PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181525}

9 kompania

9 rota
2005
7,8 101 tys. ocen
7,8 10 1 101041
6,8 12 krytyków
9 kompania
powrót do forum filmu 9 kompania

gniot maxymalny

ocenił(a) film na 1

1/10 zlepek z Plutonu, Czasu apokalipsy, Full Metal Jacket i Cienkiej czerwonej linii. Bardzo nieudolna robota. Wrecz angielski gulasz! Nuda, bezsens i destrukcyjna głupota! Nikomu nie polecam. strata czasu.

notab

Durny trolling

ocenił(a) film na 1
Gh0st

:) troling??? chyba pojeci ci sie pomieszały. Dla mnie to niewiarygodny gniot i koniec.

ocenił(a) film na 7
notab

Fakt film niejako powiela wcześniejsze produkcje tego typu, nie wnosi nic odkrywczego. Od strony technicznej wykonanie też nie powala. No ale bez przesady, gniotem bym go nie nazwał raczej przeciętniakiem, ale wartym obejrzenia, chociażby na rzadko spotykaną w kinematografii tematykę radzieckiej interwenci w Afganistanie.

ocenił(a) film na 1
polukr

Wiesz, bardzo lubię filmy wojenne i o tematyce więziennej. Bardzo wyczulony jestem na te gatunki filmowe. Docieram do wersji reżyserskich, słucham co ma do powiedzenia reżyser i tym wzmacniam przekaz filmu. Oczywiście scenariusz i grę aktorską też biorę pod uwagę. W 9 kompani zabolalo mnie, że nie bylo pomysłu. Scenariusz to zlepek innych. Reżyser nie wykazal sie pomysłem i polotem. Zdjęcia to jedna sieczka, jakby ktoś zachlapal kamerę krwią i błotem. Męczący i nudny. A to, ze traktuje o radzieckiej interwencji w Afganistanie nie dodaje mu nawet 0,5 punkta. Sorry, nie zmienie zdania. Polecem za to: "Chłopiec w pasiastej piżamie"