PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=240275}

9

2009
7,4 58 tys. ocen
7,4 10 1 58454
6,0 24 krytyków
9
powrót do forum filmu 9

To nie jest kino przeznaczone dla osob, ktore wszedzie szukaja potwierdzenia w nauce! Jest to film ideowy, ktory ma po prostu SWOJE przeslanie, ktore nie kazdy moze rozumiec lub akceptowac. Mi osobiscie sie bardzo podobal ( plakalem!) Naprawde polecam i zachecam do glebszej refleksji nad filmem...

ocenił(a) film na 8
maxsio31

Muszę się z tobą zgodzić. Film nie jest dla każdego. Bardzo mi się jednak podobał. Film jest smutny, ale pełen nadziei. Postacie są natomiast bardzo różnorodne. Nie żałuję wydanych pieniędzy na kino (mieszkam w UK).

ocenił(a) film na 7
maxsio31

haha plakales?:DDD przepraszam ale tak mnie to rozbawialo... ale przeciez tam nie ma zadnych takich scen aby zaczac plakac.

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

ja też płakałam, i to chyba 2 razy. Na pewno na końcu, bo uwalnianie dusz było trochę smutne. Moją opinię już opisaliście. Wiele osób mówi, że nie ma przesłania, lecz inni widzą je wyraźnie. Smutny film, mimo że jest animowany to raczej nie jest dla mniejszych dzieciaków. Oby powstawało coraz więcej takich filmów

iluminat1990

Przeczytasz swoją wypowiedź w innych okolicznościach i zobaczymy czy będzie Ci do śmiechu... Nie możesz nabijać się z wrażliwości innych, uszanuj to proszę. Film jak dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 10
maxsio31

Smieje sie poniewaz ma w sobie mniej "5" niz inni ;) o tym film nas takze uczy.

ocenił(a) film na 9
maxsio31

Wg mnie !!!!UWAGA SPOILER!!!! kluczowym momentem filmu są słowa naukowca gdy mówi, że "mózg" był wadliwy, ponieważ nie posiadał duszy. Sam umysł bez duszy jest nieludzki i czasami zły. Ja tak to rozumiem. !!!!KONIEC SPOILERA!!!!