Trafiłem dziś w kinie na zwiastun tego czegoś... Przez cały zwiastun dostajemy niepotrzebnie rozciągnięty jeden gag, który krąży po internecie od dobrych kilkunastu lat. Praktycznie od samego początku wiadomo jaka jest puenta żartu, ale oczywiście trzeba jeszcze dodać śmieszne teksty o palcu w pupie... Pan Koterski robił świetne filmy, ale chyba jego czas się kończy. Wiem że nie można oceniać całego filmu po jednej scenie, ale to wygląda słabo. I jeszcze ten karolak w obsadzie :/
Masz autyzm czy co? Pisałem tylko moje wrażenia po zwiastunie, nie muszę do tego oglądać filmu. Stwierdziłem tylko że zwiastun sugeruje, w moim mniemaniu, że film będzie dosyć słaby, choć wiem, że po kilku minutach zwiastunu nie można oceniać całego filmu.
Na film prawdopodobnie pójdę niedługo, bo widziałem, że ma już dosyć pozytywne recenzje.
Film już widziałem, i stąd ocena. Temat utworzyłem niedługo po premierze pierwszego zwiastunu.
kawał prostaka z ciebie, moderator powinien takie chamskie wypowiedzi i ich autorów na śmietnik wyrzucać, to raczej ty powinieneś wyp.......ać stad jak najszybciej
Nie sądzę, żeby ta scena miała na celu rozbawić widza, bo widz stanowiący odbiorcę filmów Koterskiego raczej się z takich wyśmienitych żartów nie smieje. Dla mnie ten film jest przepełniony groteską i bardzo mi się ona podoba, ale w niektórych miejscach jest jej po prostu aż za dużo, za mocno, za długo.
Jak dla mnie tutaj głównym problemem nie była sama scena, ale durny pomysł oparcia o nią marketingu. Pierwotnie w kinach pojawiał się zwiastun składający się tylko z tej sceny, tytułu i tagline'u filmu (Wszyscy jesteśmy źle wychowani). Aż żałuję że w wężach nie ma kategorii "Najgorszy marketing filmu", bo ten film byłby jednym z głównych nominowanych. Nie wiem po co wprowadzać ludzi w błąd, że idą na głupawą komedię, kiedy film jest raczej dramatem z elementami komediowymi. Czy oni uważają że polacy to tacy debile że na nic ambitniejszego to już nie pójdą? :/