100 razy lepszy od hamerykańskich (Nie wliczam Plutonu, Pełnego Magazynka).
Rewelacja, świetnie zagrany, wyreżyserowany, napisany... Kto jak kto ale filmy wojenne ruscy robią świetne. I polski akcent Gioconda (Piotrowski);)
Ta szczególnie na końcu akcja z PeKaśką :) realizm żywcem z rambo. Film dobry ale bez przesady. Mogę się założyć ze jakby identyczny film zrobili amerykanie to była by skrytykowana każda minuta tej produkcji. no ale ze to produkcja rosyjska to od razu ochy i achy. Bądź mężczyzną i napisz wprost że nie lubisz amerykanów nie chowasz się za Rosyjskim filmem :)))
Nie lubię Amerykanów xD... Robią świetne filmy SF, Psychologiczne, itd... Ile widziałeś rosyjskich filmów wojennych?
A akcja z PeKaśką była super :(-
Realizm żywcem z Rambo? Hm. Rambo wycina w pień prawie całą ruską armie, tutaj wycięta zostaje cała 9 Kompania, cudem ocalało tylko dwóch żołnierzy. Z filmu zauważyłem tylko dwie podobne sceny z Rambo III. Pierwsza- Przykład o rzeźbiarzu i kamieniu z którego zostały odłupane niepotrzebne krawędzie. Pułkownik opowiada go Johnowi przed wyjazdem do Afganistanu. A w 9 Kompanii opowiada go malarz swoim kolegom. Drugi- Historia Afganistanu, że nikomu nie udało się go podbić.
Tak więc nie jest to tylko film czysto Putinowsko-Propagandowy, o tym jak bardzo cierpieli Rosyjscy żołnierze.
Dla mnie jest to bardzo dobry Dramat-Wojenny, pokazujący bezsens takich wojen lub misji.