tak to ocenię po wstępnych komentarzach spodziewałem się badziewia na poziomie 10.000BC, a tu miłe zaskoczenie scenariusz faktycznie mało "wiarygodny" wręcz śmieszny Prezydent USA zostający na tym "tonącym statku" ? buahhahaha jako pierwszy by wypierdzielał do Arki tratując każdego kto stanął by mu na drodze ! Również na minus bardzo "patetyczne" rozmowy szczególnie to żegnanie się wszystkich ze wszystkimi nie mówiąc już o żenującej przemowie pana doktora do przywódców państw o otwarciu wrót i wpuszczeniu reszty ludzi na Arkę. Ale to tyle reszta na plus czyli Akcja i Efekty Specjalne które zdecydowanie przerosły moje oczekiwania bo spodziewałem się że wszystkie Efekty zostały zawarte w Trailerze ale jednak było ich dużo więcej a ucieczka samochodem przed zapadającą się ziemią dosłownie wbijała w fotel, co do osób narzekających na efekty specjalne to w 95% ludzie którzy oglądali ten film w wersji "CAM" lub "Telecine" na kompie jednak w kinie wygląda to zupełnie inaczej zważywszy że nie jest to żaden dramat tylko film przy którym człowiek powinien się odprężyć i chyba to się udało daje, 7/10 Pozdr...