Miałem straszną ochotę obejrzeć dzisiaj ten film ale po niecałej godzinie wyłączyłem. Wszystko przez pana lektora na kanale AleKino. No tragedia! Oryginalny dźwięk wyciszony maksymalnie, tak że muzyki w ogle nie słychać, a żeby usłyszeć aktorów to nie ma nawet mowy! Puszczony obraz + dodany głos lektora (do tego tragiczny, dudniący). Narzekam na reklamy na TVN czy Polsacie, ale mimo ich, na tych kanałach da się obejrzeć normalnie film. Dlatego też nigdy nie byłem zwolennikiem AleKin, Hallmarków, Tele5 czy innych Europ. Najlepiej by było by filmy po 20 były puszczane z napisami.
wez wez wez a ty masz albo słaby telewizor albo za dobry słuch własnie skonczyłem ogladac ten film i normalny lektor normalna muzyka nic mi nie dudniło a poza tym jak sie ma dobry sprzet typu dekoder mozna właczyc orginalny dzwiek czytaj wyłaczyc lektora plus napisy i nie ma problemu a do Ale Kino i Zone Europa to sie odwal bo to zajebiste kanały na których lecą różne filmy nie tylko te wysoko budrzetowe a lektor tylko mnie denerwuje na Halmarku ale i tak nie ogladam tego kanału wiec mi az tak bardzo nie przeszkadza
a jesli ci sie nie podoba to co robi Ale Kino rada jest prosta nie ogladaj! kup sobie na DVD tam sobie mozna wybrac jak chcesz ogladac a nie przynudzaj na forum ;P
Nie prosiłem Cię, Buraku, o radę co robić, pokazałem tylko swoją opinię, także swoje szmatławe propozycje wsadź sobie w...kieszeń. I naucz się używać znaków interpunkcyjnych oraz ortografii, bo w ogóle nie zrozumiałem tego bełkotu.
Przepraszam adminów za kolokwializmy, ale strasznie mnie denerwuje jak dzieciuch dorywa się do klawiatury w komputerze ojca i prawi morały.
A słyszałeś kiedyś, że na AleKino! filmy są w wersji z lektorem i z napisami? I od kiedy lektor odpowiada za dźwięk w filmie?
Właśnie obejrzałem na Ale Kino! i nie było żadnego zagłuszenia aktorów, muzykę było słychać i nic nie dudniło. Lektor był tylko ciut niewyraźny to fakt, ale film oglądało się normalnie. Może kwestia sprzętu...
Jestem na świeżo po wczorajszym seansie filmowym na kanale AleKino i muszę przyznać rację przedmówcy, który narzeka na jakość dźwięku w filmie.
Mnie również przeszkadzał fakt, że aby słyszeć oryginalną ścieżkę dźwiękową, głos aktorów i muzykę, musiałam zgłośnić odbiornik na maxa i lektor wył na pół bloku :-)
Za co, poniewczasie, wszystkich sąsiadów serdecznie błagam o wybaczenie! :-)