PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207162
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

Film bardzo mi się podobał świetna gra aktorska, doborowa obsada, fajnie sie oglądało ale przede wszystkim klimat był nadzwyczajny.
Tyle o filmie miałbym prośbę jeżeli ktoś sie zna to czy mógłby mi napisać parę filmów podobnych do tego ponieważ bardzo lubię tego typu filmy.
Ja osobiście znam jeszcze Blow z Johnny'm Depp'em i na to by było na tyle.
Oba filmy są bardzo ale to bardzo fajne i wciągające więc czekam na pomoc z waszej strony :)

westuaragorn

Ekhm.... Ojciec Chrzestny, Człowiek z Blizną?

revan64

Chlopcy z ferajny, Dawno temu w ameryce,

Riddick_2

Hmmm... Jeszcze do tego Zycie Carlita i Nietykalni

ocenił(a) film na 8
westuaragorn

no dobra nie sprecyzowałem mi ie chodziło o klasyki o których pamiętam oczywiście :P

Tylko takie nowsze filmy :)

Ale mimo wszytko dzięki :)

użytkownik usunięty
westuaragorn

Gorączka (oczywiście jeśli film z '95 uzamy za nowszy).

ocenił(a) film na 9
westuaragorn

Ja ze swojej strony poleciłbym do obejrzenia Miasto Boga. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
westuaragorn

Poleciłbym tobie Harsh Times (Ciężkie czasy), Shooting Gallery,
Lucky Number Slevin, Running Scared, Four Brothers filmy te może dokłądnei nie pasują do klasyków podanych wcześniej ale jeżeli chodzi o sprawy gangsterskie to warto obejrzeć naprawde ciekawe tytuły. Jeżeli chcesz to jest jeszcze The Confidence ale ten filmik utrzymany jest tak bardziej w klimacie komediowym ale jest super.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
westuaragorn

Witam,
skoro podobal Ci sie Blow:) to zdecydowanie musisz obejrzec Requiem For a Dream :)
Pozdrawiam:D

ocenił(a) film na 9
westuaragorn

ciekaw jestem gdzie oglądałeś ten film skoro jego premiera w poslce będzie 25 stycznia 2008roku. Dzisiaj mamy 21 wiec albo byłeś na premierze w jakimś normalnym kraju albo ściągnąłeś nielegalnie ten film z internetu. olaboga!

ocenił(a) film na 9
westuaragorn

a co do Twojego postu to obejrzyj "Bella Mafia". wciąga

ocenił(a) film na 8
westuaragorn

dzięki za wszystkie posty a co do tego gdzie go oglądałem to nawetprzecież pokazy przedpremierowe istnieją :P

albo nawet ściągnąłem sobie i pójdę może jeszcze raz do kina a co mi tam :D

ocenił(a) film na 8
westuaragorn

ja ze swojej strony polecam "Prawo Bronxu" ze świetnym De Niro:) nie jest to film nowy (o który prosiłeś) ale z pewnością wart obiejrzenia:)

ocenił(a) film na 9
westuaragorn

Ciągnie się łańcuszek... jak prawo bronxu to, może nie o takiej samej tematyce dokładnie bo jest to napad ... to film "the score" rozgrywka także z de niro i moim zdaniem z najlepszym wcieleniem sie w role edwarda nortona. POLECAM

ocenił(a) film na 8
westuaragorn

aaa "The score" znam bardzo dobry film :)