Wybrałem się dziś na nowego Koterskiego zachęcony obsadą oraz poprzednimi filmami reżysera. Po wyjściu z kina byłem rozczarowany...
(Mogą wystąpić spoilery)
(Posegreguje moje odczucia na pozytywne ,,+" i negatywne ,,-")
,,+"
- Muzyka <3
- Pomysł (czyli Dorośli aktorzy grają uczniów klasy 5) kupiłem w 100% (Ale zdaję sobie sprawę , że można się od tego pomysłu odbić)
- Obsada w 3/4 - genialna (zwłaszcza Muskała , Chyra , Ostaszewska i Simlat)
- Scenki humorystyczne (chociaż nie wszystkie)
- Odniesienia do innych filmów , nie tylko reżysera - super :D
- Końcowy monolog Sonii Bohosiewicz - Bardzo mocny , świetny , Za Parę Lat Będzie kultowy (dopiero wtedy zdałem sobie sprawę o czym to jest film. Tak , po 100 minutach)
,,-"
- Postać Bogdańskiej - Okropna , bardzo irytująca
- Postać Koterskiego - I tak to własnie jest jak się wpycha rodzinę do filmu. Mimo iż podobno scenariusz (do którego zaraz przejdę) był pisany pod niego to jego postać jest tak denerwująca (wszystkie te długie sceny płaczu) , że nie idzie tego oglądać.
-SCENARIUSZ - nie wierze , że napisał to Koterski. Żarty w tym scenariuszu wybrzmiewają w filmie tak jakby były napisane przez VEGE. A już szczególnie przy postaci Dorocińskiego , no i ta postać ma najbardziej obrzydliwe/fekalne żarty w całym filmie... Dorociński! dlaczego niszczysz swój dorobek tą rolą
- Humor - czyli wszystkie żarty z brodą czyli 1/2 filmu
- Postać Magdy Cieleckiej - Dlaczego jej nazwisko znalazło się na plakacie skoro ma PÓŁ SCENY w całym filmie gdzie nawet nic nie mówi tylko przykłada se palec do buzi. F**K LOGIC!
to znaczy jest logika... dla reżysera - Dodam znaną aktorkę na Pół sceny do mojego filmu więc mogę dodać jej nazwisko do zwiastuna - Brawo Koterski (na starość ci odwaliło)
Gdyby ten film był podany bardziej na poważnie , że dzieciaki mają takie problemy , że w taki sposób dojrzewają , że sobie w takim wieku sobie nie radzą z tym i z tym itd.
Lub
Gdyby żarty były np. kąśliwe , czarne może inteligentne
To by to lepiej wyszło , a tak mamy to co mamy... i tyle
Dla mnie 4/10
Cieszę się , że mogłem to napisać , tym co przeczytali - dziękuję i piszcie co wy sądzicie o nowym filmie Koterskiego i czy tak jak ja sądzicie , że jest to jego najgorszy film.
Nie znam wszystkich filmów Koterskiego, zwłaszcza tych jego pierwszych, ale z tych co znam, to ten jest zdecydowanie najgorszy.
Film jest dramatyczny, humoru w nim jak na lekarstwo, a oni chcieli go sprzedać jako komedię i sprytnie zmontowali zwiastun tak, żeby się ludzie dali nabrać. No cóż, takie małe oszustwo.
Z większością twoich odczuć się zgadzam.
No własnie jak wczoraj już po filmie , w domu obejrzałem zwiastun no i na wszystkich scenach ze zwiastuna się śmiałem a na żartach w filmie czułem zażenowanie.