesteście jak wasze krytyki czyli BUUUUUUU !!!!
Właśnie miałem to napisać! całkowicie się z tobą zgadzam!
ludzie sami nie wiedzą czego chcą zawszę krytykują a sami nic nie robią w
tym kierunku żeby było lepiej.
niektórzy to naprawdę trole nie dość że piszą głupoty to jeszcze sami to
siebie mają po kilka loginów i sami sobie przyznają jeszcze racje oni nie
mają życia prywatnego tylko całymi dniami czają się w sieci i wszystko
krytykują, na forach prowokują awantury itp. a na film web to jest ich
pełno! takich to powinni zamykać w pokoju bez klamek. ale kto zrozumie
wariatów?
Ale naprawde nie wiem czego tak oczekiwaliscie po tym filmie,to mial byc film katastroficzny i jest,a teraz sie czepiacie ze glupia fabula itp Film byl nastawiony na efektywnosc, Efekty specjalne i dobrze to wiedzieliscie,piszac komentarze przed premierą.
Pozdrawiam
teraz nie ma sie co podniecać bo dziś jest mało naprawdę dobrych filmów,liczy sie komercja,dobre kino z fabułą na poziomie to czasy 30 lat wstecz
Ale czemu nastawiając się na katastroficzny mieliśmy nastawiać się na film głupi?
"nic nie robią w tym kierunku, żeby było lepiej" ???? :D no fakt zostane reżyserem od dziś... :D bez przesady ludziku ;) zabawne też jest to cytuję : "mają po kilka loginów i sami sobie przyznają jeszcze racje oni nie mają życia prywatnego tylko całymi dniami czają się w sieci i wszystko krytykuj" - genialne :))))))))))))) jak ty na to wpadłeś? :D pewnie sam tak robisz, bo mnie by to nawet do głowy nie przyszło :D przepraszam, że główny wątek został pominięty ale twoje wypowiedzi są o wiele ciekawsze od filmu 2012
Ten film służył czystej rozrywce, a nie dywagacjom nad decyzjami moralnymi. Ja się na nim wybornie bawiłem. Dostałem to czego chciałem, ponad dwie godziny frajdy. Dziwią mnie zatem niektóre krytyczne komentarze. Przecież osoby idące do kina doskonale wiedziały czego się spodziewać. Jeśli ktoś oczekiwał po tej produkcji jakiegoś moralitetu nad dzisiejszym społeczeństwem musiał być szalony.
ale się uśmiałam :D nie czytałam dawno takich bzdur! :D co w tym dziwnego, że przed premierą ludzie byli podnieceni i wyrażali chęć pójścia do kina??? to chyba normalne, zazwyczaj człowiek optymistyczny spodziewa się czegoś dobrego:D a że komuś nie wyszło to teraz jest BUUUU :) ten film jest beznadziejny !!!! sama się podniecałam na początku ale cóż... :) to że była pełna sala o niczym nie świadczy! Ludzie poszli z ciekawości:) ten film to DNO DNA! :) a schodzenia na psy nie rozumiem już w ogóle:) "każdy w kinie śmieje się z fajnych scen" w przypadku 2012 ja ten śmiech interpretowałam zupełnie inaczej:D Bo śmiesznych scen to tam raczej nie było :P albo może były tylko mi się przysnęło :)) Pozdrawiam!
Dlaczego dno dna? Przywal pare argumentow. Ja tego filmu jeszcze nie widzialem, ale gdy go obejrze napewno bede zadowolony poniewaz Emmerich robi swietna rozrywke i takie filmy jak 'Pojutrze' 'Godzilla' 'Independence Day' '2012' powinno ogladac sie wylacznie w kinie. Zgadzam sie, nie rozumiem dlaczego tak nieżyczliwie mówią o tym filmie. Wnioskując ze zwiastuna to na pewno wjebali scen ile tylko mogli azeby ogromne ilosci pieniedzy pozostaly w kinach, gra aktorska nie byla w trailerze zbyt... ...naturalna do otaczajacej ja zaglady wiec chyba w calosci nie bedzie lepiej, ale to nie o to chodzi i nie na to tylko patrzec nalezy. To film o demolce i skupia uwage tylko i wylacznie na tym, i nie powie ktos, że widowiskowe sceny mu sie nie podobaly poniewaz przed obejrzeniem calosci a wiec tylko zwiastunow kinowych kazdy byl bardzo podekscytowany. Za trailer dajecie 10 za film 4/10 czy nawet nizej, bo co? bo mysleliscie ze tylko akcje dadza do zapowiedzi a film bedzie o nie wiadomo czym sobie tam wymyslicie...
proponuję najpierw obejrzeć film, a potem się wypowiadać. zwiastun mi się podobał, bo był w nim dobry montaż, najlepsze efekty specjalne i genialna muzyka. oglądają go, czułem, że rośnie mi adrenalina i że w filmie mogą być pokazane prawdziwe emocje.
a sam film nie pokazał żadnych emocji. pokazał efekty I NIC KURWA WIĘCEJ. a film musi pokazać coś więcej. bo inaczej IMO nie jest filmem, tylko kompletną bzdurą.
CHCESZ ARGUMENT? POCZYTAJ TUTAJ http://www.filmweb.pl/topic/1243563/CZEGO+NAUCZY%C5%81+MNIE+%222012%22+moja+rece nzja+%28SPOJLERY%29.html
ZGADZAM SIE W 100 % Z TĄ WYPOWIEDZIĄ :) POZDRAWIAM AUTORA!
JESTEM ZSZOKOWANA, ŻE AŻ TAK TEN FILM MOŻE SIĘ PODOBAĆ:) NIC TO! O GUSTACH SIĘ PODOBNO NIE DYSKUTUJE:)
"i nie powie ktos, że widowiskowe sceny mu sie nie podobaly"
W przypadku tego forum nie powiem, ale napiszę iż WIDOWISKOWE SCENY MI SIĘ NIE PODOBAŁY. Kiczowate na maksa i tak nieprawdopodobnie wszystko się udawało głównemu bohaterowi, że mi to obrzydziło całość -takie bajki mnie nie bawią. Hmm może jakby po prostu pokazać tylko tą zagładę i te "widowisowe sceny" wówczas myślę, że by mi się film podobał.
Może wszyscy byli tak podnieceni, bo ten film miał idealną kampanię marketingową - o tym nie pomyślałeś?
Jaka idelna? film ma mnostwo widowiskowych scen i wcisneli w kazdy zwiastun jakies nowe, wiec czego wy sie spodziewaliscie w filmie procz objerzenia ich w calosci...a pozniej straszne warczenie na film. Nie kazdemu na sie on podobac ale po co takie nagle -> ZAWIODLEM SIE, CO TO ZA DNO PO TRAILERZE MIALO BYC SUPER <-etc. Wogole nie wiecie na co idziecie, czego sie spodziewac, a pozniej jada film a nie wiedza co taki film ma na celu...
na celu ma wyciągnięcie kasy od milionów ludzi. jedynie to. i szkoda, ze tylko to, bo potencjał się zmarnował.
najpierw obejrzyj film zanim zaczniesz komentować.
Na celu ma zarzucenie ogromnej ilosci rozrywki! a za darmo nic nie ma...
Najpierw podaj konkrety a nie ciskaj ogolnikami w sposob jakbym Cie obrazil potencjalny laiku...
niektóre z konkretów przedstawiłem w tym temacie: http://www.filmweb.pl/topic/1243563/CZEGO+NAUCZY%C5%81+MNIE+%222012%22+moja+rece nzja+(SPOJLERY).html
znając życie, i w tym temacie mnie zjedziesz, mimo że nie oglądałeś filmu.
nie czytaj. idź najpierw do kina, a potem się mądrzyj. bo nie da się prowadzić dyskusji o konkretach z osobą, która nie chce znać fabuły, która paradoksalnie nie jest dla niego ważna, bo najważniejsze są efekty.
matko boska.
Jaka ty chchesz w takim filmie miec fabule? Paradoksalnie? Nic nie pisalem ze mnie obchodzi fabula... Interesuje mnie rozrywka, rozpizdziel bo na tym film polega. Tez nie mam zamiaru sie klucic. Ale rozrywka to rozrywka, pochlaniarz w kinie dziewki blyski !widowisko! a wy trzepiacie sie nie wiem czego...inteligencji szukasz w takich filmach? Nie znajdziesz, i piszac post na miliard linijek nic on mnnie nie obchodzi.
nie będę z Tobą dyskutował, bo nawet dobrze nie znasz ortografii, a do tego nie widziałeś filmu. jednak kolega wyżej miał rację, że 2012 miał idealną promocję. bo to niewątpliwy sukces, żeby ktoś kto jeszcze nie widział tego "widowiska", wiedział, że mu się spodoba. wystaw jeszcze ocenę 10/10 i skończ temat.
ja kończę.
Podobal mi sie zwiastun, podobaly efekty, dlaczego caly film nie? Tego filmu moge nie obejrzec nawet 10 lat i chodzby mial on 1/10 nie dam zadnej ooceny, a arcydzielem uwazam tylko dwa filmy i sa to bajki :) zle mnie oceniasz. Rowniez koncze, pozdrawiam.
W przeciwienstwie do was obstaje przy swoim, nie patrzac na antykrytykow i że wiekszosc osob ma problem z filmem to ja tez. Otoz nie.
Proszę napisz jak obejrzysz film. Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń :) tylko szczerych a nie na zasadzie "bronię swego". I nie ma złośliwości w tym co piszę tylko ciekawość. Pozdrawiam
jeszcze nie widziałem czegoś takiego. Poziom twojej osobowości jest równy poziomowi tego filmu. Weż człowieku idz i obejrzyj ten film potem zabieraj głos w jakiejkolwiek dyskusji. Jak można bronic tudzież krytykować coś czego sie nie widziało/o czym nie ma się pojęcia? nudzi ci się? Powiedz co ma na celu twoja wypowiedz na temat tego filmu? jesteś za tym ze film jest fajny a co jak obejrzysz i jednak ci sie nie spodoba przyznasz sie? nie po prostu znikniesz i sie juz wiecej tu nie wypowiesz?
Skoro nie widziałeś to już widzisz. Co do poziomu mojej osobowości to może i masz rację ale mój poziom jest na pewno wyższy o twojego. Nie chodzi mi ażeby wszyscy uznali ten film za arcydzieło ale widocznie ich poziom osobowości też nie jest błyskotliwy skoro dają się ponieść zwiastunom a potem walą krytykami jakby spodziewali się czegoś bardziej realistycznego. I na pewno nie zniknę i dalej będę się wypowiadać.
myślę, że pan nad Tobą zostawił komentarz innemu użytkownikowi, a nie Tobie. ale nie spodziewajmy się realizmu i logiki w Twojej wypowiedzi.
Czego nie widziales? Ze przystajecie do innych ktorym film sie nie spodobal bo co? bo was zlinczuja. Nie widzialem filmu i jak pisalem koles moze on miec ocene 1/10 a ja nie dam mu zadnej dopoki go nie obejrze rozumiesz?! Pisze tutaj tym wszystkim ktorzy narzekaja na film z ktorego chceliby zrobic arcydzielo mixujac wszystkie znane nam wartosci, fabula (przemyslana rozsadna), gra aktorow (naturalna, realna, emocjonalna) cos co ma uczyc itp. Bronie filmu bo wiem czlowieku jakie filmy robi Emmerich, nie pisalem ze film jest bardzo dobry/dobry/arcydzielem, pisalem ze spewnoscia mi sie spodoba bo ze zwiastuna wnioskuje swietne kino rozrywkowe tak jak Roland potrafi zrobic to najlepiej. Zastanow sie co piszesz bo naprawde walnoles mi tu jakis paradnym tekstem z zamiarem nie wiem czego, pokazania jaki jestes prosty? Bronie filmu ktory jest mylony, ja wiem, 'dziedzina'. Gdybys napisal ze nie podobaja Ci sie efekty (latwa obserwacja) to bym nic nie wcisnol w ten temat. Niektorzy sa bardzo irytujacy. Moge miec niedosyt z obejrzenia go, czego sie spodziewam i tyle, a nie DNO DNA i nie wiadomo jak jeszcze inteligentnie nazwiecie dany film. Szkoda wogole tu wracac i cos pisac, jak odbieracie kazda wypowiedz w sensie ze film jest super mimo ze go nie widzialem...
Jeżeli nie rozumiesz NIC to musisz byc zrowo niekumaty. Szkoda na tym zafajdanym filmwebie cokolwiek pisac, roi sie tu od specoow od krytyki, a taka prowokacje to se Pan wsadz, myslisz ze sie bede powtarzal?
Wow, kolejny mocny gosciu...moze jakies konkrety, to ze 'profesionalnie' jak wy nie potrafie sie wyrazic nie znaczy ze nie mam racji a mam ja w przyadku waszych argumentow, konkrety takie jak te naprawde mowia ze oceniacie i opisujecie filmy bez podstawnie, od tak. Zatkales mnie dziadu naprawde...
nie musisz pisać profesjonalnie. Po prostu pisz po polsku. Weź przed wysłaniem komentarza przeczytaj się z 2 razy albo serio skończ pisać bo to już powoli przestaje być śmieszne :D
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
- Stanisław Lem