PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107972}

Alfie

2004
6,5 27 tys. ocen
6,5 10 1 27013
5,4 10 krytyków
Alfie
powrót do forum filmu Alfie

Aż boli mnie gdy muszę dać filmowi z tak dobrą obsadą, muzyką oraz zdjęciami na poziomie ocenę poniżej 5. Spodziewałam się lekkiej, może miejscami głupawej i naiwnej, ale przyjemnej i ciekawej produkcji. Skończyło się na tym, że film oglądałam tydzień ('na raz' nie dałam rady wytrzymać powyżej kwadransa). Film z takim potencjałem okazuje się być koszmarną szmirą! Daję 4 tylko ze względu na formę, choć poziom 'rozrywki' oceniam na 2. Nie pamiętam kiedy ostatni raz się tak zawiodłam.

ocenił(a) film na 8
Krolik413

Ja tu wszedłem, żeby właśnie skonfrontować się z innymi. Mnie film zauroczył, waham się miedzy 8 a 9. Ale widzę, że raczje jestem w mniejszosci, muszę dokonać głębszych badań, o co chodzi z tym filmem.

Krolik413

Dokładnie mam tak samo, a pierwsze 5 minut zapowiadało się na taki super film...

Beksa100

No cóż... myślałam żeby go obejrzeć, ale jak tak mówicie to chyba sobie odpuszczę...

ocenił(a) film na 10
Krolik413

Co ty w ogole pier.olisz dziewczyno weź się za haft a nie oglądanie dzieł z Jude Lawem ! o co wam chodzi ludzie ...

ocenił(a) film na 8
Krolik413

Dla Mnie świetny film :) daje solidne 8 .

ocenił(a) film na 8
Flinston1987

No, uspokoiliście mnie.

ocenił(a) film na 8
Jaho63

Ja właśnie skończyłem go oglądać na TVN'IE, więc oceniłem na gorąco, ale film jest specyficzny i nie każdemu może podejść, więc oceny i charakterystyka filmu, może być baaaaaardzo zróżnicowana.

ocenił(a) film na 8
Flinston1987

Też dopiero co obejrzałem. I po wejściu na FW pomyślałem "co jst kurna?", mnie się podobał. :)
Początkowo wyglądał na kolejną, głupią komedyjkę, ale potem się rozkręcił, Nie tylko główny bohater, ale cała reszta była dobrze nakreślona i nieźle zagrana. Ja rozumiem, że dla emocjonalnych ADHD-owców to może być film zbyt spokojny, albo wkur..rzająco prawdziwy. Bo przeciż fajnie jest skubnąć tu jednego, tu innego lachona (z resztą laski tak samo), ale prędzej czy później przychodzi refleksja, że trochę "ch..jnia" tak singlować, może trzeba było lepiej się przyjrzeć rozlicznym partnerom? :)
Podobał mi się i specyficzny humor i jakaś myśl w nim zawarta.

ocenił(a) film na 7
Jaho63

Też mi się podobał. Uważam, że jest niekonwencjonalny. A to dobrze.

ocenił(a) film na 7
Krolik413

Myślę, że najbardziej rozczarowują filmy po których spodziewamy się czegoś innego. To nie miała być komedia to właśnie film typu kubeł zimnej wody. Gorzki choć z pozoru lekki.