PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=404656}

Apokalipsa

The Apocalypse
2007
4,2 302  oceny
4,2 10 1 302

Apokalipsa
powrót do forum filmu Apokalipsa

... Jeżeli chodzi o grę aktorską, tzw. efekty (bo w tym przypadku trudno jest o nich mówić), w szerszym zakresie dialogi to zgadzam się w 100 procentach, że ten film to porażka. Ale po obejrzeniu doszedłem do wniosku, że jednak temat jak i poprowadzenie linii fabuły (nie mówię o szczegółach, jest kupa braków, ale mówię o głownym zamyśle i głównych wydarzeniach) nie było aż takie złe. Albo inaczej, nie było sztampowe w sensie takim, że znowu jakiś amerykański hero ratuje świat przed zagładą bla bla bla. Jestem przekonany, że gdyby była więcej kasy, lepsi aktorzy i trochę lepiej dopracowany scenariusz to odczucia byłyby zgoła inne. Film daje do myślenia, bo pokazuje fajne spojrzenie na temat apokalipsy, bez niepotrzebnych gadżetów amerykańskich. Ogólnie oceniam go słabo w kontekście filmu jako również obrazu i dźwięku, ale widziałem masę gorszych chałtur w których oprócz tych rzeczy, których zabrakło temu filmowi, brakowało również 5 klepki u scenarzysty i reżysera. Mam wrażenie, że w przypadku apokalipsy ta klepka była na miejscu, ale okoliczności, warsztat, możliwości po prostu nie pozwoliły na nakręcenie przyzwoitego obrazu.

pawkna

Fabuła tego filmu może ujdzie ale efekty, aktorzy, miałem wrażenie że kręcili go na złomowisku.