PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8334}

Apokalipsa

Omega Doom
1996
5,2 1,5 tys. ocen
5,2 10 1 1488
4,7 3 krytyków
Apokalipsa
powrót do forum filmu Apokalipsa

I dlaczego ten film ma ocenę aż 6,5 ?!? Odradzam oglądanie tego czegoś; szkoda czasu. Ocena 1/10

użytkownik usunięty
Sye

Zgadzam się.Szkoda oczu.Nigdy nie widziałam czegoś bardziej żałosnego.Ten film zasługuje na miano Mega Gniotu i w ogóle nie nadaje się do oceny.

ocenił(a) film na 10
Sye

oki, film nie jest super, ma wiele mankamentów ale ogladalem go z przyjemnoscia bo uwielbiam filmy Sci-Fi. to tyle 10/10 :] ps. na pewno są gorsze filmy np. Osada, Arkadia, American Pie, i wiele wiele innych.

ocenił(a) film na 5
Boskigrom

Ponoc w niektórych kręgach to film kultowy :)

ocenił(a) film na 10
Motorcycle_Boy

tak jak i dla mnie, chociaż nie jestem w tych niektórych kręgach.

ocenił(a) film na 5
Boskigrom

W sumie to rozumiem co masz na mysli. Czesto te slabe, niskobudżetowe produkcje maja cos czego brak dopracowanym, efekciarskim hitom...Mozna nazwac to klimatem:)

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Taaak. Genialny film. Jeśli lubicie takie wspaniale postapokaliptyczne klimaty to polecam też 'Screemers'. miodzio 10/10

ocenił(a) film na 10
Kamilos_55

tak, tylko skąd do diabła wziąć ten film?

ocenił(a) film na 6
Boskigrom

Podpisuję się obiema rękoma. Klimat super, co do reszty przemilczę ;) . Ogólnie: Daje Radę.

ocenił(a) film na 8
Sye

Film jako film jest fatalny, ale w odróżnieniu od wielu superprodukcji coś mi po nim zostało.

Sye

Wbrew temu, co ktoś mówił, ten film właśnie NIE MA klimatu. To, co prezentuje, jest kapitalnym ZEREM.
Jeśli lubicie niskobudżetowe produkcje o postapokaliptycznym świecie to polecam '2019: After The Fall Of New York' (dla mnie kultowy), lub bardziej znany 'Cyborg' (tylko część pierwsza) z Jean-Claude Van Dammem.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

eee tam, dla mnie ten film jest boski :)

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Omega doom to dla mnie czysty klimat. Ogląda się 'jednym tchem' :D To co wymieniłeś, to też dobre filmy.

Kamilos_55

dziwne mi tez sie go dobrze ogladalo, hmmm wlasnie se uswiadomilem ze ogladam go zawsze kiedy leci w tv oO. cos w tym jednak musi byc. moze za duzo nowoczesnej, ociekajacem hajsem "papki"?

ocenił(a) film na 1
Sye

Zgadzam się i również daję 1/10 bo to najgorszy film w historii mojego ulubionego kiedyś aktora.

Omega Doom jest nudny, kiepski, bez życia (mógłbym tu jeszcze użyć z 50 innych przymiotników na określenie tego gniota).
W okresie kiedy łykałem prawie wszystkie filmy postapokaliptyczne, o cyborgach itd. ten powalił mnie swą beznadziejnością :(

NIE POLECAM.

ocenił(a) film na 7
_MAX_

Film mimo, że ma w pewnym sensie naiwną fabułę ma swój klimat. Pomimo wad (wielu) ogląda się go jednym tchem.

ocenił(a) film na 7
Movie_Crash_Man

Główną wadą jest sam pomysł na fabułę, oraz za niski budżet filmu. Jak przymknąć na te dwie rzeczy oko jest to konkretny film dla mnie kultowy.

Sye

Istotnie... Film nie jest czymś wybitnym... Chyba jedynie Rutger Hauer nadaje sens oglądaniu go dalej...

Wbrew pozorom nie jestem przeciwnikiem tej produkcji, co więcej jestem fanem. Wspominany tu "Cyborg" do mnie nie przemówił, pewnie przez tak oklepanego Jean-Claude Van Damma...

Tutaj natomiast jest wszystko co mi potrzeba.
Troszkę akcji, troszkę techniki, jako taka fabuła i lodowe spojrzenie.

To zwyczajnie klasyk.
7/10

Sye

nalezy pamietac ze to dosc stary film.nie spodziewajmy sie efektow jakis kosmicznych.to zwykla produkcja klasy b zalatujaca klasa c.ogladnalem z czystego sentumentu do takich gowien :D

Sye

z taka liczba ocenionych filmów na twoim miejscu bym się nie wypowiadał

ocenił(a) film na 7
Sye

czy musiałeś tak nisko upaść zakładając taka durny temat ? Za film odpowiada reżyser, a nie aktor.