Po zwiastunie nie nastawiałem sie jakoś specjalnie, ale film mnie swym klimatem oczarował. Clooney chyba jego najlepsza rola jaką widziałem. Melancholijny klimat jest niesamowity i osadzenie zdarzeń w małym Włoskim miasteczku pasuje idealnie. To nie jest film akcji gdzie kopie sie i sieka przeciwników. To raczej dramat psychologiczny człowieka który jest przestraszony na każdym kroku z powodu wykonywanej pracy. Który wie że nie ma nic i gdy ktoś go pokochał to patrafił ze strachu to zniszczyć (sceny z początku filmu). Od losu dostaje drugą szanse i walczy sam z sobą czy pójść za pragnieniem czy znów poddać się swemu strachowi.
Trzeba mieć nastrój na takie kino.
Kilka dłużyzn, momentami nudny, na dobrą sprawę parę scen można by wyciąć bez żadnej straty, a mimo to film wciąga.
Dobra kreacja Clooneya. Na plus klimat i specyficzny sposób prowadzenia filmu.
Pozdrawiam,
Z czystym sumieniem mogę dać 6.Oczekiwałem więcej.To był niby taki właśnie dramat psychologiczny bardziej,ale oczekiwałem więcej kina akcji,a tym czasem trochę się dłużyło.
Zgadzam się z tym krótkim opisem. Melancholia i kino moralnego niepokoju przez wielkie K. Nigdy nie wiadomo kiedy się coś wydarzy, a niepewność kluczowej postaci udziela się widzowi. Film trzyma w napięciu o ile widz wkręci się w klimat.
bardzo miłe zaskoczenie (spodziewałam się klasycznego ,,zabili i uciekli''), intrygujący film ze swietnym klimatem. dla mnie 7/10.
Mnie również film się bardzo podobał; było co prawda kilka głupot, jednak nie psują one ogólnego odbioru. Zdecydowanie warto obejrzeć, szczególnie ze względu na rewelacyjny klimat.
"To raczej dramat psychologiczny człowieka który jest przestraszony na każdym kroku z powodu wykonywanej pracy"
Bardzo dobrze ująłeś,film rewelka.