PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97088}

21 gramów

21 Grams
2003
7,6 148 tys. ocen
7,6 10 1 147587
7,0 46 krytyków
21 gramów
powrót do forum filmu 21 gramów

Nie powiem - beznadziejny. Miałam duże oczekiwania, wiele osób polecało. W mojej opinii zwyczajnie zbyt łzawy, nie pozostawiono żadnego miejsca na własną interpretację, ma wzbudzać określone uczucia, mnie osobiście denerwuje, gdy ktoś tak się ze mną bawi (w ten określony sposób). I podobnie jak czasem w wypadku Kieślowskiego trochę przeambicjonowany (kocham to słowo). Ogólniej, nic nie wnosi, jednocześnie nie rozczarowuje. Co do gry aktorskiej się nie wypowiadam, nie chwytam waszej skali.

ocenił(a) film na 8
Rubi_3

nie ma słowa "przeambicjonowany" to raz: ) A film daje do myślenia, pytasz co?, chociażby to ile warte ludzie życie i jak każda decyzja może je zmienić...
frazes, a pewnie, ale jakże aktualny i ponadczasowy, jeśli pokazany jeszcze w sposób płynny i plastyczny, dający niezły wycisk szarym komórkom to pytam się: dlaczego nie?

pannapaniczna

Nie ma. Stąd nawias :)
Chodzi właśnie o to, że ten wycisk tylko męczy, nie jest budujący. Ból jest potrzebny tylko jeśli czegoś uczy :)Z filmu nic nie wynika, mówi o rzeczach oczywistych, co nawet nie byłoby minusem, gdyby nie mało zajmujący sposób przedstawiemnia. Zresztą zależnie od upodobań. Nie jestem zwolenniczką filmów z przesłaniem, liczy się coś więcej, w tym wypadku tego zabrakło.
Pozdrawiam:)