PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Czy w tym filmie o końcu świata będzie można wreszcie zobaczyć koniec świata czy też dzielni amerykanie znowu rzutem na taśmę w ostatnim momencie uratują ziemię sklejając ją taśmą klejącą, po czym amerykański prezydent palnie przemówienie na tle postrzępionej flagi?

ocenił(a) film na 5

Myslisz, ze zdradzi ci ktos zakonczenie filmu?... nie ma tak dobrze xD
Film trzeba oglądnąc, mi sie podobał :)

ocenił(a) film na 2

Mam dla Ciebie smutną wiadomość. Niestety nasz ludzki gatunek przetrwa, a zniszczenia nie okażą się tak destrukcyjne jak przewidywano. Film nie oszczędzi też licznych przemówień na temat ogólnospołecznego miłosierdzia, a orator dorzuci do swej wypowiedzi parę intrygujących cytatów, i tym samym przekona wszystkich do swoich racji.

Przetrwa kontynent afrykański i około 500 000 ludzi normalnych

ocenił(a) film na 2
Johny999

Jak widać znaleźli się wariaci, którzy mają czelność zdradzić zakończenie filmu ;). Jak to mówią „kto pyta nie błądzi”. Innymi słowy zakończenia ma charakter tupu „happy end”, niestety zniszczy to cały klimat, którego obecności nie stwierdzono.

ocenił(a) film na 6
Johny999

a skad wiadomo, ze ci ludzie byli normalni? wiadomo tylko, ze wiekszosc z nich miala sporo pieniedzy...

ocenił(a) film na 4
_michal_

Taaa, większość z nich miała sporo pieniędzy i nie oszukujmy się - większość z nich to po prostu staruchy! Gdyby nie wpuścili reszty ludzi czekających pod arką, to ja nie wiem jak ci szalenie bogaci ludzie w podeszłym wieku mieliby przyczynić się do odnowienia rodzaju ludzkiego. W ogóle najbardziej mnie rozwaliła ta scena z królową brytyjską i jej pieskami - niby arka, która ma za zadanie zapewnić ciągłość gatunku ludzkiego w obliczu końca świata...a oni wpuszczają na arkę babcię, której pozostało niewiele lat egzystencji, tylko dlatego że za to zapłaciła grubą kasę. Równie dobrze mogliby w jej miejsce dać kilkoro młodych ludzi, no ale widać według reżysera królowa brytyjska będzie miała większy wkład w odbudowanie cywilizacji człowieka :)

Dodam do tego, że dzielny prezydent USA nie chciał się ratować i poległ ze swoimi rodakami!

ocenił(a) film na 6

Ja tez mialem nadzieje, ze zobacze ciekawszy koniec swiata niz w filmie "the knowing", ale zamiast tego nie zobaczylem konca swiata wcale.