PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207162
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

Nie wyszlo;]

ocenił(a) film na 7

Rozczarowalem sie. Nawet gra Denzela sie rozczarowalem bo nie byla tak swietna jak w jego innych filmach. Duzo motywow podobnych do Scarface droga gangstera ale nie umywa sie do wspomnianego. Do chociazby dorownania klasykom brakuje bardzo duzo(mowie tu o scarface i godfatherze) nie wiem skad sie ta ocena wziela...pozdr0

ocenił(a) film na 10
harom

sam nie wyszles twojej mamie.......spamu to na tym forum nie brak eh

ocenił(a) film na 7
atta2k

dlaczego musiales go obrazic? tylko dlatego ze nie zgadzasz sie z jego zdaniem? i jego wypowiedz na pewno nie byla spamem

ocenił(a) film na 9
harom

Trudno powiedziec, ze droga gangstera podobna do Scarface. Juz bardziej Scarface mogl czerpac z tej historii... film jest na faktach autentycznych wiec historia w nim opowiedziana wydarzyla sie naprawde a Scarface to bajka (choc film lepszy). Osobiscie wyceniam ten film na 9 a Scarface na 10 za lepsze aktorstwo ale tu takze bylo bardzo dobre. Polecam film - miomio poznej pory ogladania nie oderwalem oczu od ekranu nawet na sekunde - zaluje ze nie poszedlem na to do kina :/

ocenił(a) film na 9
harom

A połowa łódzkiej filmówki daję Denzelowi za ten film oscara. Jak widać, sztukę aktorkską można odbierać na 1000 sposobów.
Denzel rewelacyjny jak dla mnie. Świetne kino

ocenił(a) film na 9
harom

Jak dla mnie także świetna Denzela bez dwóch zdań ... nie wiem tylko dlaczego nie dostał nominacji do Oscara... może się dowiem jak pooglądam wszystkie nominowane flmy.

harom

Odczekałem film, przemyślałem i uważam że jest świetnie zrobiony.Pokazuje postacie skrajne a jednak podobne(myślę tu o głównych bohaterach.)Świetna gra aktorska, znakomity klimat lat 70 tych. Jednak czegoś mi brakowało, jakiegoś ostatecznego błysku, ale ogólnie film świetny.

ocenił(a) film na 7
harom

Niestety, ale muszę się z tobą zgodzić.Również nie widzę w tym filmie nic co wskazuje że mógłby on być dziełem wybitnym czy ponadczasowym. Denzel grał lepiej tutaj- nie zachwycił, starał się ale na próżno, Crow chyba przeszedł sobie obok filmu(za często gra u Scotta, podrdzewiał).Nie stwierdzam że obraz jest zły, kiepski etc.. Na więcej jak 6 niezasługuje, dałem 7 ze względu na reżysera- mam nadzieję że jeszcze nakręci film który chociaż przybliży się geniuszem do jego największego dzieła BR (pozdrawiam fanów)

ocenił(a) film na 7
harom

atta2k-taki grozny przez ten internet jestes kozaczku ze az mi sie smiac chce zalosna malpo skoro nie znasz celu forum ktore polaga na wypowiadaniu SWOJEGO zdania a przy tym filmie staje ci kutas i ktokolwiek cos powie na jego temat jest pojebany to zycze ci powodzenia i szczerze wspolczuje gangsterze maminsynku;] pozdro!