PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207162
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

Na prawdę zawiodłem sie,nie sprostał moim oczekiwaniom.
Był co prawda pokazany świat Narkotykowy,skąd ten Frank Lucas brał,kupował towar,jak przewoził do swojego miasta itp. ale to sie ciągnęło przez cały film można powiedzieć i dlatego trochę przyznam że mnie Nudził.
Nie mówię że nie było żadnych ,akcji ale było strasznie mało !
Nie sprostał moim oczekiwaniom ponieważ,bo mówiło dużo osób że ten film jest Super,że jest Bardzo dobry A G...wno prawda może nie jest zły i nawet nie morze i jest trochę lepszy niż przeciętny ale NIC po za tym.
Ja liczyłem że góra 30 lub 45mi. i to TYLKO na początku będzie pokazany ten Świat Narkotykowy i rodzina Mafijna i takie tam.A później akcje by były,porządne strzelaninki i niemało ,bijatyki,porwania,że Frank Lucas miał swoich ludzi do Czarnej roboty,że oni załatwiali drobne sprawy,np:takie jak ściąganie długów.A poważne sprawy by załatwiał Frank ze swoja porządną obstawą.Jakieś tortury, bo w kącu piszą na opakowaniu filmu albo w gazetach że jest BRUTALNY.
A nie był brutalny,co się bardzo z tego powodu zawiodłem,mało akcji,dużo Gatki.
Nietykalni 100 razy lepszy to jest prawdziwy film Mafijny i o nim można powiedzieć że jest brutalny.

Jest Ciekawy,Zaskoczyła mnie tak akcja co Frank rozwalił tego murzynka,fajna akcja pierwsza co na początku filmu była,to rozumiem.
Strzelanina na końcu filmu była dobra,nawet fajne dialogi.
Ogólnie fajny film fajnie się skończył,Zajefajnie że Policjant się za kumplował z tym Frankiem.
6/10

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

Fakt,film w zasadzie nie jest zły ale chyba ciut przydługi.Momentami nic się nie działo.Brakowało zwykłego napięcia.Dopiero druga połowa filmu zleciała szybciej.Gra Denzela Washingtona też zapewne nie zapadnie tak w pamięci jak Marlona Brando w "Ojcu Chrzestnym".