PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273262
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

To było dokładnie to czego oczekiwałem! Katastroficzny koniec świata z odrobina dobrego humoru. Choć właśnie nie rozumiem dlaczego większości ludzi na to przeszkadza ;/ ?? Dla mnie film powinien mieć jakiś "od skok" humorystyczny a nie wszystko na twardych zasadach tragizmu.
Jak również muszę przyznać ze niektóre sceny były przesadzone (np; cudem uratowany Pies) lecz nie psuje to ogólnego wizerunku filmu.
W którejś z opini spotkałem się z krytyka na temat tego iż prezydent USA był "Czary" - przepraszam czy to jaki problem??? W wielu filmach prezydent ameryki był Czarny! Mi osobiście to Absolutnie nie przeszkadza!
Osobiście podobała się rola Woodego Harelsona!!! Niespotykany wizerunek tego aktora :D
Tak więc reasumując--- Film zasługuję na uznanie choćby ze strony efektów. I owy wypomiany przez widzów "brak fabuły" nadrabiany jest sposobem ukazanego końca naszych dni

Pozdrawiam
DayWalkeer

ocenił(a) film na 2
neste

to ze masz 24 lata to jeszcze gorzej swiadczy o Tobie, a mianowicie swiadczy zes Pan kretyn jest. Na dodatek mam zla wiadomosc, z tego wyleczyc sie nie da. Ten "Fylm" wiecej jak 6/10 nie zasluguje to tak jakbys ocenil poloneza 10/10 bo Ci sie podoba jego sylwetka, rozumiesz o czym mowie? Albo dziewczyne nazwal super pieknoscia bo ma super tyleczek i fajne cycuszki co z tego ze krzywe nogi i pysk jak u konia. Zaczyna cos do Ciebie docierac bo prosciej juz nie potrafie. ALBO KSIAZKE PO OBRAZKACH NO ***** ***!

neste

Ja ci gówniarzu dam wiek wypominać, btw nie przyznawaj się lepiej, że w wieku 24 władasz językiem jak 14 latek z dysleksją.

ocenił(a) film na 9
Icheb

Ja przynajmniej potrafie prowadzic dyskusje nie wyzywając ludzi od
kretynów :/
i kto tu jest żalosny ???

A co do pisowni to malo mnie interesuje co o tym myslicie. Moja
sprawa. A to ze ty gamoniu znasz lepiej gramatyke i ortografie wcale
nie znaczy ze nie masz kielbie welbie. Posty pisze na telefonie i slabo
mi sie chce poprawiac bledy tylko dlatego ze ci to przeszkadza.

Myslalem ze jestem na portalu filmowym, a nie na bestIQ.pl

dziekuje i zycze powodzenia. Wiecej nie zajrze do tego tematu bo
jeszcze kogos uwsteczni moja jak ze wazna w dzisiejszych czasach
GRAMATYKA. Pfff

ocenił(a) film na 2
neste

Wczesniejsza ocene wydalem przed ogladnieciem "Dziela" Pana Niemca. Dzis mialem nieprzyjemnosc dostapic tego nie zaszczytu dzieki zaproszeniu niejakiej firmy Hewit ktora probowala pozyskac nowych pracownikow poprzez promocje swojej firmy na pokazie hollywodzkiego filmu. Niestety byl to strzal samobojczy, sama prezentacja firmy oraz jej przedstawiciele mimo sredniej prezencji przewyzszyli aktorow grajacych w tym gniocie, gdyby nie darmowy pop corn i coca cola ciezko byloby mi wytrzymac w czasie tego gowna! Film przewidywalny do bolu kazda scene bylem w stanie przewidziec na 5-10 minut w przod w 90%. Teksty sa zalosne, rezyser chyba pisal scenariusz siedzac na kiblu, ale to nie wszystko- musial miec niezla srake bo musial sie naprawde sprezac zeby napisac taki kawal GOWNA. Wyglada to jak powiedzial moj kolega "zlepek glupawych wpisow na blogach niezrownowazonych gimnazjalistow". Efekty wcale nie byly zachwycajace. BOZE UCHRON WSZYSTKKCH PRZED TYM FILMEM John powinien zagrac nastepnego terminatora a typ ktory ruchal jego zone( powinien odegrac role w nowej wersji top gun takie akcje transportowcem po kilku lekcjach awionetka to prawdziwy talent).

PS jego rodzina jest ułomna