Byłem oczarowany co najmniej jak na AVATARZE! niby kompletnie co innego i technicznie i tematycznie, a japę miałem tak samo rozdziawioną przez cały seans.: Ten klimat, animacja, fabuła/akcja - po prostu REWELKA! skąd się w ogóle wziął ten obrazek? - nic wcześniej o nim nie wiedziałem.... Takie małe porównanko z "Dystrykt 9" (tylko cyferka łączy te filmy ) ale o ile ten pirewszy to arcydzieło, to ten drugi jest porażką totalną, zmarowanym tematem z głupkowatym scenariuszem...
Żenująca wypowiedź. Zachwycasz się fabułą w 9 a nie dostrzegasz uniwersalności i przekazu w Dystrykcie... potwierdzasz tylko że albo jesteś zwykłym lanserem lub należysz do tej 80% części społeczeństwa którzy są debilami..
Odwal się od kolegi! Mi również 9 się podobał i to bardzo, nie wiem co miał w sobie ten film że chciałem go oglądać ale było to coś, nawet jedna scena mnie nie odepchnęła od niego. A co do Dystryktu, może i nie jest to najgorszy film ale nakręcony w specjalny sposób który nie musi się wszystkim podobać, nic do Dystryktu nie mam bo spodobał mi się także! Ale nie musisz nikogo obrażać kto wyraża swoje pozytywne odczucia! Wiele filmów mi się nie podobało ale tego nie komentowałem! Bo mogę kogoś zrazić bądź obrazić. A gdy coś mi się podoba to mówię o tym! I ten film mi się podobał! Myślę ze kiedyś wrócę do niego!