PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Totalna komercja przepełniona szmirą, banalnością, głupotą, tandetą... Generalnie, przynosi wstyd całemu gatunkowi filmów katastroficznych!!!
FATALNE!!!
W sumie to nie spodziwałam się niczego innego, podeszłam do tego filmu z odpowiednim dystansem, ale to co miało miejsce totalnie mnie poraziło!!! Aż takiej szmirowatości, to chyba nikt by się nie spodziewał.

ocenił(a) film na 3
ramzes_4ever

Generalnie to ja bardzo nie lubie wylewac pomyj, bo to strata czasu, ale zrobie to pierwszy raz i zawtóruje. Trzeba czasami sie zemscic za kompletnie stracony czas. Koncowke cala przewinelem do mapki, bardziej naiwnej fabuły i scen nie ogladalem.

To jest wielka porażka Rolanda Emmericha. Pojutrze bylo juz duzo lepsze mimo ze sie wydaje propagandowy. Biorąc pod uwage ze lubie Patriotę - ja zawiodlem sie kompletnie.

PS. Albo mi sie wydaje albo Emmerich ma jakiegos bzika na punkcie czarnoskórych prezydentów Ameryki. Pewnie podswiadomie wykonuje kolejna kampanie dla Obamy. I nie zdziwilem sie ze to akurat Afryke na koncu wybral. Te charakterystyczne elementy to kolejna naiwnosc tego filmu - moze chcial Globa za nie dostać?

adi_82

A moim zdaniem film bardzo dobry i mimo że ciągle pokazują to samo, to film warty poświęcenia uwagi!
A swoją drogą chodzi o to, żeby coś przeżyć oglądając, a nie oceniać czy to jest coś nowego czy oklepanego...!