PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

ocena spada

ocenił(a) film na 4

i to drastycznie. cos czuje, ze docelowo bedzie kolo 6.

ocenił(a) film na 7
endriu3

a jaka była najwyższa?? do tej pory ocena

ocenił(a) film na 6
endriu3

Wcale nie spada wczoraj było 7.06-7.08 tak skakało a dzisiaj już 7.11

to Że rano 11.11.2009 o 10:00 było ponad 8 to o niczym nie świadczy bo
pewnie 150 c*p oceniło ten film przed jego zobaczeniem !

ocenił(a) film na 7
Obcykany1

ponad 8 to nie było
wczoraj rano jak ja patrzyłem było 6,47
a wieczorem już 7,21

Mam nadzieję że pobije on Pojutrze

ocenił(a) film na 7
damianwojnar

Jak na film katastroficzny to ma bardzo wysoką ocenę : 7,11 w porównaniu
Titanic:8,12
Armageddon:7,72
Pojutrze:7,47
Dzień Zagłady:7,21

Na razie najlepsze filmy katastroficzne

ocenił(a) film na 4
damianwojnar

Titanic był bardziej romansidłem, tragedia była dopiero na końcu...

A tak ogólnie to wszystkie te filmy mają zawyżoną ocenę. Na IMDb ludzie oceniają bardziej zdroworozsądkowo...

ocenił(a) film na 4
Fakkir_2

na IMDB jesczze nie ma ocen. tam dopiero 13 jest premiera...

ocenił(a) film na 5
endriu3

chodzilo o ogolne oceny, nie akurat tego...

ocenił(a) film na 5
dolce8

...filmu...

ocenił(a) film na 4
dolce8

taa ale od razu z ciekawosci zajrzalem...

ocenił(a) film na 3
endriu3

Na początku filmy zawsze mają wysoką średnią. Po prostu jakieś gówniarze ściągnęły sobie z neta kinówki, podniecają się efektami i wystawiają 10/10. Tak samo ten cały ranking filmwebu - pieprzyć go. Gdyby liczyłaby się tylko średnia filmu to pierwsze 100 miejsc zajmowałoby anime.

ocenił(a) film na 4
stefm007

no i tak jak sie spodziewałem - leci na łeb na szyję...

ocenił(a) film na 4
endriu3

w miarę wiarygodna ocena tego filmu jest tutaj: http://www.imdb.com/title/tt1190080/ i ciągle spada....

ocenił(a) film na 4
endriu3

jest dobrze. non stop spada... znaczy uwiarygadnia się

ocenił(a) film na 8
endriu3

"jest dobrze. non stop spada... znaczy uwiarygadnia się"
hehehe a czym się różni jej spadanie od wzrostu? Jak rośnie, znaczy - ciemna masa ocenia, jak spada - nagle społeczeństwo zmądrzało, zrobiło się więcej inteligentów... dla mnie czy wzrost czy spadek to ten sam mechanizm podążania za masą.

A co do filmu - bardzo dobry, poszedłem do kina na efekty specjalne i takich dawno nie widziałem. Ani mi przez myśl nie przeszło rozważać co było możliwe a co nie. Niektóre bzdury za mocno raziły w oczy ale nie psuły mi frajdy z podziwiania rozwałki na ekranie. Akcja pierwsza klasa. I żeby nie było, książki czytam, ambitniejsze filmy oglądam i wiem na co idę do kina i w jakim celu. A do kina zwykle chodzę właśnie dla efektów i super dźwięku. Od fabuły mam filmy które można i na kompie obejrzeć oraz książki (które wciągają bardziej niż filmy).
Pozdrawiam tych którzy "oceniają filmy dokumentalne w kategorii horrorów SF".

ocenił(a) film na 4
spam100

Nie masz racji kolego.
Co wyczytałem w weekendowym Metrze: na drugiej stronie duża reklama tego Antydzieła z tekstem:

"800 tys widzow!
"Totalna, oszałamiająca i spektakularna demolka"
"Niesamowite widowisko"
"Fenomenalny film"
(opinie widzów z Filmweb.pl)

Fuck! chyba nikt z promujących ten film nie był na tym portalu! Spece powoluja sie na opinie nielicznych zwollenikow tegoz filmu na Filmwebie bo zadna gazeta czy portal nie nazwie tego gniota "fenomenalnym".

Kilka stron dalej w tej samej gazecie jest recenzja z "Opwiesci Wigilijnej" Zemeckisa.
Cytat z reżysera tego filmu do tych wszystkich głosów, ktore uważają że "2012" obchodzi sie bez fabuły i ci co na nią liczyli są poj...ni:
- Zemeckis "Postęp technologii wyzwolił mnie jako filmowca i pobudził moją wyobraźnię. TECHNOLOGIA MUSI JEDNAK SŁUŻYĆ OPOWIADANEJ HISTORII, NIGDY ODWROTNIE".
I na koniec wypowiedź recenzenta:
"I trzeba Zemeckisowi przyznać, że technika rzeczywiście nie przysłania tu historii, a wręcz pomaga ją lepiej zrozumieć"......

ocenił(a) film na 2
endriu3

2/10 gniot,najgorszy film roku,stata czasu, pomylka. Ogolnie w kinach(w USA), bardzo rzadko cos dobrego zobaczyc mozna.

ocenił(a) film na 3
carlos_16

The Fallen ---> Nie, nie mam nic do anime (Spirited Away to jeden z moich ulubionych filmów), chce po prostu pokazać , że notą filmwebu nie należy się zbytnio sugerować, bo rzadko oddaje ona prawdziwą wartość filmu. Chodzi mi oto, że anime najczęściej oceniają fani tej japońskiej sztuki i nie są oni raczej obiektywni w ocenie. A z resztą, znajdź mi jakieś anime poniżej średniej 8,0. Ze świecą takich szukać.

ocenił(a) film na 4
stefm007

prognoza sie sprawdza. dziennie spada o 0.01-0.02. jest dobrze

ocenił(a) film na 9
endriu3

I co podnieca was to, że spada. Tragedia, nie macie już o czym dyskutować?

ocenił(a) film na 4
dawid2385

na temat tego filmu nie ma o czym dyskutowac. mozna jedynie o tym czy ocena spada czy tez spadnie.