PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181525}

9 kompania

9 rota
2005
7,8 101 tys. ocen
7,8 10 1 101039
6,8 12 krytyków
9 kompania
powrót do forum filmu 9 kompania

W filmie ukazany jest on niczym Elias w plutonie.Weteran wojenny doświadczony.Obraz jego osoby przynajmniej według mnie jest taki jak w innych filmach choćby i w plutonie.
Tylko jego śmierć, ginie on od odłamka nie jest w ogóle rozszerzony w jakikolwiek sposób ten wątek.Dla mnie nie jest to złe ale ogólnie scena mogła by wyglądać inaczej.Tak olali go...

ocenił(a) film na 8
Corey666

Bo właśnie tak wygląda śmierć od odłamka. Umierający nie mówi jak bardzo kocha ojczyznę, nie całuje flagi i nie rozmawia z matką. Po prostu umiera...

ocenił(a) film na 8
Delling

nie nie chodzi mi o to..... jak śmierć od ułamka wygląda to ja wiem... chodzi mi o samą scenę że nie jest to poruszone w żaden sposób pach i go nie ma po temacie

użytkownik usunięty
Corey666

To nie żaden Chochołow, tylko żartobliwe przezwisko mówiące o jego narodowości - Chachoł (Chachły = Ukraińcy).
Postać genialna, zagrana przez Bondarczuka fenomenalnie, a jego śmierć jest OK, akurat patosu i tak w tym filmie za dużo. Gdyby jeszcze Chachoł umierając wygłosił pogadankę o braterstwie broni, to już byłoby po prostu przegięcie.