Nie wiem jak wy ale od jakiegoś czasu Polskie produkcje filmowe to same słabizny, kupa
tych samych aktorów i ciągnięcie reklamy dla tego buractwa z tvn/u dlatego jakoś ostatnio
zraziłem się do Polskich produkcji.. Podawajcie tyuły Polskich filmów które przypadły wam
do gustu:)
...akurat tu nie masz racji kocham swój kraj ale nie za filmy jakie robią:) A jeśli chodzi o Terminatora to tylko 1, 2 część była dobra na temat reszty części T3 i T4 nie będe się wypowiadał. I chce tu zaznaczyć że ostatnie polskie produkcje są dla mnie za bardzo komercyjne i tyle nie każdy musi się ze mną zgadzać ale są i tacy co nie zaprzeczą jak "bialym" .
Cóż - dla mnie patriotyzm to również język polski. Niestety u ciebie używanie mowy ojczystej to jest "dramat psychologiczny"... (To takie nawiązanie do "sztuki filmowej", która u ciebie zaczyna się i kończy na filmach akcji).
auć, ale Ci kolega Tom_tom dowalił. ma zupełnie te same wrażenia co i ja. kraj może i kochasz, ale bez wzajemności :p. Za Twój język dawniej skazano by Cię na banicję. Sprawdź w słowniku znaczenie terminów "pojęcie" i" twierdzenie" oraz "stwierdzać" jakiś pożytek będzie i na kolejnym kursie sztuki się przyda...
Ale tak po za tym widać że Ty z wawy po Twojej krótkiej bezsensownej wypowiedzi, bo nie oglądałem samych Terminatorów ale że się przyczepiłeś do T1 i T2 to już nie moja wina, że nie umiesz docenić Jamesa Camerona za jego można powiedzieć pierwszą super produkcje i porównujesz do tego gniota to sorry widać że Ty z wawy, nie urażając wszystkich Warszawiaków, bo niektórzy są normalni ale większość z nich to wieśniaki (którzy nawet nie potrafią jeździć samochodem i mówić poprawnie po polsku ale to tak na marginesie).
deemc dobrze prawi !
a po przeczytaniu wypowiedzi :) torrent jedzie z pełną mocą ..... lukne i ocenie, mam nadziej że nie zmarnuje kompletnie czasu. Lecz podzielam Twą opinię opolski filach .... kiedyś były zajebiste, teraz yyyyyy są w większości dodupisate i zalatują tandetą serialową .
ostatnimi czasy tylko Dom Zły daje rade, reszta to czysta żenuła poprzeplatywana takimi średniakami jak Lincz czy ten ostatni o Wymyk z agro fejsem w roli głównej Wieckiewiczem . Całe polskie srodowisko srało pod siebie jakis czas temu jak sie pojawił film Wenecja ! Więc odpaliłem sobie to dzieło i k.rwa !! Te warszawskie dziwki nie maja do siebie szacunku wychwalając takiego master gniota, łżąc widzą prosto w oczy . Plus sped klakierów zakładajacych profile za marnych kilka złociszy od agencyjki hehehe !! SZYC PAZURA KAROLAK.... sram im na ryj . Tutaj idealnie pasuje określenie którego bardzo nie lubię ale niestety ma racje bytu - POLACZYNY.
z tej odpowiedzi słoma wyłazi w takiej ilości, że można by stodołę Kargula napełnić. 26 latek po kursie wypowiada się pod wpływem postu, który zgadza się z jego opinią, że jest w kraju parę osób, które się na sztuce znają. Droga Zlepko, czy mógłbyś przytoczyć jakiś Twój tekst opublikowany w recenzowanym czasopiśmie a tejże Muzie poświęcony?
Własnie wróciłam z kina. Jedyne co mnie wkurzyło, to fakt, że film grany jest w kinie studyjnym i nie ma go już w ogóle w szerokiej dystrybucji. Film jest rewelacyjny i mistrzowsko poprowadzony, wymaga nieco inteligencji w odbiorze, i tyle ....
...haha to mi pojechałaś z tą inteligencją :) Ale nic wypowiedz godna 13latki :) Obejrzyj sobie go jeszcze raz bo dla mnie film może i nie totalne dno, ale nic nadzwyczajnego w nim nie było wszystko oklepane. Pozdrawiam.
No fakt, głupio napisałam i nawet jak już napisałam, to miałam taką refleksję :). O gustach się nie dyskutuje zapewne. Z zasady czytam opinie o filmach jak już je obejrzę i jasne, że mamy szczęśliwie różne upodobania. Wróciłam do domu na wysokiej nucie emocji filmowych i czytam :Kolejny gniot ..itp" O ile produkcje polskie typu Ciacho może bym po cichu też tak zjechała, to akurat 80 milionów, według mnie, jest dość wyjątkowym filmem. Mimo że ma pewne elementy drażniące mnie w filmach USA (na koniec łopoczą flagi, dobro zwycięża i wszyscy się kochają), to akurat ogólny brak patosu i ciekawie posplatane wątki to wynagradzają. Motyw kedywiaka - miodzio. Gdzieś czytałam, że jak zwykle Frycz itp. Akurat w tym filmie jest zdumiewająco zero Kota, Adamczyka i Szyca. Mało polsko-gwiazdorskie, świetni aktorzy, których pierwszy raz widziałam. Świetne dialogi. Wątek sensacyjny trzyma w napięciu i zaskakuje, mimo że historia znana. No i gdzie podobieństwo do seriali????? Czepiasz się chłopie :)
Zgadzam się w 100% .Szkoda ,że mało ludzi go obejrzy.Może spojrzeli by na rzeczywistość z innej perspektywy.Władza i media mogą fakty pokazać tak jak im jest wygodnie (patrz TVN)
"Plac Zbawiciela", "Różyczka", "Czarny Czwartek", "Enen", "Komornik", "Sęk", "Uwikłanie", "Sala Samobójców", "Dom zły".... polskich dobrych filmów jak mrówek, trzeba tylko je wyszukać pomiędzy chłamu TVNu... ;)
...i dalej : Wenecja, Wymyk, W ciemności, Róża, Wszystko co kocham, Chrzest, Wojna polsko-ruska, Wino truskawkowe, Zero, Rewers...
I tak trzymać!!
Nie dajmy sie ogłupić komentarzom typu "kolejny polski gniot". Przy większości polskich filmów jakiś ekspert walnie takie hasło...
t v n wyprał co niektórym mózgi.. ale co tam, dla mnie to gniot (i myśle że dla paru "expertów'' tez) oraz brak własnego stylu, którego Polskie kino zatraciło wraz z rokiem 2004..
ale nie ma KAROLAKA ! Nie ma gniota Michalaka (vel Szyc) fajnie się ogląda filmy bez tych przymułów.
Film bardzo dobry,jedyne co mnie wk***iało przez cały seans to głos Głowackiego w roli Sobczaka, zagrał to bardzo dobrze, ale ten głos... w ogóle nie pasował do postaci.
Ciekawy film, mnie sie podobał. J awiem ze ostatnio polskie kino nie wznosi sie na wyżyny ale ten przynajmniej nie bł żenujący tak jak Wyjazd integracyjny, Ciacho itp.
film specyficzny. Fajna historia, a cała ta dyskusja powyżej straciła sense gdzieś po 5 wpisie. Mniej kawy kochani i wiecej pokory.