PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207156
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

Bardzo mi sie on podobal aczkolwiek czegos w nim brakowalo. Danzel dobrze zagral swoja role.

Dzyzys

Mnie również się podobał "American ganster". Russell Crowe był jak zwykle rewelacyjny: przekonujący w grze, ale również w wyglądzie. Ten aktor nie przejmuje się szczupłą sylwetką, żeby w każdym filmie był ładny i przystojny, ale upodoabnia się do przeciętnego człowieka. W ten sposób jest jeszcze bardziej przekonujący: ubrany byle jak , z wystąjącym brzuchem. Dzięki temu jestem w stanie uwierzyć, że to prawdziwy detektyw mający stresującą pracę i ważniejsze sprawy na głowie niż dbanie o sylwetkę.

Dzyzys

Zgadzam się. Bardzo ciekawy film, a o tym, iż jest on oparty na faktach dowiedziałem się dopiero pod koniec filmu. Aż nie chciało mi się uwierzyć, ale to tym lepiej dla filmu ;-)

Dzyzys

Film rzeczywiście dobry. Nie żadne arcydzieło, czy jakaś tam rewelacja, ale to bardzo dobrze zagrana i pomimo długiego metrażu wciągająca historia. Jedno, co mnie zdziwiło to to, że Ruby Dee za tą dobrą, ale w sumie niczym się nie wyróżniającą rolę matki Washingtona, która trwała w sumie pewnie 2 minuty czasu ekranowego dostała nominację do Oscara. No cóż - to była przesada. Tak, czy owak - film warto obejrzeć, a ode mnie mocne 7/10.

ocenił(a) film na 7
Dzyzys

Mi głównie brakowowało dobrego, nie-patetycznego zakończenia. Tak, wiem "to film bigraficzny i musiało się skończyć tak, jak się skończyło, aczkolwiek Scott mógł sobie podarować anielskie chóry itp. xD
I jakos ... nie wiem. No mniej patetycznie po prostu.
Ogólnie film, jak ktoś już wyżej napisał, po prostu dobry.

ocenił(a) film na 8
Dzyzys

mi również się podobał, ale rzeczywiście czegoś brakowało... chociaż ja jestem idealistką i mam za duże wymagania ;d. bardzo doceniłam w tym filmie grę denzela, ogólnie to dobry aktor.