świetnie zrobione kino, pomimo tego, że nie przepadam za gangsterskimi klimatami z lat ...siątych i biografiami, film oglądało się wyśmienicie.
o wiele lepiej niż "Blow" z Deppem, który jest podobny w treści.
nie należy sie nastawiać na kino akcji, mało strzelania, wybuchów, pościgów itp
świetna gra aktorska: Denzel Washington trzyma poziom jak zwykle, ale Russell Crowe ... uła, brawo! po "3:10 to Yuma", gdzie zagrał poprostu zajebiście, kolejna świetna rola!!!
tak jak byłem chu.owo nastawiony do tego filmu (obejrzałem ze względu na Denzela, tak teraz polecam go każdemu wytrawnemu i dojrzałemu widzowi
Tak zgadzam się. Jeden z najlepszych filmów gangsterskich ostatnich lat. Liczyłem na świetne role Russella i Denzela, i nie zawiodłem się. Film ma klimat i coś co sprawia, że oglada się go z duzym zainteresowaniem. Nie nudzi. Wciąga. Wszystko jest doprawione, na najwyzszym poziomie. Polecam (nie każdemu)ale tylko wytrawnym, inteligentnym i dojrzałym kinomanom, kórzy kochają arcydzieła w stylu "Ojciec Chrzestny".
9/10 (gdyby można było dał bym 9,6)
Zgadzam sie w pelni. Nie jestem specjalnym wielbicielem filmow tego typu (nie lubie Ojca Chrzesnego - tak samo jak nie lubie Gwiezdnych wojen miomo iz to klasyki kina) ale ten film jest jednym z lepszych jakie ogladalem. W tej kategorii tylko Scarface wciagnal mnie minimalnie bardziej a zaraz potem ten film. POLECAM