PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537460}
7,0 43 tys. ocen
7,0 10 1 42537
6,1 16 krytyków
80 milionów
powrót do forum filmu 80 milionów

Nie wiem jak wy ale od jakiegoś czasu Polskie produkcje filmowe to same słabizny, kupa
tych samych aktorów i ciągnięcie reklamy dla tego buractwa z tvn/u dlatego jakoś ostatnio
zraziłem się do Polskich produkcji.. Podawajcie tyuły Polskich filmów które przypadły wam
do gustu:)

phiphi_marlowe

...akurat tu nie masz racji kocham swój kraj ale nie za filmy jakie robią:) A jeśli chodzi o Terminatora to tylko 1, 2 część była dobra na temat reszty części T3 i T4 nie będe się wypowiadał. I chce tu zaznaczyć że ostatnie polskie produkcje są dla mnie za bardzo komercyjne i tyle nie każdy musi się ze mną zgadzać ale są i tacy co nie zaprzeczą jak "bialym" .

deemc

Cóż - dla mnie patriotyzm to również język polski. Niestety u ciebie używanie mowy ojczystej to jest "dramat psychologiczny"... (To takie nawiązanie do "sztuki filmowej", która u ciebie zaczyna się i kończy na filmach akcji).

użytkownik usunięty
deemc

auć, ale Ci kolega Tom_tom dowalił. ma zupełnie te same wrażenia co i ja. kraj może i kochasz, ale bez wzajemności :p. Za Twój język dawniej skazano by Cię na banicję. Sprawdź w słowniku znaczenie terminów "pojęcie" i" twierdzenie" oraz "stwierdzać" jakiś pożytek będzie i na kolejnym kursie sztuki się przyda...

phiphi_marlowe

Ale tak po za tym widać że Ty z wawy po Twojej krótkiej bezsensownej wypowiedzi, bo nie oglądałem samych Terminatorów ale że się przyczepiłeś do T1 i T2 to już nie moja wina, że nie umiesz docenić Jamesa Camerona za jego można powiedzieć pierwszą super produkcje i porównujesz do tego gniota to sorry widać że Ty z wawy, nie urażając wszystkich Warszawiaków, bo niektórzy są normalni ale większość z nich to wieśniaki (którzy nawet nie potrafią jeździć samochodem i mówić poprawnie po polsku ale to tak na marginesie).

deemc

deemc dobrze prawi !
a po przeczytaniu wypowiedzi :) torrent jedzie z pełną mocą ..... lukne i ocenie, mam nadziej że nie zmarnuje kompletnie czasu. Lecz podzielam Twą opinię opolski filach .... kiedyś były zajebiste, teraz yyyyyy są w większości dodupisate i zalatują tandetą serialową .

madafaka88

dokładnie, widzę że jeszcze jest parę osób w tym kraju co znają się na sztuce filmowej :) pzdr!

deemc

ostatnimi czasy tylko Dom Zły daje rade, reszta to czysta żenuła poprzeplatywana takimi średniakami jak Lincz czy ten ostatni o Wymyk z agro fejsem w roli głównej Wieckiewiczem . Całe polskie srodowisko srało pod siebie jakis czas temu jak sie pojawił film Wenecja ! Więc odpaliłem sobie to dzieło i k.rwa !! Te warszawskie dziwki nie maja do siebie szacunku wychwalając takiego master gniota, łżąc widzą prosto w oczy . Plus sped klakierów zakładajacych profile za marnych kilka złociszy od agencyjki hehehe !! SZYC PAZURA KAROLAK.... sram im na ryj . Tutaj idealnie pasuje określenie którego bardzo nie lubię ale niestety ma racje bytu - POLACZYNY.

użytkownik usunięty
deemc

z tej odpowiedzi słoma wyłazi w takiej ilości, że można by stodołę Kargula napełnić. 26 latek po kursie wypowiada się pod wpływem postu, który zgadza się z jego opinią, że jest w kraju parę osób, które się na sztuce znają. Droga Zlepko, czy mógłbyś przytoczyć jakiś Twój tekst opublikowany w recenzowanym czasopiśmie a tejże Muzie poświęcony?

ocenił(a) film na 9
deemc

Własnie wróciłam z kina. Jedyne co mnie wkurzyło, to fakt, że film grany jest w kinie studyjnym i nie ma go już w ogóle w szerokiej dystrybucji. Film jest rewelacyjny i mistrzowsko poprowadzony, wymaga nieco inteligencji w odbiorze, i tyle ....

GoskaG_filmweb

...haha to mi pojechałaś z tą inteligencją :) Ale nic wypowiedz godna 13latki :) Obejrzyj sobie go jeszcze raz bo dla mnie film może i nie totalne dno, ale nic nadzwyczajnego w nim nie było wszystko oklepane. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
deemc

No fakt, głupio napisałam i nawet jak już napisałam, to miałam taką refleksję :). O gustach się nie dyskutuje zapewne. Z zasady czytam opinie o filmach jak już je obejrzę i jasne, że mamy szczęśliwie różne upodobania. Wróciłam do domu na wysokiej nucie emocji filmowych i czytam :Kolejny gniot ..itp" O ile produkcje polskie typu Ciacho może bym po cichu też tak zjechała, to akurat 80 milionów, według mnie, jest dość wyjątkowym filmem. Mimo że ma pewne elementy drażniące mnie w filmach USA (na koniec łopoczą flagi, dobro zwycięża i wszyscy się kochają), to akurat ogólny brak patosu i ciekawie posplatane wątki to wynagradzają. Motyw kedywiaka - miodzio. Gdzieś czytałam, że jak zwykle Frycz itp. Akurat w tym filmie jest zdumiewająco zero Kota, Adamczyka i Szyca. Mało polsko-gwiazdorskie, świetni aktorzy, których pierwszy raz widziałam. Świetne dialogi. Wątek sensacyjny trzyma w napięciu i zaskakuje, mimo że historia znana. No i gdzie podobieństwo do seriali????? Czepiasz się chłopie :)

ocenił(a) film na 8
GoskaG_filmweb

Zgadzam się w 100% .Szkoda ,że mało ludzi go obejrzy.Może spojrzeli by na rzeczywistość z innej perspektywy.Władza i media mogą fakty pokazać tak jak im jest wygodnie (patrz TVN)

ocenił(a) film na 5
deemc

"Plac Zbawiciela", "Różyczka", "Czarny Czwartek", "Enen", "Komornik", "Sęk", "Uwikłanie", "Sala Samobójców", "Dom zły".... polskich dobrych filmów jak mrówek, trzeba tylko je wyszukać pomiędzy chłamu TVNu... ;)

ocenił(a) film na 8
Joey15

...i dalej : Wenecja, Wymyk, W ciemności, Róża, Wszystko co kocham, Chrzest, Wojna polsko-ruska, Wino truskawkowe, Zero, Rewers...

potasznia

I tak trzymać!!
Nie dajmy sie ogłupić komentarzom typu "kolejny polski gniot". Przy większości polskich filmów jakiś ekspert walnie takie hasło...

milka421

t v n wyprał co niektórym mózgi.. ale co tam, dla mnie to gniot (i myśle że dla paru "expertów'' tez) oraz brak własnego stylu, którego Polskie kino zatraciło wraz z rokiem 2004..

deemc

ale nie ma KAROLAKA ! Nie ma gniota Michalaka (vel Szyc) fajnie się ogląda filmy bez tych przymułów.

ocenił(a) film na 8
deemc

polskie małą literą.

ocenił(a) film na 8
deemc

Film bardzo dobry,jedyne co mnie wk***iało przez cały seans to głos Głowackiego w roli Sobczaka, zagrał to bardzo dobrze, ale ten głos... w ogóle nie pasował do postaci.

ocenił(a) film na 8
mrverde

Ciekawy film, mnie sie podobał. J awiem ze ostatnio polskie kino nie wznosi sie na wyżyny ale ten przynajmniej nie bł żenujący tak jak Wyjazd integracyjny, Ciacho itp.
film specyficzny. Fajna historia, a cała ta dyskusja powyżej straciła sense gdzieś po 5 wpisie. Mniej kawy kochani i wiecej pokory.