PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=240275}

9

2009
7,4 58 tys. ocen
7,4 10 1 58454
6,0 24 krytyków
9
powrót do forum filmu 9

która pobije Shreka i Madagaskar. Miałem już dosyć tych cukierkowatych animacji i ich robionych na siłę sequeli i doczekałem się w końcu czegoś nowego. 9 już samymi zwiastunami zwala z nóg. Mam tylko nadzieję, że film wyjdzie w oryginalnej wersji językowej, szlag mnie trafi jak usłyszę podłożony głos Pazury czy Dody

ocenił(a) film na 8
zonk_2

"najlepsza animacja ostatnich lat"

Skąd to wiesz? Masz machinę czasu? Też tak bym chciał.. oceniać film na podstawie zwiastunów i mieć potem nadzieję, że w czasie przyszłym, może być świetny.

freepick

z ostatnich lat najlepsza jest tegoroczna "Koralina"

GREENWAVER

Ale w sensie lepsza od "9"? Bo jak dla mnei są albo różne od siebie, albo porównywalne pod względem świetności.

ocenił(a) film na 10
zonk_2

no do animacji Madagaskaru ani Shreka to bym tego nie porównała prędzej do animacji z Wall-ego.

A film musi być dobry w końcu produkcji Tima Burtona ^^

satan_inside

Do Wall-ego może...ale to inny klimat. Tam było w sumie miło i słodko, a "9" to konkretna akcja i rozpierducha :) czyli to co lubię!!

stahov

Nie no Wall-e był super, ale był słodki strasznie. W "9" jest mocna rzeź - te wszystkie maszyny-potwory - Wall-e byłby bez szans :)) Chyba, że doczepić mu kilka ostrych szponów i głowę laleczki z wydłubanymi oczkami zamiast jego blaszanej łepetyny :P

zonk_2

Oj to zdecydowanie nie jest cukierkowa animacja! Określiłbym ją raczej jako offową animację :) Z resztą sami
zobaczcie: www.eksperyment9.pl

zonk_2

Nie sądzę żeby do tego był robiony dubbing. Chociaż promocja jakaś już tam jest. Wygląda to mało
plastikowo, choć promocja ruszyła jak widać bo zwiastun już jest podczepiony na stronie z konkursem jakimś
wlasnie ten www.eksperyment9.pl - ciekawe co to za eksperyment wyjdzie. Po Butronie zawsze można
oczekiwać czegoś inspirującego plastycznie.

mario8881

Żadnego dubbingu - wczoraj byłam na pokazie przedpremierowym i w tym filmie nie ma KITU. Żadnego dubbingu dla lamusów tylko twarde, świetnie zanimowane kino. Non-stop coś sie dzieje... dla mnie ekstra. Dawno nie byłam na takim cudeńku :) \m/