Czy wedle zasady Gibsona jest coraz więcej krwi w jego filmach a coraz mniej artyzmu? Pytam przedewszystkim o rozlwe krwi, bo rodzice chcą się wybrać na niego, a tak im zepsułem smak estetyczny Pasją, zresztą do dziś żałuje, że wybrałem się na taki głupi film jak Pasja ale co zrobić...
filmy gibsona pokazuja prawdziwe oblicze owczesnych cywilizacji...i byc moze dlatego chcial to pokazac poprzez duza ilosc okrutnych i barbarzynskich scen...wedlug mnie to bardzo dobry przekaz...a swoja droga pasja to byl bardzo dobry film ;) ale kazdy ma swoje zdanie
A czego sie spodziewales Mariouszku idac na Pasje? Ze bedziesz mogl sobie spokojnie jesc popkorn i siorbac Cole w trakcie. Ciezko jest przyjac prawde która przedstawil Gibson w Pasji, prawda? Bo jest troszke dotkliwa.
"No zabili tego Jezusa, ale czy musieli to pokazac w taki sposób?? Przesada!" - tak czesc ludzi mowila / myslala po wyjsciu z Pasji. Ale jednak ten film jest obecnie najwierniejsza interpretacja smierci Jezusa. Dlaczego? Dlatego ze Mel G. nie usiadl sobie pewnego letniego wieczoru w fotelu i stwierdzil- "Nakrece film... duuuzo krwi bedzie". Nie. Pasja zostala nakrecona na podstawie objawien Katarzyny Emmerich spisanych w ksiazce "Zycie Jezusa wg. Błog. Anny Katarzyny Emmerich" z detalami - kilka tomów skrupulatnie napisanej lektury pod natchnieniem ducha sw (rozumiem ze ten argument dla ateistów nie znaczy wiele - ale inaczej wytlumaczyc sie nie da). Jej dzieło jest uznane (przez Kosćioł) jako zgodne z prawda. Gdyby Pasja byla filmem przegietym czy tez radosna tworczoscia wyssaną z palca Gibsona, mozna by powiedziec "Koles przesadzil" albo "Nie wyżył się za młodu i musiał odreagowac", ale jednak Sam Papiez (mowie jeszcze o naszym Karolku) po obejzeniu Pasji nie mial watpliwosci ze ten film mowi prawde. Powiedzial "Jest tak jak to się wydarzyło na prawde". Jesli ktos chce dyskutowac ze - ten czy inny rzymianin mial nie takie portki jak nosili 2 tys. lat temu, albo ze gdzies tam jakis statysta mial skarpetki frotowe i chyba jednak ta pasja to nie jest taki wierny opis wydarzen z tamtego czasu, to jego sprawa. ...Dzialo sie TO jednak w taki sposob jak zostalo to przedstrawione na filmie"
Pozdrawiam
ps. zapraszam na - http://kupnicka.fm.interia.pl/ -kopalnia wiedzy