PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181525}

9 kompania

9 rota
2005
7,8 101 tys. ocen
7,8 10 1 101039
6,8 12 krytyków
9 kompania
powrót do forum filmu 9 kompania

Szkoda, że telewizja publiczna pokazuje tak mało rosyjskich filmów. Stwierdzam iż Rosjanie biją na głowę polskich reżyserów.

carmen8_fw

Zgadzam się, rosyjskie filmy są świetne...szczególnie wojenne.

marlena_lug

Czyżby wielbicielka filmów wojennych? Ja wprost za nimi przepadam.

carmen8_fw

ja również :)

ocenił(a) film na 9
carmen8_fw

możesz polecić jakieś dobre rosyjskie kino?

natalia_filmaniak

Polecam "Admirała", "9 kompanię" , "Przenicowany świat", "Białe słońce pustyni", serial "Czerwiec 1941" ,"Ładunek 200", "Spaleni słońcem".

ocenił(a) film na 9
carmen8_fw

dzięki wielkie:) "9 kompanię" oglądałam i byłam zachwycona... Na pewno obejrzę pozostałe

natalia_filmaniak

Ja również polecam "Admirała", naprawdę świetny, a do tego coś dla pań - wątek miłosny :) Inny interesujący - kiedyś bardzo znany "Moskwa nie wierzy łzom" . Do tego jeszcze "Ballada o żołnierzu", straszna propaganda, ale sama historia jest urzekająca. Osobiście czekam na "Stalingrad", premiera ma być w 2013, zapowiada się ciekawie!

ocenił(a) film na 9
natalia_filmaniak

Starszy wojenny : "Tak Tu Cicho O Zmierzchu"
Z nowszych : "Svolochi"
Tu ciężka sprawa z napisami .
Ja szukałem dość długo.

natalia_filmaniak

"Straż dzienna","Straż nocna","Jesteśmy z przyszłości " polecam ;)

natalia_filmaniak

Polecam film "Polowanie na Piranię". To kino akcji z elementami thrillera - uwielbiam :)

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

ogólnie polecam kanał TV "Wojna i Pokój" tylko rosyjskie kino, u mnie na kablówce jest, tak jak wspominałeś, świeżość kina "Matuszki Rosijii" jest całkiem dobra
a przez pompowanie ostatnimi czasy $ przez tamtejszej "elity" nie zdziwię się jak za kilka-kilkanaście lat dogoni Hollywood

tschecov

Mam ten kanał i śledzę tą kinematografię. Mam nadzieję, że jeszcze kino rosyjskie pokaże na co je stać i przebije amerykańskie produkcje, które czasami są szmirami bez pomysłu i śmierdzą Hollywoodzką papką.

ocenił(a) film na 8
carmen8_fw

piękna muzyka

ocenił(a) film na 8
carmen8_fw

zdecydowanie świetne kino ;) zarówno historyczne kino jak "Admirał" ale też i komedie - jak na przykład "Ironia losu - kontynuacja". W przypadku komedii rosyjskie poczucie humoru jest takie samo jak polskie - szkoda, że te nasze komedie są tak żałosne (mówię tu o ostatnich produkcjach). natomiast "9 kompania" jako jedyny film opowiada prawdziwą rzeczywistość wojny. a thriller "misja: moskwa" leciał kiedyś na tvnie - również świetny. jak widać - w każdym gatunku mają ciekawe propozycje.
też bardzo bym chciała oglądać rosyjskie kino w telewizji, a nie online.. ;/

jotwu

Stacja "Wojna i pokój" to strzał w dziesiątkę. Sama produkcja i koło produkcja rosyjska - chce się to oglądać.

użytkownik usunięty
jotwu

"MISJA::MOSKWA" TO NAJBARDZIEJ DEBILNY FILM JAKI WIDZIAŁEM ŚLEPY OBDARTUS ROZBRAJA "NA CZUJA" BOMBĘ A SZEF WYWIADU MA TIK NERWOWYJAKY ZA DUŻO STERYDÓW BRAŁ :(

ocenił(a) film na 8
carmen8_fw

i tak amerykanskie sa najlepsze :P
wsrod wojennych nic nie przebije Full Metal Jacket ;)

ocenił(a) film na 8
pavel13

Dziś oglądam w TV 9 kompanię, jednak jak narazie numer jeden wśród wojennych filmów ma Full Metal Jacket Kubricka. Film znakomity, a przez większość użytkowników stawiany niżej niż ( również bardzo dobry) Czas Apokalipsy.

ocenił(a) film na 8
eadamiec1

czas Apokalipsy 7/10, FMJ 10/10 :D
no ja tez dzisiaj w tv ogladam ;d

ocenił(a) film na 9
pavel13

ja też sobie dzisiaj oglądnę :P i ocenie :P

ocenił(a) film na 8
mister2343

8/10, wahałem sie nawet nad 9 ;)

ocenił(a) film na 9
pavel13