Przeciętniak ... śmieszy mnie jak ludzie twierdzą , że ten film ma coś wspólnego z realizmem ;)
Za to ty wiesz jak to wygląda naprawde, byles juz w afganie, nie jedno widziales/przeżyłeś. szacun chlopie
No cóż... Realizmu nie szukałbym w filmie realizowanym przez Rosjan. Na dodatek traktującego o rosyjskich żołnierzach. Ale ogląda się przyjemnie. I to jest chyba tu najważniejsze. Nie szukajmy prawdy w filmach wojennych... Prędzej znajdziesz gumijagody w ogródku :p
Dokładnie. Zgadzam sie. To nie jest kino, ktore ma pokazac jak jest w rzeczywistosci. kazdy dorosly czlowiek ma ogolne wyobrazenie o wojnie, itd. Chcac poznac jej realne aspekty zachecam jednak do lektury ciekawych i "powaznych" ksiazek a nienewsow z internetu i obejrzenia porzadnych filmow dokumentalych.
Ten jest "rozrywka" i w tej dziedzinie spelnia swoje zadanie swietnie. choc absolutnie nie jestem fanka takiego kina to jest on dla mnie bardzo ciekawy. dobrze sie go oglada. jeden z moich ulubionych
Otóż to choć jeden mądry znalazł się który po obejrzeniu tego propagandowego ruskiego gniota stwierdza że realizm w tym filmie jest na poziomie zerowym.
Przykład scena gdy arabusy atakują lawiną obóz kacapów. Jest ich cała masa jeden idzie za drugim, a co najważniejsze każdy strzela spod łokcia kałachem na dodatek idąc lub bięgnąc. Po pierwsze kałach ma niesamowity odrzut i nie da się z niego strzelac spod łokcia, a po drugie strzelać mogą tylko ci którzy idą w pierwszym rzędzie, a gdy strzelają ci w dalszych rzędach pozabiją swoich idących przed nimi.
Na Boga ludzie to jest film wojenny z XX wieku a nie western z lat piędziesiątych w którym strzelano z rewolwerów z spod łokcia.
I również odezwał się jeden głupi i to na dodatek profesjonalny strzelec Ak.Starasz się koleżko mądrze pisać,ale w Twoich postach widać,że chyba chodzisz do Gimnazjum.
Buraku to możesz mówić do kolegów z gimnazjum ćwierć inteligencie z neo stradą od mamy.Tak miałem okazje strzelać z Aks"u dlatego piszę Ci,że mówi się strzelanie "z biodra" a nie z łokcia więc nie popisuj się tutaj swoimi idiotycznymi teoriami bo z tego co można zrozumieć to nigdy nie miałeś do czynienia z bronią.Co do filmu to na pewno nie jest realistyczny.Jest taki sam jak powiedzmy Szeregowiec Ryan podniosły i nie realistyczny.Trzeba pamiętać,że to tylko rozrywka,która ma wzbudzić w widzu emocje.W przypadku 9 kompani na pewno wzbudził ten film emocje wśród widzów w Rosji.Szkoda,że My nie potrafimy zrobić bohaterskiego i nierealistycznego filmu o naszych żołnierzach powiedzmy o bitwie pod Wizną czy o Westerplatte.
Człowieku ochłoń może obejrzyj jeszcze raz ten film, a w szczególności sceny w których ruskie bronią się przed nawałą arabusów w przyciemnianych okularkach idących i jednocześnie strzelających z kałacha serią spod łokcia.
To jest ten twój realizm ? Jeśli jesteś takim wielkim znawcą kałachów to postrzelaj sobie z nich serią spod łokcia idąc, a zobaczymy co powie na to twój lekarz ortopeda gdy będzie ci składał połamane kości.
I nie ośmieszaj się buraku z tym powtarzaniem w koło macieju neostrady skoro nawet nie wiesz inteligencie jak poprawnie pisać neostrada.
I dobra rada nie zalatuj do czyjchś rodziców.
Jednak jesteś niereformowalnym ćwierćinteligentem a do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.Napisałem Ci,ze również uważam film za nie realistyczny,ale Twoja makówka nie wychwyciła tego co jest przykre.Radzę wrócić na lekcje do gimnazjum.