PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207156
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

film nudny jak flaki w oleju....moze kilka pare fajnych scen, ale to naprawde rzadkosc...ciagnal sie strasznie, nie polecam

ocenił(a) film na 8
Siomer

własnie dlatego nie mogę się doczekac kiedy będzie w kinach :) u mnie we Wrocławiu dopiero 20stego stycznia.. więc czekam:))))

ocenił(a) film na 10
kasiuula88

Warto zobaczyc ten film, wspaniala historia :)
a "klaudiiiaw" to troll tego forum, wymiana pogladow z nim/nia nie ma sensu.
American Gangster 9/10.

ocenił(a) film na 10
klaudiiiaw

Co tu gadać, Kladiawwww jest głupia.

Film jest super!

ocenił(a) film na 8
krokodyl_one

Ty Klaudia jesteś pustak bez dwóch zdań...film super

ocenił(a) film na 8
krokodyl_one

Film, jeżeli w większości wydarzeniach jest prawdą, to jest bardzo dobry i ta historia należy do arcydzieł.

ocenił(a) film na 10
klaudiiiaw

....nie, pomyliłem się, Ona jest bardzo głupia.

ocenił(a) film na 10
klaudiiiaw

Wiecie to zalezy od gustu mi akurat przypadl ten film tobie nie klaudia :) Ale to nie znaczy ze odrazu macie sie wszyscy jezdzic :/ Troche to nie na miejscu :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
fatjay

nie przepadam za filmami gangsterskimi, ale ten akurat wciągnął mnie bardzo, mimo, że nie przepadam także za denzelem washingtonem (przekonał mnie do siebie - nie widziałem Huraganu). momentami świetna muzyka i niezłe garnitury:). Zdjęcia też niczego sobie. Uważam także, że na brak akcji nie powinniśmy narzekać. Prędzej filmowi do sensacji niż filmu psychologicznego, jakim wg mnie jest Ojciec Chrzestny. polecam 8/10.

Cellardoor_2

czy ktoś wie jak nazywa się ten aktor co przetrzymuje rękę richiemu kiedy ten chce zabrać pieniądze ? grał też w za szybikch za wściekłych.

klaudiiiaw

dobra film jak film ja bym wolal sie z toba umowic......!!!!

ocenił(a) film na 8
ozorek

rzeczywiście fajna dupa:D

klaudiiiaw

no proszę proszę jaka piękna dziewoja z tej klaudii ;)

ocenił(a) film na 8
klaudiiiaw

dziewczyno ty chyba w szalasie mieszkasz i masz brak cywilizacji zacznij pisac normalnie a nie bzdury.bajki ogladaj szarpnelas mi nerw ta opinia.

ocenił(a) film na 8
klaudiiiaw

Skończcie już odpowiadać, bo windujecie tylko ten śmieć do góry.

klaudiiiaw

Denzel Washington to swietny aktor, mąż, ojciec, a przede wszystkim postac...nie widzialam filmu,ale na pewno nie bedzie "nudny" (!), bo on po prostu nie gra w takich filmach. uzycie slowa "porazka" nie jest na miejscu !!... dziwie sie, ze mimo, iz doceniacie Tego aktora i jego role, klocicie sie z tym dzieckiem, jeszcze pod tytulem Tego wlasnie filmu..? To co ona pisze swiadczy tylko i wylacznie o jej malutkiej osobce...

...a do kina tez sie wybieram

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Jamey

jak wyzej pojehanee ostry kolo tak trzymac .

ocenił(a) film na 10
klaudiiiaw

haha, ale mi sie chce z Was śmiać.... a szczególnie z Ciebie :) ale do szczegół. Przeczytałam wszystko i doszłam do wniosku, że pojeżdzać nikomu nie potrafisz i w życiu sobie nie poradzisz dzieciaczku. dziękuje

ocenił(a) film na 10
slicznotka969

Film ten bardzo mi sie podobal, genialna gra aktorow, dobra muzyka i interesujaca historia, jednak jest pewien minus - momentami powiewa troszke nuda. Wiem ze caly film nie moze byc tylko akcja, strzelanie, mordowanie..., ale w takich "spokojnych" momentach gdzie nic sie nie dzieje mogli wstawic kilka smiesznych scen, to jest swiat gangsterow, mafi - pelno zabawnych sytuacii :). Jak dla mnie to brakuje troszke tych wlasnie zabawnych sytuacji ze swiata mafii :).

Natomiast stwierdzenie "totalna porazka..nudny jak flaki w oleju..film to gniot...nudny i nic tego nie zmieni" oznacza BRAK INTELIGENCJI osoby wypowiadajacej sie (klaudiiiaw), jak juz ktos bardzo pragnie skrytykwac ten film to niech ta wypowiedz ma jakis sens i bedzie obiektywna.
Film ten nie mial na celu pokazania poscigow, strzelanin i innych popisow kaskaderskich oraz grafikow komputerowych.
Jezeli nie lubisz takich filmow to OK, nie ogladaj ich a juz na pewno ich nie krytykuj !!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
klaudiiiaw

jakoś ja jestem facetem a wpelni podzielam zdanie klaudi zachwycacie się filmem który naprawde jest kiepski

ocenił(a) film na 8
crisss

następny troll :/
Pozdro dla wszystkich.

klaudiiiaw

Widac po dziewczynie czego oczekuje od filmu :) intryguja mnie ale nielubie czytac takich dyskusji na forum :) jest sie ciezko wsrod tych wszystkich obelg doszukac sensownej recenzji i opini :/ film widzialem na DVD bardzo mi sie podobal ze wzgledu na klimat i przede wszystkim na klimat + oczywiscie Russel Crow swietnie grajacy równiez w filmie 3:10 do Yumy :D filmie który widzialem w malym ledwo dychajacym Wrocławskim kinie Lwów. Polecam zarówno American Gansters(BOMBA 10/10) oraz 3:10 do Yumy(10/10). Pozdro dla Klaudii W.

klaudiiiaw

Aaa :D faktycznie zapomnialem dodac ze fajna faktycznie jestes Klaudyna :D jest taka strona bajer.pl :D zerknij malenka ;)

primatorr

A i jeszcze jedno:D Primatorr dołączam się do Ciebie:D Nareszcie ktoś z wyobraźnią.

klaudiiiaw

Kolejny dowód na to, że ludzie to jednak w większości idioci... tudzież tępe masy.. Ehhh.. Jak można stwierdzić, że taki film jak "American Gangster" jest kompletną porażką... Okey może się komuś nie podobać, jasna sprawa. Ale jest to najbardziej oczekiwana premiera roku, z udziałem najlepszych aktorów, nie jakiegoś tam Sylwestra Stallona czy innych beznadziejnych aktorów. Nareszcie pojawiła się jakaś ambitniejsza pozycja, która przedstawia prawdziwą historię a ludzie stwierdzają że jest beznadziejny... Błagam, już chociaż doceniajcie trochę sztuki, jaką niewątpliwie ten film jest... szkoda że większość ludzi jara sie filmami w stylu "Alien vs Predator 2" tak.. i ten film jest "fajny" bo przynajmniej sie coś dzieje... ehh... żałosne.. Pozdro dla wszystkich kretynów tego świata!:D

ocenił(a) film na 10
szuwar241

a dodatkowo american gangster ma dodatkowa reklamowke :D w koncu byli pracownicy wydzialu antynarkotykowego pozywaja Universal do sadu przez ten film :P

Siomer

:D a tego to niewiedzialem :) Kurde wydaje mi sie ze ludzie w tamtych czasach wiecej cpali bo narkotyki to byla troche nowosc i niemówilo sie o złych skutkach zazywania :/ Sam bym pewnie ładował wtedy ostro do pieca :)

ocenił(a) film na 7
primatorr

Jak dla mnie za mało akcji, historia ciekawa ale mało ciekawie nakręcona, pod koniec zaczęło sie coś dziać bo jakos w połowie juz mnie przymuliło. Ogolnie warty obejrzenia ale rewelacji prosze sie nie spodziewać. Moja ocena 7/10.

klaudiiiaw

Jako przedstawicielka płci żęńskiej , stwierdzam w przeciwieństwie do wyżej wypowiadającej się Pani .K...iż film mi się podobał. To że w każdej minucie nie leje się krew a zza rogu nie wyskakują uzbrojeni mężczyzni ala ,,Rambo,, obrzucający się granatami -nie oznacza ,że film jest ,,beznadziejny/flaki z olejem itp itd,, Wystraczy spojrzeć na twój profil i filmy które zaliczasz w poczet ULUBIONYCH....Marna prowokacja zwrócenia na siebie uwagi....:-P