PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=240275}

9

2009
7,4 58 tys. ocen
7,4 10 1 58454
6,0 24 krytyków
9
powrót do forum filmu 9

Jestem fanem filmów Tima Burtona, wiec kiedy usłyszałem,że to jego
produkcja, byle szybciej do kina. Film technicznie zrobiony cudnie ale
konstrukcja fabuły do bani. Na początku zapowiada się super ale coś w tym
nie gra, coś zgrzyta, brakuje logiki i spójności. Sprawa z "przyciskiem",
który aktywuje maszynę jest wg mnie totalnie bezsensu, a przynajmniej ja
jej nie kumam. Dlaczego Twórca zrobił rzecz która o mało nie pozabijała
jego dzieci aktywując maszynę. Przecież mógł to przewidzieć ale pewnie
fabuła wymagała dreszczyku emocji. Jak dla mnie sprawa więcej niż
naciągana.

MrGlaca

A który film jest nienaciągany?
<br/>
<br/><br/><br/>

MrGlaca

True true, dla mnie też brakuje czegoś w tym filmie, jakiejś iskry tego pierwiastka którym nasycona była np. "Gnijąca Panna Młoda", a szkoda.

MrGlaca

chciałam tylko zauważyć, że Tim Burton jest producentem, nie reżyserem czy scenarzystą, więc pewnie jego wkład w fabułę jest niewielki, jak na razie samego filmu nie widziałam, mam nadzieję, że będzie mi się podobać :D

victoria_

o, i tu masz rację! jest tylko producentem weźcie sobie to do serca bo prawdziwy ałtor sie obrazi XD

ocenił(a) film na 5
kotkazuza

Ludzie produkcja to nie reżyseria do cholery!! jak można w ogóle pisać o tej animacji że to Burtona ???...ocknijcie się w końcu.

Co do samej animacji która była za krótka to nic szczególnego tam nie zobaczyłem,fabuła tam była chyba najgorszym punktem.Myślałem że jeśli Burton produkuje to dzieło to będzie coś w jego stylu lub chociaż ponad przeciętne,niestety,wielkie przereklamowanie.Chciałbym natomiast zwrócić na jeden moment który zrobił na mnie spore wrażenie.To ten gdzie "numerki" puszczają gramofonowa płytę i ciesząc się ze zwycięstwa nagle dostrzegają że to jeszcze nie koniec walki.Muzyka z vinyla tworzy w tej scenie niepowtarzalny klimat i jakby było takich momentów więcej myślę że sporo by podratowały te animację.A tak...bardzo średnio...szkoda szkoda...

ocenił(a) film na 9
MrGlaca

Cóż mi film bardzo się podobał, głębszy niż niejedna kinowa produkcja ostatnich lat. Zawsze lubiłem Burtona, zwłaszcza za Batman Returns a w 9 czuć iście Burtonowski klimat. Nie jest kierowany bezpośrednio do dzieci, raczej do dorosłego widza, a sam film daje do myślenia, ukazuje obraz świata, jakim możemy go zastać. Nie można koło tego filmu przejść obojętnie. Lepiej oglądnąć 9 aniżeli wtórne bajki Pixara.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
MrGlaca

Cóż mi film bardzo się podobał, głębszy niż niejedna kinowa produkcja ostatnich lat. Zawsze lubiłem Burtona, zwłaszcza za Batman Returns a w 9 czuć iście Burtonowski klimat. Nie jest kierowany bezpośrednio do dzieci, raczej do dorosłego widza, a sam film daje do myślenia, ukazuje obraz świata, jakim możemy go zastać. Nie można koło tego filmu przejść obojętnie. Lepiej oglądnąć 9 aniżeli wtórne bajki Pixara.
Pozdrawiam!