Totalna komercja przepełniona szmirą, banalnością, głupotą, tandetą... Generalnie, przynosi wstyd całemu gatunkowi filmów katastroficznych!!!
FATALNE!!!
W sumie to nie spodziwałam się niczego innego, podeszłam do tego filmu z odpowiednim dystansem, ale to co miało miejsce totalnie mnie poraziło!!! Aż takiej szmirowatości, to chyba nikt by się nie spodziewał.
Generalnie to ja bardzo nie lubie wylewac pomyj, bo to strata czasu, ale zrobie to pierwszy raz i zawtóruje. Trzeba czasami sie zemscic za kompletnie stracony czas. Koncowke cala przewinelem do mapki, bardziej naiwnej fabuły i scen nie ogladalem.
To jest wielka porażka Rolanda Emmericha. Pojutrze bylo juz duzo lepsze mimo ze sie wydaje propagandowy. Biorąc pod uwage ze lubie Patriotę - ja zawiodlem sie kompletnie.
PS. Albo mi sie wydaje albo Emmerich ma jakiegos bzika na punkcie czarnoskórych prezydentów Ameryki. Pewnie podswiadomie wykonuje kolejna kampanie dla Obamy. I nie zdziwilem sie ze to akurat Afryke na koncu wybral. Te charakterystyczne elementy to kolejna naiwnosc tego filmu - moze chcial Globa za nie dostać?